Per què Trump? Autor: Mohamed Ben Youssef.

Raons per les que va guanyar Trump:

És cert que Donald Trump seria el president amb menys experiència en administració pública de tota la història nord-americana, però els coneixements no serveixen de gran cosa.

En els últims mesos hi ha hagut una recerca molt repetida de Google: Per què Trump?

Són molta gent que s’ha soprés perquè pensaven que era impossible que guanyi, també hi havia moltes prediccions als diaris i per internet, que el favorit era Clinton.
El perquè de Trump n’hi ha de múltiples causes, una de elles, analitzant la majoria de les votacions, és que els seus vots són de gent intolerant i de classe baixa sense estudis.
Un altre cas és que, aquesta gent, esmentat anteriorment, tenen una altra preocupació: relacionat amb l’economia. Amb Donald Trump, ja que vol expulsar als estrangers dels Estats Units, hi hauria més llocs de treball i augmentarien els sous.

He trobat una frase important per internet que resumeix el que va dir Trump als seus discursos: Els terroristes islamites podrien introduir el virus Ébola a través de la frontera de Méxic. És a dir, no vol que entrin els musulmans, els africans ni els que proceden de Sud Amèrica.

També, una altra raó per la victória de Trump, evitem que guanyi Hillary Clinton, que és una candidata encara pitjor, amb problemes de salut.

Raons en contra n’hi ha més: presumeix de no pagar impostos, maltracte de génere, vol provocar un sisme econòmic, construir un mur a Méxic, etc.

Jo penso que Trump és una mala persona, no pensa en general, pensa només en el país, i la idea de fer fóra als musulmans, negres, mexicans, és una ridiculesa, i això de construir un mur, es com tornar als antics temps de guerra, un nou mur de lamentació, com van fer els jueus.

Un comentari a “Per què Trump? Autor: Mohamed Ben Youssef.

  1. Felicitats Mohamed! El teu és el primer article del curs 2016-2017. Esperem que hi hagi molts més.
    Vull comentar alguns aspectes del teu article:
    – Afirmes, al primer paràgraf, que per governar els coneixements no serveixen de gran cosa. No puc estar d’acord amb aquesta afirmació. El primer autor del qual coneixem una teoria política completa, Plató, afirmava que la causa dels mals de la humanitat és la ignorància dels governants i jo crec que té tota la raó. Com pot un ignorant dirigir un estat?
    – No entenc què vols dir quan afirmes que Trump no pensa en general, sinó només en el país… Què vol dir general? Un governant no ha de pensar en el seu país?
    – Finalment, compares el famós mur que vol construir Trump amb el mur de les lamentacions dels jueus… Crec que és una comparació poc afortunada, ja que el mur de les lamentacions no es va construir per separar a ningú, simplement és l’únic mur que queda de l’antic Temple de Jerusalem, destruït pels romans; per tant, és un lloc sagrat per als jueus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *