Beebots i Escornabots

En aquest apartat parlarem de dos tipus de robots per infantil  per una banda dels Beebots  i per altra banda els escornabots

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquests dos robots ens permeten iniciar-nos amb la programació i seqüenciació de moviments del robot mitjançant unes tecles ( gir, endavant, endarrera ,…) , aquest moviment ens permet treballar aspectes inicials del pensament computacional, la direccionalitat, la memòria, la lateralitat….

Tot i això aplicat a diferents tipus de taulell podem fer un treball molt ampli en el currículum escolar  ( coneixement del medi,  lletres, colors, noms, verbs , coneixement del medi social, anglès…)

Aqui poso alguns enllaços per agafar ideas alhora de realitzar una catifa sobre algun algun tema en concret

 

 

Clicant en la imatge dels servei educatiu del baix llobregat podeu trobar exemples de catifes per treballar colors , lletres, contes, fins i tot material descarregable amb els diferents tecles del beebot i cartes de programació per fer servir amb els nostres alumnes.

També hi ha l’enllaç  a  diferents apps de android i ipad per treballar el beebot de manera virtual.

Clicant a al imatge del bloc del Centre de Recursos Pedagògics del Gironès podeu trobar diferents documents en pdf descarregables sobre idees en anglès, normes, experiències amb alguna escola, graelles …. Si mireu els diferents apartats del bloc es podem veure experiències amb diferents tipus de centres.

   En aquesta pàgina podeu trobar diferents propostes de taulells per elaborar amb els alumnes  des de contes, emocions, conceptes matemàtics…

 

 

 

Si cliqueu a la imatge d’aquest curs moodle fet a galícia podeu trobar uns petits links de descarrega de taulells i plantilles ( marítim…)  per utilitzar a l’aula.

 

 

 

 

 

En aquesta pàgina de Navarra podreu trobar diferents enllaços a pàginas on hi ha dibuixos de 15X15  per imprimir i utilitzar en els vostres taulells , animals, castells, mapes del mon, plantilles en blanc….

 

 

 

 

 

Aqui trobeu un petit enllaç amb alguna plantilla lliure per poder  disfressar el vostres beebot .

 

 

 

 

 

I per útim aquesta pàgina que podeu clicar la imatge on es pot trobar tota una bateria de dibuixos d’animals, planetes, contes , dinosaures,  estacions…..

 

A partir d’aquests enllaços i la nostra creativitat podem fer una catifa segons les nostres necessitats , motivacions , interesos ,…..

 

 

 

 

 

 

Afegeixo la pàgina ” Eines per educadors” en la que es tracta d’un generador de daus tant per posar paraules com imatges que ens permet  dissenyar diferents tipus de daus personalitzar per tal   d’utilitzar en els nostres jocs amb el beebot o escornabot.

Pel que fa a escornabot , la diferència principal és el seu cost econòmic ja que és molt més econòmic que el beebot.

 

Per altra banda la possibilitat de fabricació per part de l’alumnat més gran permetent fer un treball de més profunditat  en plaques robòtiques podem elaborar un robot amb les mateixes prestacions que el beebot però fet per l’alumna.

 

Una de les diferències principals és que el beebot té una movilitat de 15 cm x 15 cm i l’escornabot es mou uns 10 x 10 cm.

 

 

 

 

Una de les opcions que pot estar molt bé  per gent que no coneix molt l’arduino és la pàgina pipop.es  en aquesta pàgina tens diferent ofertes de muntatge d’un escornabot amb les peces impreses , soldat o no, amb o sense  bluetooth, t’ofereixent el manual de muntatge  …. en funció de les teves posibilitats i habilitats  de l’usuari.

L’opció d’escornabot permet que els alumnes de cicle superior facin el muntatge i programació i una vegada funciona els nens petits podem fer-lo servir com un beebot.