Japó deixa anar 11.500 tones d’aigua radioactiva al mar

Tepco, l’empresa que opera la central nuclear de Fukushima, s’ha vist obligada a prendre una decisió extrema: hauran de deixar anar 11.500 tones d’aigua contaminada que s’ha acumulat a les instal·lacions per tal de deixar més espai per emmagatzemar-hi aigua amb nivells molt més alts de radioactivitat.

Segons la pàgina del diari japonès Yomiuri, 10.000 tones procedeixen de dipòsits especials de la planta nuclear, mentre que les altres 1.500 tones es trobaven al soterrani de les unitats 5 i 6. L’objectiu és fer espai en aquests llocs per poder traslladar-hi l’aigua amb una radioactivitat més elevada que està inundant les turbines dels reactors 1, 2 i 3, que està dificultant molt les tasques dels operadors de Tepco per refredar-los.

L’aigua que deixaran anar al mar té uns nivells de radioactivitat 100 vegades superiors al límit legal. El secretari en cap del gabinet, Yukio Edano, ha dit que no hi havia cap altra opció.

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *