Investigadors aconsegueixen matar les cèl·lules tumorals del pulmó amb la manipulació genètica

cancerpulmoUna investigació dirigida pel prestigiós oncòleg Mariano Barbacid ha descobert una possible diana terapèutica per lluitar contra una de les formes més mortíferes de càncer de pulmó, un dels més freqüents a l’Estat. Els investigadors han demostrat, en proves amb ratolins, que inhibint un enzim implicat en el cicle cel·lular es provoca la mort selectiva de les cèl·lules amb càncer i no les que són sanes.
Un equip del Centre d’Investigacions Oncològiques ha demostrat que inhibint un enzim implicat en el cicle cel·lular, anomenat CD-K4, es provoca la mort selectiva de les cèl·lules amb càncer. Aquest enzim actua provocant una forma molt agressiva de càncer de pulmó en persones que tenen un oncogen anomenat K-Ras. L’estudi fet ara amb ratolins ha constatat que amb aquesta tècnica, aconseguida per manipulació genètica, només moren les cèl·lules tumorals del pulmó, i no les que són sanes.

Arran d’aquesta descoberta, s’estan fent diversos assajos clínics per aconseguir un medicament que inhibeixi aquest enzim i, per tant, pugui curar el càncer de pulmó.

De tota manera, Mariano Barbacid ha advertit que els tumors que s’han fet servir durant l’estudi eren menys agressius que els que solen tenir les persones amb càncer de pulmó, i per tant els pacients probablement necessitaran combinar diversos tractaments.

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *