32.- Drets Humans. Convocada una manifestació pel dia 12-12-12 a les 18,30 hores

Una manifestació d’iniciativa ciutadana a Tarragona en silenci i pacífica. Per la Cooperació Educativa Ciutadana i pels Drets Humans en la Justícia i en la Pau.-

Davant de l’edifici de Correus, plaça Corsini de Tarragona, ens trobarem a les 18,30 hores.


On lliurarem per correu urgent, certificat i amb acús de rebut la petició a la UNESCO d’iniciar un procés per a declarar les Nacions Unides el Dia Mundial de la Cooperació Educativa Ciutadana, pels Drets Humans, per la Justícia i per la Pau.

A més acompanyarem un conjunt de veus, fotos i vídeos curts de persones i fets cooperatius i creatius duts a terme en indrets del nostre país. Que també és Patrimoni Immaterial. El mateix acte de lliurament i la concentració també serà gravada, fotografiada i lliurada a les Nacions Unides.

1.-  Tot això ho fem en adhesió al DENIP que serà el dia 30 de gener de 2013, dia de l’aniversari del criminal assessinat de Mahatma Gandhi. Avui 50 dies abans.

See full size image El camí de la Pau és la Pau

2.- També és un acte dins de la defensa del nostre model d’escola catalana en adhesió a: http://www.somescola.cat/www/somescola/ca.html

Per això obrim la invitació a participar amb les produccions cooperatives creatives de totes les persones, de tots els centres educatius i de totes les entitats de de Catalunya, que viuen el nostre model com a eina de justícia i pau, de cohesió i inclusió social. On tant les llengües estrangeres, el castellà com el català participen en les produccions cooperatives creatives i són també patrimoni immaterial de la Humanitat.

3.- Així també és un acte dins de la campanya a favor de la participació a les actuals eleccions als consells escolars de centre

4.- La principal finalitat del dia era l’oportunitat de la data, d’aquest dia que és el darrer que es trirrepeteix els números  12-12-12. El proper serà el 01-01-01 que serà el dia 01 de 01 de 2101 i el proper 12-12-12 proper serà el 12-12-2112. A més de la facilitat de recordar-lo “Tres 12” semblant al nom “3B”. Avui és un dia ubicat al final del primer trimestre. És quan ja s’han portat a terme les VI jornades Cooperis. És també el final de l’any on es tanquen els exercicis de les entitats.

5.- Quines són les tres causes d’aquesta manifestació pública:

La primera causa és el fet de lliurar el primer Suport Cooperatiu Bàsic Personalitzat a la UNESCO, suport cooperant efectiu i afectiu a la vegada l’oportunitat d’agrair a les quasi dos mil persones cooperants en els darrers 25 anys que han participat en el projecte Ceradai. Durant aquest any s’han dut  terme una sèrie d’actes culturals de difusió i de tastets aplicant aquest suport que es denomina el 003B+ADN dels jocs cooperatius creatius (abreviat 3B). I per tant s’acompanyaran veus de persones i fotos sobre fets al voltant de la cooperació educativa i dels programes de radio Cooperis emesos en els darrers cinc anys.

La presentació pública del 3B s’ha dut a terme en primer lloc a nivell d’oci i familiar, el dia 15 d’octubre a la sala cultural del Corte Inglés de Tarragona amb l’acompanyament de la presidenta de l’Òmnium Cultural del Tarragonès i el president de l’Ateneu de Tarragona, amb la col·laboració de dues sardanistes de Tarragona Dansa i del metge Josep Sabaté de la Vilella Baixa (El Priorat). En aquestes jornades han participat també Marisa Cerrillo sobre Prevenció de Drogues de l’Ajuntament de Tarragona, les associacions APYDA i ASTAFANIAS, l’associació i el servei EXPLORA.TGN, la Federació Catalana de Voluntariat Social, la Guàrdia Urbana de Tarragona sobre els riscos d’internet, l’associació AVESEDARI en el tractament de la dislèxia i un magistrat de l’Audiència Provincial.

El dia 20 del mateix mes es constituïa el primer club de 3B de Catalunya a l’Ateneu de Tarragona. El dia 22 es presentava a l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona amb l’acompanyament del Director de Càritas de Tarragona i a la vegada president del centre d’estudis canongins i la representació de l’equip docent de dos instituts : el Pi del Burgar de Reus i el Serra de Miramar de Valls.

El dia 29 també es presentava a la URV, a la sala de graus del campus Catalunya amb l’acompanyament de dos catedràtics  un d’Història Contemporània i l’altra d’Economia i a la vegada president de Justícia i Pau de Barcelona. El 3B es presentà en el marc de la primera tesi+llicència ICEbergs basada en quatre tesis doctorals: PASS de la Carme Timoneda, Equips i tècniques d’aprenentatge cooperatiu Pere Pujolas, el judi moral, el contracte i els dilemes de L. Kohlberg i els relats vitals de la creativitat de Kieran Egan  i el plantejament de la psicologia humanista de l’Anàlisi Transaccional en el tractament dels guions i dels plans de vida i els impulsors mentals sans i no tant sans (jocs psicològics).

I el passat dia 28 de novembre és presentava el 3B dins d’una representació escènica cooperant a l’institut Antoni de Martí Franquès de Tarragona amb la participació d’Antoni Coll (periodista, escritor i president de la fundació Bonanit), Andreu Faro, professor i dibuixant de còmics, Joan Pascual, mestre i actor, Maria Mercè Rovira, actriu, Maria Cinta Castelló, inventora del Suport Cervical Personalitzat, Manel Gonzàlez, metge i prescritor de l’exercici d’activitats físiques, Eduard Garcia, director de ràdio sant Pere i sant Pau, emissora municipal, Francis Casado, metgessa, difusora del Suport Vital Bàsic i  Jordi Freixa (cantant). Amb la cloenda de Joan Martínez tècnic de l’IMET i Juani Fuentes directora de l’ONCE de Tarragona. Les frase finals a partir de l’existència de persones sordes i cegues que es comuniquen pel tacte. És que hi ha persones que veuen i senten però mentalment també són sordes i cegues en la lluita i defensa dels valors de la salut, de la justícia i de la democràcia.

La segona raó és que el dia 28 de novembre a dalt esmentat per aclamació unànime és va acordar proposar a la UNESCO demanar el dia 12 de desembre de cada any el Dia Mundial de la Cooperació Educativa Ciutadana pels Drets Humans. Ja que el 3B com altres recursos és una bona eina per a la cohesió i la inclusió social. I pren el nom  tot recordant el Suport Vital Bàsic i el Suport Cervical Personalitzat el de Suport Cooperatiu Bàsic Personalitzat (Suport Cooperant).

De moment tenim constituits el 3B.Club Catalunya a l’Ateneu de Tarragona, el 3B.Estudis de ràdios Cooperis a ràdio sant Pere i sant Pau, emissora municipal de Tarragona i a ràdio Falset. El dia 08 de desembre dins de la VII fira de l’Oli Baronia de Cabacés es constituirà el Club 3BiN.Ka. Es juga al 3B en el context històric de la Baronia de Cabacés i en l’entorn natural de ponent del parc de la serra de Montsant. Esperem al gener constituir dos Club 3B més un a Torreforta i un altre a Tarragona centre.

La tercera és decidir fer extensible aquest lliurament a la UNESCO i en conseqüència a les Nacions Unides, tothom que vulgui,  totes les persones de bona voluntat que creguin en la necessitat de promoure, permetre i protegir la cooperació educativa ciutadana la qual és un repte urgent SOS en la nostra societat. Per tant farem una concentració davant de correus en silenci lliurarem per correu postal, certificat i en acús de rebut la petició a la UNESCO, tot seguit anirem davant de l’estàtua dels Despullats on farem junts el símbol DiTS. I una foto col.lectiva.

Nosaltres estem decidits a donar la cara. I tu?.

Tot sigui per la Justícia i per la Pau.-

Més informació sobre les VI jornades Cooperis:

http://blocs.xtec.cat/003b/11-ponents-entitats-i-recursos-de-les-jornades/

També un record a Paulo Freire, enguany 15 anys de la seva mort. El pedagog contra l’opressió i a favor de l’esperança

http://ca.wikipedia.org/wiki/Paulo_Freire

SI PAULO FREIRE, NELSON MANDELA , ARCADI OLIVERES I ALTRES PERSONES CATALANES HAN DONAT LA CARA

JO TAMBÉ VULL DONAR LA CARA. NOSALTRES TAMBÉ VOLEM DONAR LA CARA

I TU QUÈ VOLS FER?

T’INVITEM A PRACTICAR EN EL SILENCI UNA EXPRESSIÓ DIGNE PERÒ AMB LA TEVA PRESÈNCIA IMPRESCINDIBLE, I HO FAREM AMB SILENCI, EL QUE COMUNICÀ I ENS VA ENSENYÀ A ESCALA DEI FA POC, EL PROFESSOR FRANCESC TORRALBA.

T’HI ESPEREM!

Segons Andreu Faro, professor i humorista del Diari de Tarragona

Relació primera de manifestacions a favor de reconèixer com a Patrimoni immaterial de Catalunya i de tot el món:

3B per la UNESCO

Pel Dia Mundial de la Cooperació Educativa per la Justícia i per la Pau.-

http://blocs.xtec.cat/3bun/

Tu i sols tu amb tots nosaltres podrem ajudar a sortir el sol com deia Paulo Freire en la lluita per l’opressió i a favor de l’esperança.- info@cooperis.cat

Deixeu-nos en pau, no volem perdre el que hem aconseguit i guanyat, deixeu-nos créixer sota la nostra responsabilitat i deixeu-nos elegir el nostre futur.

Així oprimits, ofesos i com ara, no podem tenir cap esperança!

Cooppel

Quant a Cooppel

Tot sobre els Talents Cooppel. Nucli central de la pràctica creativa i cooperativa. Els aprenentatges segons la seva contextualització, la seva constructivitat i la seva cooperació, amb el suport dels treballs en xarxes i de les tècniques d'aprenentatges cooperatius aplicades en el territori en aprenentatge servei voluntari social de Reus, el Camp de Tarragona, el Priorat i la Ribera d'Ebre (RECTEPRE)
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *