132.- Primera xerrada oberta del curs escolar 2015-16 als pares i a les mares de l’alumnat.-

L’aula de 2n B ESO de gom a gom. Varen participar 35 pares/mares d’alumnes.

Se’ls va explicar el projecte educatiu OASIS Cooppel, de suport tècnic a les famílies segons la Llei d’Educació L.E.C., 12 de 2009.

Articles 19 sobre la comunitat educativa, art. 20 de la carta de compromís educatiu, art. 25 de la participació de les famílies en el procés educatiu, art. 26 sobre els associacions de mares i pares i art. 27 sobre el suport formatiu a les famílies.

En Ramon Martí, radiofonista “l’avi Ramon” de Tarragona Ràdio, va donar ànims a l’audiència en el projecte.

Tot seguit vàrem entrar en una taula rodona al voltant del consum de les festes de l’hivern.

 

Fotografies del dia 16 de novembre. Foto superior aspecte d’uns moments de la taula rodona i a sota En Ramon Martí, abans de marxar.

L’institut per un dia ha estat la capital de la Causa Talent Cooppel a favor del talent cooperatiu personalitzat en família.

Convocatòria:

Per la present quedeu convidats a la primera xerrada oberta als pares i a les mares dels nostres alumnes en aquest curs 2015-16.

Serà el proper dilluns dia 16 de novembre a les 5 de la tarda a l’aula de 2n B d’ ESO del nostre institut.

1.- Parlarem primer dels temes que més ens interessen per a noves properes sessions durant el curs. Proposta de nous temes, d’horaris i de calendari. –

2.- En aquesta primera sessió parlarem sobre:

“El talent cooperatiu a casa i el consum educatiu en família a les festes de Nadal”.

2.1.- El talent cooperatiu en les tasques a casa ( tasques personals, de convivència i escolars). Les competències de comunicació, motivació i planificació. Les tasques escolars a casa (TeC) amb el Talent Cooppel. Les tasques encomanades i les tasques Cooppel de què vull recordar i que vull jugar per a millorar la meva capacitat de recordar en quan ho necessiti en el futur en problemes reals: identificació de contingut diana i fabricació de materials de jocs (targetes i taulers), fer una o dos jugades diàries. Renovar les targetes per a l’autocontrol mental de les competències personals, intrapersonals i interpersonals.

2.2. El consum educatiu en les properes Festes d’hivern.

Com planificar, motivar i comunicar-se en família en la compra de regals, en els premis i en les joguines i altres productes de consum?.

Amb la participació d’En Josep Maria Ferran, psicopedagog i impulsor de la Causa Talent Cooppel per la Pau i Na Rosa Casas, mare, antropòloga i experta en mediació social de l’associació DHIDES de Tarragona. Amb la col·laboració de Na Sònia Jimènez, mestra i pràcticum de psicopedagogia de la UOC.

També participarà el Sr. Ramon Martí, l’avi Ramon de Tarragona Ràdio.

Fotografia d’arxiu, sota a l’esquerra el Sr. Ramon Martí a l’Ateneu de Tarragona, abans de fer una crítica artística i cultural de l’exposició que estava a punt d’inaugurar-se

Fotografia de sobre, Na Rosa Casas, antropologa, professora de la URV i  mare d’una alumna i a la vegada cooperant del Pla d’Acció Tutorial (P.A.T.) del nostre institut.

A sota foto de grup de l’acte a favor de l’èxit escolar i en el suport tècnic a les famílies per a combatre el dol del fracàs escolar i de tota classe de dol. Va ser a la sala d’actes del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya a Tarragona, el passat dia 21 d’octubre, amb la participació del president de la FAPAC de Tarragona, del president de l’Ateneu de Tarragona, de Funvida, de l’associació DHIDES, de la Unitat del Dol del Cap la Muralla, de l’associació Aixopluc de Cambrils, del Cercle in Memorial (CiM) de l’escultor Modest Gené, de la “Causa Talent Cooppel”  i del mateix Col·legi Oficial de Psicologia COPC.

Cooppel

Quant a Cooppel

Tot sobre els Talents Cooppel. Nucli central de la pràctica creativa i cooperativa. Els aprenentatges segons la seva contextualització, la seva constructivitat i la seva cooperació, amb el suport dels treballs en xarxes i de les tècniques d'aprenentatges cooperatius aplicades en el territori en aprenentatge servei voluntari social de Reus, el Camp de Tarragona, el Priorat i la Ribera d'Ebre (RECTEPRE)
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *