Com cada any, el 23 d’abril celebrem el dia de Sant Jordi a l’escola de persones adultes i a continuació podeu llegir el recull literari amb els cal·ligrames i portades realitzats per l’alumnat:

 

En aquesta ocasió, hem dedicat el dia de Sant Jordi a l’escriptor Joan Salvat-Papasseit (1894-1924), que celebra el seu centenari enguany. Conegut com a poeta d’avantguarda, va tenir també una prolífica activitat com a redactor d’articles de crítica social. La seva obra va quedar oblidada fins que, a partir dels anys seixanta, la seva figura va ser popularitzada sobretot gràcies a autors de la Nova Cançó que van posar música a alguns dels seus poemes. Avui dia és considerat un dels escriptors catalans clau del segle XX.

 

En homenatge a Joan Salvat-Papasseit, des del CFA La Llagosta hem organitzat tres activitats: un concurs de cal·ligrames, un concurs de portades i una Ruta literària guiada per Barcelona i el Born.

Papasseit - Les Formigues

Papasseit – Les Formigues

 

Moltes de les obres d’en Joan Salvat-Papasseit són cal·ligrames, un tipus de poema visual. Consisteixen en un text, generalment poètic, en què s’utilitza la disposició de les paraules, la tipografia o la cal·ligrafia per tal de representar el contingut del poema.

 

Concurs de Cal·ligrames

 

Concurs de cal·ligrames

Concurs de cal·ligrames

 

Concurs de Portades

 

Concurs de portades

Concurs de portades

 

 

Ruta literària

Ruta literària guiada

 

Estem disponibles al matí a Can Pelegrí, i a la tarda a l’institut Marina. Per a més informació podeu consulteu les nostres xarxes socials @cfalallagosta o venir presencialment.

 

Us hi esperem!