Cala Montjoi: tercera jornada

Avui acabades totes les rutines diàries (preparar la bossa pel matí, organitzar el bungalow, esmorzar, …)  encara una mica adormits després de les emocionants activitats d’ahir nit hem passat mig matí amb la ginkana d’orientació

Hem repetit piragua. Amb la sessió d’avui ens estem convertint en uns autèntics experts. Possiblement d’aquesta pedrera en sortirà algun campió olímpic. Temps al temps

Una estona per deixar a banda tanta activitat esportiva. Ha arribat l’hora de fer “El Salt a la Fama”. Tots i totes han preparat una excel·lent coreografia demostrant el seu talent artístic pel moviment i el ritme. Tot plegat una passada.

Després de dinar i descansar una estona tornem-hi que no ha estat res. Una tarda gairebé amb dedicació exclusiva als esports de raqueta i red per tal de suar una mica i comemçar-nos a preparar per substituir al Rafa Nadal en un futur proper.

I també hem repetit el rocòdrom. Estem cercant arribar als 14 vuit mils com la Edurne Pasaban. La podeu veure a la foto.

Cala Montjoi: segona jornada

Al matí tots els grups han passat per 4 activitats:

  • Medi natural: un passeig pel camí de Ronda vorejant la costa i observant tan la flora com la fauna d’aquest indret
  • Estampació d’una samarreta
  • Piragua: el primer contacte amb aquest tipus d’embarcació que tindrà continuïtat els propers dies
  • Rocòdrom: una activitat que també tornarem a repetir
I per la tarda plàcid viatge a Cadaqués amb una mar tranquil·la. Lloc on ha pogut passejar i fer algunes compres.
 
 
 
 
 

Cala Montjoi: primera jornada

Sortida de l’escola en un dia de festa amb un viatge per carretera fins a Roses i per mar fins a Cala Montjoi en el Don Panxo. Les frases del viatge han estat:”Quant queda?” “Quina hora és?” “Quant arribem?”

Arribada a Cala Montjoi al voltant del migdia amb temps per dinar i conèixer les normes de funcionament del lloc.

La primera activitat de la tarda ha estat l’excursió a la Torre Morisca. Malgrat la calor i les queixes per tenir que caminar tan: “estic cansat” “no puc més”. També hi havia qui deia: “Quina xulada”Des del cim de Torre Morisca hem pogut contemplar tota la Cala Montjoi, el Cap Norfeu, L’Escala, el golf de Roses i també hem pogut escoltar algunes llegendes de la zona.

Un cop abaix tots a la platja a prendre un bany.

Una mica de relax tot fent nusos

I després de sopar l’emocionant joc de nit. Dividits en quatre grups havien de passar unes proves d’habilitat, d’enginy i on la col·laboració entre els diferents components de cada grup era fonamental per assolir l’èxit final.

 

Activitat optativa medi social Cala Montjoi

Per reflexionar i coneixer una mica millor la comarca de l’Alt Empordà, podeu fer les activitats de la webquest que trobareu clicant el mapa de la comarca:

 
 Imatge de: http://www.turiscat.com/catala/altemp/comdes.htm

 

Hem de treballar a partir de dues comarques: la nostra, el Vallès Occidental, i la que visitem, l’Alt Empordà. Aquest treball és individual o en parelles.

Recordeu que la data d’entrega és el 8 de juny i que ho heu de fer a través de correu electrònic.

I l’última part d’aquest pàgina web conté activitats molt entretingudes per no deixar d’aprendre!

Biscuits witch drops of chocolate

Ingredients:

-175g of flour

-125g of margarine soft

-90g of sugar

-60g of sugar lustre (?)

-1/2 teaspoonful of vanilla essence (of vanilla)

-1 egg

-125g of drops  of black chocolate (black)

Process:

1.- Greas (ing light) 2 trays of to bake bread.

2.- (To) Lay (every) the ingredients in one earthen big(?) and mixing.

3.- (To) Lay one spoonful of paste upon the trays. (to) Leave space between them because it grows (and yes no or glue, they.)

4.-(To) Cook the biscuits in the (formace) oven at (temperature) 180 g (during) 10-12 minutes, as for as that to be gild .

5.- (To retre) Take out the biscuits and (to) leave cool in one grille.

By Dania

Fhoto from: lschb.blogspot.com

Rice with tomato

For coocing rice whith tomato, (used) we need:

-rice.

-fried tomato

-water

-salt.

-one pot.

The name of this dish is “arroz a la cubana” in Spain. Usually the dish is cooked with tomato , but it can be also cooked , to carvone(?), to carvone(?) is delicious!, but with tomato too.

Cooking is very easy.

(Fest) First , put the water in a pot and put the (salat) sal.  Put in the oven (?) ten or fifteen minutes,

After, take out the rice , and (es posa)put at the dish, and the (fisins (es posa) the end put the fried tomato (fried).

photo from : http://comemosbien.blogspot.com/2008/08/salsa-de-tomate.html

by:Noelia.G

Spaghettis

The (recipients) ingredients:

– Water, spaghettis, onions, tomatoes, carrot, parley (?), oregano, (laurel) bay leaf, garlic, salt, wine the kitchen and meat of pork and veal.

(To) Put a pot (olla) with water, a few (leaves of laurel) bay leaves and salt. (To) Leave (her) it to boil and (to) add the pasta. (Once to give you, to) When it’ve finished drain it of the water.
In a frying pan (sofrie) fry lightly the onion, with a garlic clove (very cortadito) cut in small slices. (Parsley is) Add(ed) parsley and a bit of black pepper. Later (to) add a (bad) carrot and a few tomatoes. Once slightly fried (to) add oregano and a small glass of wine. Finally add the meat (is added).
(In the plate to) Serve the spaghettis in a plate and (to) add the Bolognese sauce that is wished.