53.- El proper dimecres dia 20 de març es presenta el primer 3B.Club al nostre institut.-

FOTO. D’esquerra a dreta, la metgessa Francis Casado, el metge Manel Gonzalez i el psicopedagog J.M. Ferran, en una sessió de les VI jornades Cooperis en el passat mes d’octubre.

Dia, hora i lloc:

El proper dimecres dia 20 de març a les 18 hores.

Es durà a terme la presentació del primer 3B.Club en un institut , on és compartit el servei de taller amb una associació, l’Ateneu de Tarragona.

Objectius:

1.- Els pares, les mares i els fills/es aprendran la Dinàmica Mental Cooperativa i a jugar al 003B+ADN a casa, optant si volen constituir un 3B-Club familiar

2.- Els pares i mares amb ajuda aprendran a valorar els hàbits d’estudi i el comportament tecnològic de l’oci i en la recreació dels fills/es i en família. Saber apreciar la importància de les lectures, de les converses a casa, dels jocs de taula i dels jocs lectors com crucigrames, jocs lògics, etc.

3.-  Els pares i les mares amb ajuda aprendran a saber vetllar per les tasques escolars dels seus fills/es.

4.- Els pares i les mares aprendran competencies sobre comunicació, planificació i motivació com a rols dins de la família

5.- Els fills i filles a més aprendran a tenir més autonomia en els seus aprenentatges i en l’aprendre a aprendre.

 

Metodologia:

A partir de l’observació, l’escolta activa i l’anàlisi clínica de la dinàmica Mental Cooperativa i l’aprenentatge del 003B+ADN es tracta de canviar actituds, amb el mateix esforç i més temps millorar en motivació, oci creatiu i diversió cooperativa en els aprenentatges amb més competències bàsiques transversals i millorar en el rendiment acadèmic de les matèries a més de les instrumentals i en els aspectes cognitius, emocionals i socials.

—————————————————————————————————————————————————————————————————–

Taula rodona, amb el títol:

SALVAR UNA VIDA EN CINC MINUTS I CINC PASSOS PER ASPIRAR A L’ÈXIT ESCOLAR.-

Intervindran:

La metgessa Francis Casado i el psicopedagog J.M. Ferran amb l’equip PRAC de la URV format per les estudiants de pràcticum de la URV de pedagogia la Bea, i de psicologia la Laura i l’Olga

La metgessa explicarà els passos del Suport Vital Bàsic com a introducció a la Dinàmica Mental Cooperativa

El 3B.Club Ateneu de Tarragona i el 3B.Club Institut Antoni de Martí Franquès organitzaran el primer gran taller APRÈN +

Les sessions clíniques col.lectives seran concentrades en el mes d’abril.

Tots els dilluns 08, 15, 22 i 29 d’abril es duran a terme a l’Ateneu de Tarragona i tots els dimecres 03, 10, 17 i 24 es duran a terme a l’institut Antoni de Martí Franquès. Sempre les sessions seran  de 7 a 9 del vespre a excepte la primera sessió del dia 3 d’abril que serà de 5 a 7 de la tarda.

Les sessions de laboratori personalitzat també seran en el mes d’abril. Aquestes són sessions privades a concertar amb les famílies dins de la franja de temps com els dilluns de 4 a 6 de la tarda, els dimecres de 4 a 7 de la tarda o els dijous de 4 a 8 de la tarda. En les sessions de laboratori personalitzat es duran a terme entrevistes, qüestionaris, valoracions de l’ús de les noves tecnologies en temps d’oci i tasques, entre altres aspectes que precisen més aprofundiment i més estudi.

Les famílies amb alumnes de primària com de l’ESO de la ciutat poden venir a visitar el nostre projecte, sempre que avisin una setmana abans i si hi han places. Ja que les places són limitades. Es podran matricular al taller.

El seu funcionament serà que els/les alumnes  venen acompanyats pels seus pares/mares.

Primer de tot en el taller porten a terme les tasques escolars a casa ( els mal denominats deures).

En la mateixa sessió el pare/mare junt amb els seus fills/es poden demanar ajuda, fer consultes, preguntes, demanar aclariments, etc. a personal qualificat.

Tot seguit aprendran en cinc passos la Dinàmica Mental Cooperativa amb el 003B+ADN i podran comprovar que els seus fills/es aprenen més amb autonomia, amb més comprensió i que les tasques escolars més que una càrrega es converteixen en part oci creatiu i diversió cooperativa.

En aquest projecte participen estudiants de pràcticum de pedagogia i psicologia de la URV, així també està obert a estudiants de Batxillerat i/o de Cicles Formatius que vulguin practicar el voluntariat o l’aprenentatge servei personal o de Cooperis.

Formació en els rols de l’organització dels 3B.Clubs:

De moment està en marxa a l’Ateneu de Tarragona un curs d’arbitratge en 3B, un curs de monitoratge en 3B i un curs de COAS en 3B.

També l’associació Ceradai ofereix un curs reconegut de formació del professorat en 3B en la implantació a l’aula a l’hora de tutoria o en les matèries instrumentals.

També tenim previst que el dia 03 d’abril es posarà en marxa la Clínica Laboratori DiMaC

http://blocs.xtec.cat/anims/2013/03/18/155-creacio-de-la-primera-clinica-laboratori-dimac/

Les previsions és que l’activitat d’avui, dia 20 de març, durarà una hora. Començarà a les sis en punt i acabarà a les set.

Aquesta iniciativa comporta la denominació 3B.Club+INS.Martí.Franquès, format inicialment per cinc famílies.

Aquest serà el tercer dels 3B.Clubs. El primer fou el 3B.Club “associació” constituït el dia 20 d’octubre a l’Ateneu de Tarragona, denominat 3B.Club+Ateneu de Tarragona, el segon fou constituït el passat dia 01 de febrer el 3B.Club+Cabacés Espai Baronia i Natura al poble de Cabacés (El Priorat) que funciona els dissabtes amb concert previ i ara el proper serà a un institut de la nostra ciutat.

Cooppel

Quant a Cooppel

Tot sobre els Talents Cooppel. Nucli central de la pràctica creativa i cooperativa. Els aprenentatges segons la seva contextualització, la seva constructivitat i la seva cooperació, amb el suport dels treballs en xarxes i de les tècniques d'aprenentatges cooperatius aplicades en el territori en aprenentatge servei voluntari social de Reus, el Camp de Tarragona, el Priorat i la Ribera d'Ebre (RECTEPRE)
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *