Scratch amb Webcamp i Hologrames

En aquest article he fet un petit recull de projectes Scratch que estic implementant a l’aula fent servir  la Web camp.

La intenció és poder utilitzar la pantalla de diferents dispositius siguin tauletes (individualment o petit grup)  pissarres digitals per fer un treball de grup classe sobretot amb alumnes més petits.

Entre els projectes que podeu trobar, hi ha  neteja pantalles ,  moviment simples de personatges, interacció amb objectes reals,  creació de flors virtuals a l’hort de l’escola,  mapping, .

Espero que aquesta presentació pugui donar idees a altres docents

Publicat dins de General, Introducció | Deixa un comentari

4 JOCS SCRATCH diada de Sant Jordi 2022

En aquest article us deixo tres jocs per Sant Jordi fets a l’escola:

 

Un primer joc on podeu trobar un drac que li agraden els llibres, has d’agafar tots els llibres que puguis, però compta amb els llibres negres no els toquis o perdràs.

 

Un segon joc on s’han escapat un munt de dracs del castell, has d’atrapar els dracs de color verd i no tocar els liles. Vinga que tu pots.

Un tercer joc en el qual es veu la veritable història de Sant Jordi. Realment no era un cavaller sino una lluitadora que es deia Jordina. En aquest has de fer saltar la Jordina per tal que el drac no t’agafi, a veure quantes vegades ho aconsegueixes.

I un quart joc on la princesa al seu palau ha d’agafar roses que cauen del sostre, solament les vermelles, ja que les negres treuen punts. També a vegades cau un petit coet que si el toca durant uns segons tot va més de pressa. Tens un límit de temps de 45 segons. A veure quantes agafes?

Per fer funcionar aquest joc pots fet servir el ratolí o el dit a la tauleta.

Publicat dins de General, Introducció | Deixa un comentari

Mapping de Nadal 2021

Aquí podeu trobar el primer Mapping de Nadal fet pels alumnes de 5è i 6è de primària en l’ambient de robòtica.

Durant aquestes setmanes tots els grups de l’escola aniran passant per veure la feina feta pels companys grans de cicle superior.

Us deixo   el proyecte i el video amb un dels grups

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SCRATCH I LA CASTANYERA

Aquest curs  tornem a començar el treball per ambients.  ( construccions,  paraules, món, robòtica…)

En el meu espai de robòtica hem començat amb la creació d’un joc amb scratch per aconseguir caçar objectes, en l’exemple us poso 3 nivells d’un mateix joc.

Has de moure la Castanyera pel bosc ja sigui amb el ordinador fent servir el ratolí o amb el mòbil fent servir el dit per tal d’aconseguir el màxim nombre de castanyes possibles en 30 segons.
Vés amb compte amb els cargols.

Nivell 1

 

Nivell 2

 

Nivell 3

Publicat dins de General, Introducció | Deixa un comentari

II Jornades Sobre Experiències Inclusives Educatives i Socials 30 de juny, 1 i 2 de juliol de 2021 Davant els desafiaments actuals, construïm respostes inclusives

 

Avui dia 30  de Juny tinc l’honor de participar en la taula rodona a les Jornades Sobre Experiències  Inclusives I Socials  que es realitza de manera virtual   com a cloenda  del “Master en Apoyos para la inclusión educativa y social” que es realitza a la UAB

Presentació de les Jornades

A l’actualitat, davant d’una societat canviant hem de pensar en una formació contínua per als professionals de l’àmbit socioeducatiu, que sigui capaç de revitalitzar la seva pròpia pràctica, basada en la reflexió compartida i contrastada amb evidències d’èxit. Els professionals, amb una clara ideologia de treball dins d’un model escolar i social que camina cap a una societat més justa, democràtica i equitativa, es podran enriquir compartint i dialogant sobre la base de les experiències d’altres professionals.

Aquestes Jornades ens permetran incrementar el coneixement pràctic a través de l’intercanvi de visions i formes de fer, contribuint a l’avanç d’una societat inclusiva mitjançant la promoció del desenvolupament professional.

Aquestes Jornades estan dividides  en 7 eixos  temàtics.

1- Benestar Intel · ligent. Com aconseguir-ho a partir de les competències emocionals.

2- Sexualitat i discapacitat: I jo, per què no?

3- Optimitzem la interacció entre l’alumnat: experiències de tutoria entre iguals.

4- Com podem optimitzar els recursos? Amb dos docents dins l’aula el suport es multiplica.

5- Com afrontar els problemes de disciplina i de conducta? Parlem de la mediació.

6- El suport a les persones amb major vulnerabilitat en contextos virtuals.

7- Construïm comunitats inclusives des de l’art.

 

En el meu cas participo a l’eix temàtic 6 sobre la major vulnerabilitat en contextos virtuals.

Tots els que partipem amb aquesta jornada hem aportat un video resum de les nostres experiències , clicant aqui podràs visionar-los.

Us deixo el meu, que parla d’esquerda digital:

 

Per accedir a  la informació de la jornada podeu  clicar a la imatge inicial de l’article.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Recursos Digitals creatius

Durant aquest curs a més de realitzar la meva feina com a docent especialitat E.E  i Coordinador Digital de Centre  he estat assignat com a Mentor Digital  del Vallès Occidental I .

L’Àrea de cultura digital del Departament d’Educació, ha creat la figura del mentor digital perquè, en col·laboració amb el CRP, pugui  fer formació al professorat i i donar suport i assessorament  als centres educatius en relació als entorns digitals d’aprenentatge, els canvis d’estratègia digital al centre, i altres necessitats vinculades en l’àmbit digital.

Entre aquestes tasques he tingut el plaer de poder realitzar una formació digital a diferents centres educatius  de Sabadell i Sant Quirze sobretot dirigits als EVA .

En una de les darreres formacions  que he pogut realitzar ha estat enfocada al

CEE Francesc  Bellapart de Sabadell

Aquest  centre acull alumnat de 3 a 21 anys amb diversitat funcional, fent les etapes  d’educació Infantil,  educació primària, educació Secundària i projectes encarats a la Transició  a la  Vida Adulta.

La intenció d’aquesta formació era donar eines digitals diverses , creatives, motivadores , …. tenint en compte paràmetres molt amplis ja sigui l’autonomia de l’alumne,  la diversitat funcional , la diversitat de formes de comprensió ,expressió  tant  a nivell   corporal, visual, auditiva,… seguint els indicadors DUA.

Us deixo el recull de propostes que he fet servir per aquesta formació mitjançant un padlet .

Aquest padlet que he fet servir l’he  classificat  en  criteris tipus :  llengua escrita i oral,  lògica i raonament,  STEAM,  altres maneres de moure el ratolí i el teclat, aplicacions per dibuixar,  propostes d’acció i reacció ,aplicacions amb dispostitius mòbils…..

Espero que us pugui ser útil.  Si cliqueu aquí podreu accedir directament.

Fet amb Padlet
Publicat dins de General, Introducció | Deixa un comentari

Projectes de Nadal 2020

Durant l’útima setmana de trimestre i amb motiu de les festes  de Nadal  he estat elaborant tota una sèrie d’activitats  lúdiques digitals amb diferents perifèrics per treballar l’atenció, la memòria, el moviment del cos,  creatibitat ….

He elaborat dos mandos amb  caixes de cartró i pulsadors gamers fent servir la targeta makey makey  .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

També hem fet una activitat amb els alumnes de 5è per  pintar amb llums i pode escriure a l’aire fent servir fotografia d’alta exposició quedant de la següent manera

 

 

 

 

I com a última activitat hem  fet servir la Kinect xbox 360 com a sensor de moviment per fer servir  amb diverses activitats on el moviment  de l’alumne permet bellugar un ninot o pintar una pantalla sense tocar l’ordinador.

Aqui teniu algun exemple.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Disseny de lletres amb 3d

Estic  creant  plantilles de lletres per poder imprimir  amb la impressora 3d .

Lletres que puguin fer servir amb el llapis,  alumnes que tenen dificultats d’escriptura .

La idea és poder proporcionar un model de les diferents lletres que  tenen el seu nom per poder donar un suport alhora de construir el seu nom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Scratch de Nadal ” Flocs ❄️ de Neu”

Aqui us deixo un petit projecte fet amb Scratch per poder posar els vostres desitjos mitjançant flocs de neu.

Clica amb el ratolí i podràs crear un munt de Flocs de Neu diferents. ❄️
Desitjo que els teus desitjos es facin realitat.

Publicat dins de General, Introducció | Deixa un comentari

Noichi’s escape room

Bon Estiu a tothom, avui us deixo un article molt interessant que fa referència a la creació d’un escape room mitjançant un site.
Aquesta pàgina esta feta per una alumna d’ESO.
Si no recordo malament em sembla que podeu trobar diferents escapes rooms amb proves en les quals es treballa l’observació, l’ortografia, les matemàtiques, audicions,…
Espero que us agradi , us deixo la descripció de l’autora del site:

En aquesta pàgina podràs trobar diferents escapes Rooms amb diversitat d’idiomes.
Espero que t’ho passis bé!!!

 

Aqui podeu clicar la imatge per accedir al  site

 
Aqui us deixo un  google drive amb diferents enllaços per elaborar proves diverses alhora de realitzar el nostre escape room,  generador de codis, imatges ocultes, morse, generador de noticies falses, generador de veus,…

 


 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari