Llegir és créixer…i molt més si tenim una biblioteca amiga

Conèixer la Biblioteca Escolar del Jaume Centelles, viatjar pels seus racons i explorar alguns dels seus infinits tresors, ens facilita el mapa de ruta per arribar amb els xiquets i xiquetes al plaer per la lectura, per a que ells mateixos trobin el seu propi camí i recullin en el seu diari de lectura al llarg dels anys els moments lectors vivenciats, plens de bons records, amb els seus millors llibres i estones de lectura que els han fet créixer.

Hem descobert amb en Jaume Centelles receptes màgiques (estratègies metodològiques) d’invitació a la lectura i si som constants i ho sistematitzem a totes les edats i àmbits de la vida de l’alumne, dedicant-hi temps i planificant aquestes estones lectores del “gust per llegir” amb la nostra biblioteca, aconseguirem bons lectors.

 

 

 

 

 

 

 

Les seves recomanacions literàries les trobem també en les guies de lectura que publica al seu bloc:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I a la revista GUIX de l’editorial Graó podem seguir les seves propostes de “VIURE LA LECTURA” que podem aplicar a la nostra biblioteca o a l’aula.

A l’article “MÉS ENLLÀ DE LA LECTURA” del diari La Vanguàrdia (24.03.2012) es resumeixen les principals idees de les exposicions literàries creatives com una bona pràctica lligada a la biblioteca escolar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *