Antonio Damasio: «La consciència és un procés: no es troba en un lloc concret»

137353El professor Damasio -ho prefereix a Damásio, amb accent, tal com seria en portuguès- ha visitat Barcelona per presentar el seu últim llibre i ser investit doctor honoris causa per la Universitat Ramon Llull. L’obra, amb el títol en anglès Self comes to Mind, gairebé un joc de paraules intraduïble, la publica Destino en català com I el cervell va crear l’home, que no és el mateix però manté l’esperit del que pretenia l’autor. El llibre explora els mecanismes de la consciència.

Els humans sabem que existim ¿I els altres éssers vius? La consciència no és una cosa únicament humana, sinó que és un procés gradual que s’ha desenvolupat al llarg de l’evolució en moltes espècies. Per a això n’hi ha prou amb un cervell que sigui capaç de crear un mínim del seu jo. No solament la tenen els primats, sinó també tots els mamífers, les aus, probablement els rèptils i potser els peixos, encara que sigui un principi de consciència. És difícil determinar quan sorgeix. (continua llegint  l’article…)

Aquest article s'ha publicat dins de Biologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *