La Comissió Europea vol prohibir afegir sucres als sucs de fruita

Ja no és estrany trobar als supermercats i botigues envasos de sucs de fruites que contenen l’etiqueta “sense sucres afegits”. Ara, la Comissió Europea es planteja directament prohibir afegir sucres a la producció de sucs, en un intent de promoure una dieta equilibrada entre els habitants del continent. Si prospera la proposta, només es podran edulcorar els nèctars i altres productes específics, i caldrà indicar-ho clarament a l’etiqueta.

La idea d’eliminar els sucres afegits als sucs de fruita s’emmarca dins un projecte per regular aquest àmbit. Entre els canvis que es proposen, també hi ha que el tomàquet s’inclogui a la llista de productes a partir dels quals s’elaboren sucs. També es regularà la producció, etiquetatge i composició d’aquestes begudes. 

La proposta haurà de rebre el vistiplau del Parlament Europeu i el Consell de Ministres de la Unió Europea.

Aquest article s'ha publicat dins de Biologia, Ciències per al món contemporani i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *