La dieta mediterrània alimenta el cervell

96695442La dieta mediterrània –en la qual abunden les verdures, el peix i l’oli d’oliva, i quantitats moderades de vi– pot anar associada a ritmes més lents de deteriorament mental en la gent gran. Alguns estudis previs han suggerit que la dieta té efectes beneficiosos per al cervell, però les proves no eren conclusives. Un nou informe ha analitzat dades d’un estudi continuat de 3.790 habitants de Chicago de 65 anys i més que va començar el 1993. Els investigadors van examinar l’agudesa mental dels subjectes en intervals de tres anys, i van seguir la seva adhesió a la dieta mediterrània en una escala del 0 al 55.Les altes puntuacions en l’adhesió a la dieta anaven associades amb ritmes més lents de declivi cognitiu, fins i tot després de controlar per factors com el tabac, l’educació, la obesitat, la hipertensió i altres factors. (continua llegint l’article…)

Aquest article s'ha publicat dins de Biologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *