El terratrèmol de Caldes de Malavella fa disminuir el cabal de l’aigua del municipi

El terratrèmol, de 3,6 graus, va tenir epicentre a Caldes de Malavella.

El terratrèmol, de 3,6 graus, va tenir epicentre a Caldes de Malavella.

Fa deu dies que la font termal Raig d’en Mel de Caldes de Malavella no brolla. El terratrèmol de 3,6 graus a l’escala de Richter del 19 de desembre ha fet disminuir l’aigua del municipi. Dos dies després del sisme, les fonts termals d’ús públic característiques de la població van començar a presentar problemes d’escassetat d’aigua. Des d’aleshores l’anomenada font Raig d’en Mel no raja, mentre que la font dels Bullidors i la de Sant Narcís ho fa amb molt poca quantitat.

L’alcalde de Caldes de Malavella, Joan Colomer, ha explicat que el departament de Mines de la Generalitat està estudiant el fenomen, que consideren que serà puntual. Tot i això, es desconeix quan es recuperarà el cabal de l’aigua. De fet, Colomer ha comentat que aquesta no és la primera vegada que passa un fet semblant al municipi. L’any 1755, les fonts de Caldes de Malavella es van mantenir seques durant un any a causa d’un terratrèmol amb epicentre a Lisboa.

Tot i la pèrdua de cabal, l’alcalde del municipi ha volgut deixar clar que l’aigua manté les mateixes característiques i qualitats de sempre. Colomer també ha celebrat que els balnearis i les empreses embotelladores del municipi puguin continuar la seva activitat.

(Article sencer…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *