Els arquitectes de la Sagrada Família estudien utilitzar titani o fibra de carboni per acabar les torres

Els pinacles de la Sagrada Família (Foto: Reuters)

Els pinacles de la Sagrada Família (Foto: Reuters)

Els arquitectes de la Sagrada Família estudien utilitzar el titani o la fibra de carboni per construir part de les torres que falten. Aquests nous materials s’utilitzen molt en la indústria aeronàutica i automobilística perquè són resistents i lleugers. Els arquitectes del temple s’estan plantejant usar-los per a les noves torres que falten per construir i la gran torre de Crist, que pujarà del centre del creuer a 170 metres d’altura.

En deu anys, la Sagrada Família tindrà sis torres més: la de Maria, a l’absis; la gran torre de Crist, que pujarà del centre del creuer a 170 metres d’altura, i les quatre torres dels evangelistes que l’envoltaran. Mentrestant, a peu d’obra, a 60 metres d’altitud, ja s’està treballant per anar-les aixecant. Els arquitectes ara es plantegen rematar aquestes noves torres amb materials més lleugers, com la fibra de carboni o el titani. Dos materials utilitzats en la indústria aeronàutica i automobilística per la seva resistència i lleugeresa. Els experts recorden que Gaudí va ser el primer d’innovar.

Els arquitectes del temple argumenten que si el mateix Gaudí va utilitzar el primer material nou que li va aparèixer, el formigó, per a la Sagrada Família, ara és legítim estudiar la possibilitat de també incorporar aquests nous materials per ser un material més lleuger. “Això vol dir que tindrem un marge de seguretat més important“, argumenten.

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article ha estat publicat en Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *