Una fuita aboca cada dia al golf de Mèxic l’equivalent a mil barrils de petroli

Els tècnics de la plataforma British Petroleum (BP) encara no han pogut controlar la fuita de petroli provocada per l’incendi en una plataforma petroliera del golf de Mèxic. La companyia hi ha enviat robots submarins per mirar de tancar-ne el pou, que es troba a un quilòmetre i mig de profunditat, i afirma que tindrà controlada la situació en un màxim de 36 hores. De la fuita surten cada dia l’equivalent a 1.000 barrils de cru.

British Petroleum havia llogat la plataforma que tenia en aquest punt del golf de Mèxic a l’empresa Transocean. A causa, o bé d’una voladura o d’un augment inesperat de la pressió, les instal·lacions van explotar i es van enfonsar dos dies després. Onze dels 126 treballadors van desaparèixer i, després de gairebé una setmana, s’han suspès les tasques de rescat.

(continua llegint la notícia)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia, Ciències de la Terra i del Medi Ambient, General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *