El Clínic desenvolupa una vacuna contra la sida que redueix tres vegades la càrrega viral

Josep Maria Gatell, en la presentació dels resultats de l'estudi

Josep Maria Gatell, en la presentació dels resultats de l'estudi

El cap del servei de malalties infeccioses i sida i codirector de l’HIVACAT, el programa català per desenvolupar vacunes contra el VIH, Josep Maria Gatell, ha presentat, juntament amb Felipe García, primer firmant de l’estudi, la nova vacuna, que s’ha provat en 24 pacients que tenen el virus de la sida però que no reben antiretrovirals i que podria estar enllestida en dos o tres anys.

Els resultats de l’estudi, que els mateixos investigadors han qualificat d’esperançadors, tot i que no definitius, conclouen que la vacuna rebaixa tres vegades la càrrega viral dels pacients, i a més estimula les defenses. Però, tot i que la majoria de pacients van veure reduïda la càrrega viral, no en tots es va mantenir al cap d’un any.

El descobriment, publicat a la revista “Journal of Infectious Diseases”, es basa en tècniques de teràpia cel·lular dendrítiques dels mateixos pacients. A finals d’any es publicaran els resultats d’una segona fase de l’estudi, que es basarà en aquest cas en pacients que sí que prenen medicaments antiretrovirals.

(Llegeix tota la notícia…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Sóc Llicenciada en Ciències Geològiques (UB) i, actualment, professora de Biologia i Geologia a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre des del setembre del 2014. Abans, he estat cinc cursos a l'INS Terra Alta. També he treballat al Berguedà, Barcelonès, Anoia, Osona i Baix Camp. He estat sis cursos exercint de professora de Tecnologia en diversos instituts del Baix Llobregat. En total són uns 30 anys d'experiència en diversos llocs i disciplines. El 2010 vam crear el Blog Rosalind Franklin des del Departament de Ciències de l'INS Terra Alta i, actualment, està "en custòdia compartida" entre Ins Terra Alta i Ins Julio Antonio. Allí s'hi exposen tot de materials de Física, Química, Biologia i Geologia que treballem amb els alumnes o altres notícies d'interès relacionades amb les ciències. A més, per continuar la divulgació i l'apropament amb els alumnes, el 2013 es va crear la pàgina de Facebook Geologia 4t d'ESO, i més tard la pàgina Rosalind Franklin Blog per la divulgació de la Biologia. També ens trobareu a Instagram RFranklinBloc i Twitter (RFranklinblog i Geologia 4t ESO). "Qui s'atreveix a ensenyar mai pot deixar d'aprendre" [J. Cotton]
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *