El Clínic desenvolupa una vacuna contra la sida que redueix tres vegades la càrrega viral

Josep Maria Gatell, en la presentació dels resultats de l'estudi

Josep Maria Gatell, en la presentació dels resultats de l'estudi

El cap del servei de malalties infeccioses i sida i codirector de l’HIVACAT, el programa català per desenvolupar vacunes contra el VIH, Josep Maria Gatell, ha presentat, juntament amb Felipe García, primer firmant de l’estudi, la nova vacuna, que s’ha provat en 24 pacients que tenen el virus de la sida però que no reben antiretrovirals i que podria estar enllestida en dos o tres anys.

Els resultats de l’estudi, que els mateixos investigadors han qualificat d’esperançadors, tot i que no definitius, conclouen que la vacuna rebaixa tres vegades la càrrega viral dels pacients, i a més estimula les defenses. Però, tot i que la majoria de pacients van veure reduïda la càrrega viral, no en tots es va mantenir al cap d’un any.

El descobriment, publicat a la revista “Journal of Infectious Diseases”, es basa en tècniques de teràpia cel·lular dendrítiques dels mateixos pacients. A finals d’any es publicaran els resultats d’una segona fase de l’estudi, que es basarà en aquest cas en pacients que sí que prenen medicaments antiretrovirals.

(Llegeix tota la notícia…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *