ARS NOVA

És el període de producció polifònica musical, tant francesa com italiana, posterior a l’ars antiqua i anterior a l’obra musical de l’escola francoflamenca. És el segon gran període de la polifonia occidental. Es va iniciar cap al 1320 i perdurà gairebé durant tot el segle XIV, que tingué com a focus principals França i Itàlia. Deu el seu nom al tractat del mateix nom de Philippe de Vitry i pels seus avenços en la tècnica de la notació musical, suposà un revulsiu per la concepció musical de principis del segle XIV.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1gz2ADNs-oo[/youtube]

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *