Es diagnostiquen 5.200 casos de càncer de pulmó a l’any, un 52% més que en fa 6

Aquest 2012, els casos diagnosticats de càncer de pulmó en dones són 5.200, un 52% més que fa 6 anys, i cada cop afecta dones més joves.

La doctora Margarita Majem, oncòloga de l’hospital de Sant Pau, ha explicat que abans els casos de càncer de pulmó en dones “era anecdòtic”. Però ara diu: “Tenim moltes dones de 45 anys fumadores amb un càncer de pulmó”. L’explicació, assegura: “l’elevada quantitat de tabac que fumen les noies des dels 15 anys”.

Davant d’aquestes dades, els investigadors adverteixen que la mortalitat per càncer de pulmó en dones podria superar, a Espanya, la del de mama.

(Llegeix l’article sencer…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article ha estat publicat en Biologia, Ciències per al món contemporani. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *