Visitem la Casa de les Punxes

0

El passat dimecres els alumnes del Centre de Formació d’Adults la Llagosta vam visitar l’emblemàtica

Casa de les Punxes a Barcelona.

La meravellosa arquitectura de Josep Puig i Cadafalch queda molt ben definida en aquesta estructura fantàstica encarregada per la família burgesa Terradas Brutau l’any 1905.

La Casa Terrades o Casa de les Punxes són en realitat tres cases, una per a cada una de les filles de la família, que recull els treballs dels millors tallers i artesans de l’època modernista.

Ens visita l’escriptora Núria Martí Constans!

0
A la biblioteca de l’escola més de cinquanta d’alumnes van assistir a la conferència de l’escriptora Núria Martí Constans. Va haver un interès molt gran per part dels assistents donat que ja havien llegit el llibre Les Mateixes Estrelles i la presentació de l’acte va ser especial i emotiva amb la projecció d’una petita i  resumida síntesi de la novel·la per part dels alumnes de GES 2.
La Núria Martí ens va parlar de la importància de la col·lecció de llibres de lectura fàcil per l’aprenentatge de la llengua i alhora potenciar la lectura als alumnes i així com també ens va explicar detalladament la història de  “Les mateixes estrelles” plena d’amor, solidaritat i amistat.
Una història basada en fets reals i també ficticis però que malauradament encara estan en vigor en molts lloc de la nostra societat societat.

Celebrem el DIA de la DONA amb YENTL

0

Al CFA la Llagosta vam celebrar el dia de la dona amb un passi especial de la pel·lícula Yentl en què va poder participar tot l’alumnat.

En aquesta pel·lícula del 1983, la gran Barbara Streisand representa a una dona jueva que ha de fer-se passar per un home per poder accedir a l’educació de les lleis i costums jueves. Tot un repte en un món dominat pels homes que afronta amb coratge i valentia.
Barbara Streisand va ser, a més a més de l’actriu protagonista, coguionista i productora i fou en aquest film on debutà com a directora. Sens dubte una persona compromesa amb els seus somnis.

Celebrem el Carnestoltes!

0

S’acaba el carnestoltes i no podem deixar de recordar la nostra particular celebració.

Al CFA La Llagosta com cada any hem celebrat un concurs de truites i un concurs de disfresses. Enguany, el concurs de truites ha estat un èxit, els alumnes han cuinat les més diverses opcions i totes per llepar-se’n els dits!

Després de la deliberació del jurat, hem assistit a l’entrega de premis: premi a la millor presentació, premi a la truita més gustosa, i premis a les millors disfresses.

A més, hem pogut gaudir tots plegats no només de truites, sinó com marca la tradició també d’una mica de botifarra d’ou, així com també de deliciosos i dolços tés i de pa de péssic que els nostres alumnes han portat amb molt de carinyo. En definitiva, l’escola d’adults no ha deixat escapar l’arribada del Carnestoltes.

 

 

PD: Sabeu quina era la disfressa del professorat?

Correcte!!! De mar contaminat i de rescatadors de l’oceà!

Visita a l’Ecoparc Montcada i Reixac

0

Tanquem el mes de febrer recordant la visita guiada a l’Ecoparc de Montcada i Reixac en què han participat diversos alumnes i professors. En aquesta ocasió, des del centre ens hem traslladat al municipi veí per conèixer tots el processos que es desenvolupen en aquesta instal·lació.

L’Ecoparc de Montcada i Reixac és l’encarregat de la gestió municipal dels residus del Vallès Oriental i Occidental, Maresme i Baix Llobregat. La seva principal funció és extreure recursos dels nostres residus a través de diversos processos manuals i mecanitzats. Els quatre recursos principals que s’extreuen són: d’una banda materials recuperables com ara envasos, d’altra banda biogàs, compost i bioestabilitzat (matèria orgànica de menys qualitat que el compost).

Ara bé, una de les dificultats amb què es troben és que els residus arriben mal preseleccionats. En aquest sentit, expliquen que una de les alternatives més efectives és la recollida porta a porta. Aquest tipus de recollida ja es du a terme en algun municipi, no obstant això, en la majoria de poblacions les escombraries van a parar a contenidors i, en aquests casos, la preselecció de residus reutilitzables no és sempre la correcta.


L’alcalde visita l’escola!

0

Óscar Sierra Gaona, actual alcalde del municipi de La Llagosta, ha visitat recentment el CFA La Llagosta.

Immersa de ple en la filosofia del reciclatge i amb la clara intenció de promoure el debat i la consciència sobre la quantitat de residus que genera l’espècie humana, l’escola ha organitzat una xerrada amb l’alcalde com a convidat especial.

Els alumnes que han participart, han tingut l’oportunitat d’escoltar de primera mà com es gestionen i tracten els residus al municipi. A més, d’una manera força amena han pogut conèixer les dades estadístiques relacionades i han pogut manifestar i discutir amb l’alcalde totes les seves inquietuds.

Algunes de les preocupacions del debat han estat: la gran quantitat de mobles al carrer i la nombrosa quantitat d’excrements de gos a les voreres, especialment a l’hivern. En tots dos casos, tot i que des de l’Ajuntament sí que hi ha un pla d’actuació, es requereix la participació i la responsabilitat ciutadana.

Des del CFA La Llagosta ja hi estem posant consciència per a un món més sostenible. I tu? T’hi sumes?

Tornem-hi!

0

Acabat l’any, tornem a començar!

I tornem amb les piles ben carregades per encetar el 2n trimestre.

Bon any i benvinguts de nou!

 

Recordeu que l’escola d’adults La Llagosta té Matrícula Viva! 

 

Vols estudiar anglès, català, castellà?

Iniciar-te en l’ús de les noves tecnologies?

O bé, preparar-te les proves d’accés a la universitat per +25anys o +45anys?

Proves d’accès a grau mitjà?

Proves d’accès a grau superior?

Estàs interessat en algun altre estudi?

Passa’t pel centre i informa’t!

[Carrer de l’Estació, 28, 08120 La Llagosta, Barcelona]

Bones Festes i feliç 2019!!!

0

Brillant concert de Nadal!

0

El passat 13 de desembre amb el Nadal ja a tocar, vam celebrar al centre un concert de nadales a càrrec de l’Escola de Música de La Llagosta. Va ser tot un plaer poder acollir als petits músics i als seus professors que ens van delectar plegats amb un bon repertori nadalenc.

Cal remarcar que la peça estrella del concert va ser la polca en diverses versions. I cal destacar sobretot els solos de tots i cada un dels músics que van apropar una mica més la música als alumnes i professors del CFA La Llagosta.

Moltes gràcies per les vostres actuacions i moltes gràcies també als nostres alumnes per participar en aquesta gran trobada!

Visitem la depuradora i prenem encara més consciència del nostre entorn

0

El passat 11 de desembre l’escola va poder visitar la depuradora de La Llagosta. Donat que des del CFA La Llagosta estem molt compromesos amb la protecció i conservació del medi ambient, aquesta visita ha resultat d’especial interès.

Recordem que durant aquest primer trimestre hem posat en marxa un pla de reciclatge que requereix la col·laboració de tots. És per això que la visita a la depuradora del municipi ha resultat molt interessant. Durant la visita vam poder descobrir quins són els processos en detall de la recollida i el tractament de les aigües, gràcies al nostre guia acompanyant.

Sabeu quins són els dos problemes més greus per a la depuradora? Doncs, les tovalloletes i els olis de cuina! No hem de llançar les tovalloletes al lavabo i tampoc hem de llançar els olis residuals de fregir a l’aigüera! A l’escola cada dia més conscients!

Go to Top