Entra en erupció un nou volcà islandès i provoca columnes de fum que afecten l’espai aeri

Columna de fum procedent del volcà islandès

Columna de fum procedent del volcà islandès

Un nou volcà islandès fa reviure el fantasma dels problemes aeris de la primavera de 2010. El Grímsvötn ha entrat en erupció i ha provocat una columna de fum de més de 19 quilòmetre d’alçada. Islàndia s’ha vist obligada a restringir el trànsit aeri. Aquest fet recorda l’episodi de l’any passat, però els experts asseguren que el caos aeri no es tornarà a repetir.
El Grímsvötn és un dels volcans més actius d’Islàndia. Adormit des del 2004, ha despertat i ha generat una gran columna de fum i cendra de més de 19 quilòmetres d’alçada.

Aquest volcà està situat al peu d’una glacera, la més gran d’Europa. Després de l’erupció hi ha hagut una cinquantena de petits terratrèmols. El més gran, d’una intensitat de 3,7 graus en l’escala de Richter.

Les autoritats islandeses han prohibit la circulació d’avions en un radi de 220 quilòmetres al voltant del volcà. Tot i això, els geòlegs descarten, de moment, que aquesta erupció pugui generar un caos aeri com el que van provocar ara fa un any les cendres de l’Eyjafjallajökull.

(Article sencer)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *