Arriba la “vespa assassina”

La reina pot arribar a fer 5 centímetres

La reina pot arribar a fer 5 centímetres

Una vespa invasora amenaça els apicultors catalans. L’insecte fa tres centímetes, el triple que una abella, i la reina pot fer 5 centímetres. Devora les abelles autòctones i destrueix els ruscs. Pel que fa a l’impacte en els humans, aquesta encara no està força clar, però fonts de la subdirecció general de Sanitat Animal del ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació aseguren que “és poc agressiva amb l’home”. Tampoc no se saben els impactes que tindrà en la producció de la mel. Els apicultors gironins ja n’estan conscienciats i alguns ja han instal·lat trampes per capturar l’insecte, que va arribar a finals del 2004 a França a través d’un contenidor de fusta importat de la Xina pel port de Bordeus. Ja podria haver arribat a Catalunya pel sud-est de França i els Pirineus. Malgrat tot, des de Medi Ambient asseguren que no tenen “constància” hagi arribat a Catalunya però que “tampoc no vol dir que no hagi pogut arribar”. La vespa asiàtica pot sobreviure sota climes comparables als del sud d’Europa. La Generalitat, però, no té previst engegar cap mesura per combatre l’insecte fins que no se’n detecti la presència. Una de les mesures per combatre’l seria reduir la piquera dels ruscs amb reductors, a més de les trampes, que s’haurien d’utilitzar tot l’any o la destrucció dels nius.

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia, Ciències per al món contemporani i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *