1r premi batxillerat St. Jordi 2015. La llibertat d’expressió a Internet. Autor: Lidia Carboneras

Cada vegada és menys segur utilitzar Internet, però no vinc a parlar d’aquest tema, ja que hem de reconèixer que és molt útil buscar informació per mitjà d’un ordinador, el tema que vull parlar comença quan ens fiquem en les xarxes socials. Últimament veig com canvien les persones a través d’Internet. Estic veient com no són les mateixes, sembla que puguin dir qualsevol cosa perquè no veuen la cara de l’altre persona, com si, diguin el que diguin no fessin mal. Però si que fan de mal. Per que no vegis l’altre persona al teu davant no significa que no estigui allí, mirant el que li has escrit. S’està perdent el respecte a través d’Internet per aquest egoisme de no pensar en els altres.

Els comentaris en aquestes xarxes han canviat. Està bé comentar notícies exposant el teu punt de vista, és llibertat d’expressió, però la llibertat d’expressió es perd al ofendre a l’altre persona. Crec que sempre es pot explicar la opinió pròpia sense haver de fer mal a l’altra persona, sense insultar i sense ofendre l’opinió de l’altre, ja que l’altre també té dret a opinar i expressar-se. Això passa bastant, però no tots veuen que està malament, i és una pena. L’ internet hauria de ser un lloc on poder expressar la teva opinió sigui satisfactori, sense que t’ofenguin o et contestin malament. Creieu que això es pot dir ‘’llibertat d’expressió’’? Com podem aturar aquest comportament tan desagradable? Crec que hauríem de començar per nosaltres mateixos, per corregir els nostres errors i arribar a pensar abans de dir qualsevol cosa. Mai tenim que posar-nos al nivell de l’altre, si l’altre t’insulta, no insultis, perquè serviria? Per absolutament res. Si seguim el camí que agafa l’altre no aconseguirem que hi hagi llibertat d’expressió a Internet, ningú respecta a ningú i si no canviem, mai canviarà aquesta conducta. Que us sembla?

Un comentari a “1r premi batxillerat St. Jordi 2015. La llibertat d’expressió a Internet. Autor: Lidia Carboneras

  1. Estic totalment d’acord amb tu. Fins a quin punt és llibertat d’expressió? On està el límit? Jo crec que com bé has dit, el límit es sobrepassa quan es comença a perdre el respecte. És una línia molt prima, ja que ningú pot ser responsable de les paraules d’una altra persona. Però si tots poséssim de la nostra part, no creieu que tot seria més fàcil? A més, quina necessitat tenim d’insultar i faltar el respecte si les coses es poden dir de moltes maneres encara que el missatge sigui el mateix.
    (Sonia Antón)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *