Contacontes de les llengües

Un moment màgic de comunicació que podem celebrar avui en el Dia  Europeu de les Llengües, per commemorar l’any 2008 com l’Any Internacional de les llengües, al febrer en el Dia Internacional de la Llengua materna, al maig en el Dia d’Europa,… o planificar periòdicament al llarg del curs escolar com una eina per al treball de la llengua i la diversitat cultural.

El punt de partida és, de vegades, el muntatge de racons o el mapa dels països de les llengües que parlen els nostres alumnes o els de casa seva. Les exposicions de llibres que entre tota la comunitat educativa recullim són fascinants i les il·lustracions i narracions ens permeten viatjar a altres països i mons.

La preparació del contacontes en diferents llengües mitjançant la participació dels pares i les mares o d’altres alumnes enriqueix la convivència. Grans, petits o joves es troben en petit grup o per parelles i assagen la lectura o narració en la llengua original i la seva traducció al català.

Al final, a la biblioteca, fem rotllana i davant d’un grup d’alumnes espectadors s’inicia el contacontes de les llengües. Paraules que, moltes vegades, desconegudes, també ens transmeten emocions.

Escoltant històries fantàstiques, rondalles, llegendes i narracions de tota mena, en rus, ucraïnès, romanès, anglès, castellà, portuguès, holandès,…s’ens obrin els ulls de la imaginació i aprenem a conviure prenent consciència que el món es pot veure i viure de moltes maneres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *