La vida extraterrestre, més a prop

mono-lake-california_araima20101202_0219_20Científics nord-americans han trobat una nova forma de vida capaç d’alimentar-se i incorporar arsènic al seu metabolisme. L’arsènic és un element extremadament tòxic per a la vida i només és tolerat per alguns microorganismes. Els bacteris, trobades en un llac tòxic de Califòrnia, substitueixen el fòsfor per l’arsènic en les seves estructures moleculars, fins i tot en el seu ADN. Això canviaria la concepció de què és la vida. Les formes de vida conegudes fins ara es composen principalment de sis elements: carboni, hidrogen, nitrogen, oxigen, sofre i fòsfor. La descoberta replanteja qüestions essencials per entendre no només l’emergència de la vida a la Terra sinó la seva distribució a l’Univers. Això demostra que la vida és més que un cúmul d’elements que formen cadenes de molècules complexes; és una entitat robusta i activa que un cop emergida fa servir la matèria al seu abast per automantenir-se.

Aquest article ha estat publicat en Biologia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *