Scratch Junior i Scratch 2.0 i 3.0, Code i Lightbot

 

 

 

 

 

 

Iniciació al llenguatge de programació Scratch  per nens de 5 a 10 anys

A la seva pàgina trobem :

 

 

Si cliqueu la imatge   tenim l’apartat d’Aprendre on ens explica les diferents pantalles d’edició, l’explicació dels diferents blocs, la pantalla per dibuixar, consells…

 

 

Clicant aquesta imatge podem accedir a l’apartat on trobem petits tutorials d’activitats que podem fer amb Scratch Junior, a part d’aspectes del currículum i Avaluació.

 

Per altra banda trobem una versió americana Scratch Junior Kids en la que si ens fiquem a la seva pàgina hi ha alguns tutorials explicats de com funciona el programa i alguns consells per educadors i pares, a més d’oferir un diploma pels nens que treballen amb aquesta aplicació.

Les funcionalitats d’aquesta aplicaió son les mateixes que l’scratch junior original, amb l’única variant que els personatges i fons son de personatges més o menys coneguts del món dels dibuixos animats.

 

Us enllaço dos tutorials amb propostes per poder treballar amb  Scratch Junior i Scratch junior  PBS

 

 

 

 

 

 

Una altra aplicació en aquest cas online , es code.org.

Aquesta aplicació americana pretent  apropar i motivar  el pensament computacional als alumnes americants a través de la seva pàgina web amb diferents propostes  per tot ampli ventall d’edats   utilitzant codi mitjançant figures d’encaixos i en molts casos personatges coneguts de televisió, videojocs, cinema….

 

Per Exemple clica en aquesta imatge i comença a codificar

 

 

 

 

 

 

Una vegada finalitzas les diferents proves que et demanen tens la possibilitat de fer-te un diploma acreditatiu.

 

 

 

 

 

 

 

Una altra manera molt divertida i motivadora es lightbot,  aplicació multiplataforma  android, app store, web , que es tracta de donar ordres a aquest simpàtic robot mitjançant uns codis que et va donant i aconseguir il.luminar diferents caselles per poder pasar d’una activitat a la següent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clica a la imatge i entraràs  a la caratula amb les opcions d’android , ipad o iphone i Online, llavors clica a la part Online i podràs jugar des de l’ordinador, molta sort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquí trobareu les dues versions Scratch 2.0 i Scratch 3.0 versió Beta

La versió  2.0 té la possiblitats de treballar online i versiró instal.lable ofline,  en canvi la versió 3.0 solament es pot treballar online però esta feta amb Html 5 la qual cosa permet solventar moltes dificultats que es trovabem amb adobe, java…

Per poder treballar amb scratch hi ha moltes pàgines i tutorials  de referència entre les que es trobem scratch català Materials didàctics Curs scratch de xtec …

Per poder començar us enllaço a la pàgina Curs de l’Scratch d’aquest mateix bloc on vaig fer tot un recull d’aquests i altres esllaços, tutorials, programes fets per mí …..