El menjar de llauna augmenta el risc de patir una malaltia cardíaca

Un estudi de la Harvard School of Public Health demostra que el consum de sopa enllaunada augmenta els nivells de bisfenol A (un químic afegit als productes enllaunats per evitar que la llauna es rovelli i mantenir el menjar fresc) en un 1.221%.

El bisfenol A s’associa amb les malalties cardiovasculars, diabetis i obesitat en humans. A més, té efectes en el desenvolupament reproductiu dels animals, pel seu efecte similar al dels estrògens.

Aquest tipus de producte químic es fa servir també en altres productes com ampolles de plàstic o envasos de pizzes i ja està prohibit en els utensilis per a nadons a Europa.

(notícia sencera)

mamoros8

Quant a mamoros8

Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines. El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències. A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i X/Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO), i també a Bluesky (@rfranklinbloc.bsky.social i @geologia4teso.bsky.social). "Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *