Troben un crani animal de 33 milions d’anys a les obres del Segarra-Garrigues

La troballa es va fer al nucli del Talladell, a Tàrrega, on ja s’havia descobert dos importants jaciments de l’Oligocè. Els treballs s’han fet en dues fases, la primera a càrrec de l’empresa Geoterna, sota la direcció del paleontòleg Xavier Ros, i la segona, per l’empresa Fossilia, sota la direcció d’Elisabet Bayà.

Al costat del crani, del qual a partir d’ara es continuaran fent estudis per valorar al detall la importància, s’hi van trobar restes d’altres fòssils de mamífers, rèptils i plantes, a més de dents, costelles i restes òssies agrupades, però sense connexió anatòmica.

A part d’aquesta troballa, hi ha altres intervencions arqueològiques situades a tres punts diferents del curs de les obres. A La Rosella, a Tàrrega, es va descobrir un hàbitat rural de l’època tardoibèrica. A La Fogonussa, a Sant Martí de Riucorb, restes romanes, íberes i visigòtiques; i a ‘La Cantorella’, a Maldà, s’han trobat peces datades del neolític i del bronze inicial, entre elles 5 sitges amb restes d’una quarantena de persones.

(Llegeix l’article sencer…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article ha estat publicat en Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *