Barcelona, seu del segon centre mundial de detecció de tempestes de sorra

Barcelona serà la seu del segon centre mundial d’avaluació i avisos de tempestes de sorra i pols atmosfèrica després del que ja funciona a Pequín. L’Agència Estatal de Meteorologia i el Centre de Supercomputació de Barcelona han firmat un conveni per tirar endavant el projecte. Els objectius de la iniciativa són detectar les tempestes de pols i sorra en temps gairebé real per poder evitar riscos ambientals, per a la salut, l’agricultura o la indústria. El supercomputador de Barcelona, anomenat “Marenostrum”, facilitarà aquesta informació a Europa, el nord de l’Àfrica i l’Orient Mitjà.

Al Centre hi treballaran una desena d’investigadors de l’Agència Estatal de Meteorologia i del supercomputador. Els treballs començaran aquest mateix any.

(continua llegint la notícia...)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia, Ciències de la Terra i del Medi Ambient i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *