Coltan, un mineral dramàtic

coltan2Hi ha paraules que generen associacions immediates, siguin bones o dolentes. Normalment tenim present la causa. Un bon o mal record, un fet important de la vida, alguna noticia que ens va impactar… Però altres vegades només queda un cert malestar que no podem relacionar amb res en concret. I habitualment això és per disposar de poca informació. Aquest sentiment és el que jo tenia amb el coltan. Un nom que em porta imatges de guerra, explotació sang i injustícia, però que, de fet, no tenia gaire clar el que era.Es parla del coltan normalment associat amb el sagnant conflicte del Congo. Hi ha reportatges que mostren les condicions inhumanes que hi ha a les mines d’on s’extrau. Per Internet trobes dades on afirmen que per cada quilo de coltan extret han mort tantes persones. Els diners que genera financen l’armament per mantenir la guerra i assegurar el control de la producció per part de països i industries de diferent indrets del planeta. (continua llegint l’article…)

Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Ciències per al món contemporani, Física, Química i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *