Segueix el Formatge

Aquest joc també és un clàssic , el laberint . En aquests jocs és important  pensar molt ràpid ,agafar objectes i no trobar-te amb els enemics.

OBJECTIU DEL JOC:

El ratolí té molta gana  i esta a dins d’un laberint . Haurem d’ajudar-lo per trobar el formatge i evitar els escarabats dolents. Vés amb compte  amb els fantasmes.

134

 

 

 

Els jugadors fan servir  els teclats per controlar el joc

índex

Primer borrarem el gat i posarem el ratolí amb el següent programa per fer servir la fletxa amunt amb un moviment de 5 pasos.

5

 

Una vegada tenim programar la fletxa amunt podem repetir aquestes ordres per avall , dreta i esquerra utilitzant el boto dret del ratolí sobre les ordres per poder duplicar les ordres.

6

 

 

 

 

 

Així quedarà per tal que el ratolí es pugui moure en tots els sentits.

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podem provar si funciona.

Ara dibuixarem el premi del ratolí , el seu formatge. Per fer-ho anirem a la pantalla de creació de sprite i mirarem que el modo mapa de bits estigui activat8

 

 

 

9

 

10

 

Ara a la pestanya de programació del formatge crearem la variable puntuació, afegirem un soroll cada vegada que el ratolí toqui el formatge i farem que el formatge de manera aleatoria aparegui en qualsevol banda de la pantalla.

11

 

 

 

 

 

Afegim el nostre prime enemic  el fantasma:

Afegirem el personatge ” Ghost1″ li canviarem el nom a “fantasma”i li afegirem dos grups d’ordres un per vellugar-se per la pantalla  i persegueixi el ratolí i un altre per fer-lo deixaparèixer i aparèixer aleatòriament.

12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ara afegirem música per que soni de manera continuada mentres funcioni el joc.

Podem buscar a la biblioteca de sons  els bucles de música ” xylo1″ o ” dance celebrate” a veure que et sembla.

13

 

14

 

 

 

 

 

 

 

 

Ara ens falta crear el laberint, farem servir un sprite per tal de fer mes fàcil la interacció entre els personatges i el laberint. Dibuixarem el laberint i li  posarem un petit  script a la pestanya de programes per centrar el laberint.

17

 

18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podem afegir color  no en aquest sprite si no en la pestanya de escenari

23

 

24

 

Com veuràs el ratolí el formatge i el fantasma són masa grans per aquest laberint

Ratolí

19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Si no funciones el moviment del ratolí , proveu a separar les ordres.

20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afegir ordres  al programa del  fantasma ” fixa la mida a 35 %” i el formatge a una mida una mica més gran que el ratolí.

En aquests moment el ratolí pot travessar les parets del laberint, això ho arreglarem a partir de les ordres de sensor del laberint i moure -5 passes de tal manera que el ratoli no atravessarà les parets. Aquestes ordres les haurem de repetir 1 vegade per cada moviment del ratolí  o sigui en total 4 ( dreta, esquerra, amunt i avall9.

21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afegim les ordres per que diversos escarbats es puguin desplaçar de manera autonoma per tot el recorregut  intentant atrapar el ratolí per fer-te perdre el joc.

Farem que  el escarabat es mogui de manera autonoma i girant de manera aleatòria  per tot el laberint.

22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest joc es pot millorar afegint instruccions en la part d’instruccions, afegint un sprite de final de joc , posant més enemics…