Impacte per la mort de Lynn Margulis, la biòloga evolucionista

La mort de la biòloga Lynn Margulis, una de les principals figures de l’evolucionisme, ha causat un fort impacte en el món científic. El Laboratori que porta el seu nom ha emès un comunicat de condol i ha anunciat que qui ho vulgui pot fer donacions per a la fundació Lynn Margulis Memorial, destinada a donar suport i ajut als estudiants perquè continuïn fent recerca científica.

Lynn Margulis, que tenia 73 anys, es va morir dimarts passat a conseqüència d’un embassament cerebral. Nascuda el 1938, actualment era professora del Departament de Geociències de la Universitat de Massachusetts Amherst i membre de l’Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units i de l’Acadèmia de les Ciències Russa.

Va dedicar part del seu treball científic a la teoria de l’endosiombiosi i la simbiogènes, segons la qual les cèl·lules eucariotes, aquelles que tenen un nucli ben definit i de les quals són formats els animals i les plantes, són producte d’un acte de simbiosi entre vàries classes de bacteris. Per Margulis, l’evolució es basa en aquestes unions simbiòtiques i no pas en les mutacions genètiques, com defensen els neodarwinistes.

Margulis també va contribuir a la teoria Gaia de Lovelock, a la qual va aportar la seva base biològica, i va implicar-se, com qui va ser el seu company durant molt de temps Carl Sagan, en la divulgació de la ciència.

Lynn Margulis. In memoriam. Article de Juli Peretó, professor de la Universitat de València.

Mentre pugui menjar, no faré pas allò que vulguin els altres“. Entrevista a Lynn Margulis a Vilaweb.

Lynn Margulis, memorial fund.

 

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article ha estat publicat en Biologia, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *