La vida als oceans està amenaçada per l’acidesa que provoca el CO2

Un equip de científics catalans i australians ha investigat el nivell d’acidesa dels oceans del planeta i ha conclós que la situació actual no té precedents en els últims vint milions d’anys. El procés, anomenat “d’acidificació dels oceans”, suposa una pèrdua del pH de l’aigua per l’augment del CO2. El descens afecta les espècies marines calcàries, com els coralls.

Els coralls són de les espècies més perjudicades per lacidificació dels oceans del planeta

Els coralls són de les espècies més perjudicades per l'acidificació dels oceans del planeta

El diòxid de carboni antropogènic, el que genera l’activitat humana, és absorbit per l’atmosfera, les plantes i, gairebé una tercera part, pels oceans, que ajuden a regular l’escalfament del planeta.

L’augment de CO2 provoca, però, una acidificació gradual de les aigües i una pèrdua de pH, que perjudica els organismes calcaris, és a dir, coralls, mol·luscos o crustacis. Eva Calvo, investigadora del CSIC, adverteix que aquests són els animals que tenen més problemes per formar el seu esquelet, quan els nivells d’àcid es disparen.

continua llegint …

Aquest article ha estat publicat en Biologia, Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Química. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *