Llista de persones admeses

0

A continuació podeu consultar la llista de persones admeses a la preinscripció de juny (amb el vostre número i lletra de document d’identitat):

Llista definitiva admesos/es preinscripcio juny 24

Si no vas fer la preinscripció al juny, pots venir a demanar informació sobre els nostres cursos a partir del 3 de setembre.

També pots consultar el botó ‘Oferta formativa’ a la part superior d’aquesta pàgina web.

Atenció al públic al juliol i missatge d’estiu

0

 

 

Comença la preinscripció 2024-25

0

Vols tornar a estudiar? Ja pots preinscriure’t al curs 2024-25.

Clic aquí per veure els cursos i la preinscripció online.

Setmana cultural 2024

0

Un munt de tallers de temàtiques molt actuals per a tu!

De dilluns 17 a divendres 21 de juny, l’alumnat i la ciutadania en general podeu venir i participar-hi.

  • Matins: Can Pelegrí (c/ Jaume Primer, 9, 2a planta).
  • Tardes: Institut Marina (c/ Estació, 0).

T’hi apuntes? Excursió a Púbol i La Bisbal d’Empordà

0

Endevina-la! 2024

0
A partir de les 17:30h concursants / 18h públic

A partir de les 17:30h concursants / 18h públic

Torna l’Endevina-la! 2024

El concurs que posa en valor el nivell de l’alumnat de les escoles d’adults/es i la tasca educativa dels CFAs torna el proper dimecres 22 de maig a les 18h. 

Serà per videoconferència i tothom qui vulgui hi podrà accedir com a públic. No us ho perdeu!

 

 

Endevina-la! 2024

Sant Jordi 2024 al CFA La Llagosta

0

Com cada any, el 23 d’abril celebrem el dia de Sant Jordi a l’escola de persones adultes i a continuació podeu llegir el recull literari amb els cal·ligrames i portades realitzats per l’alumnat:

 

En aquesta ocasió, hem dedicat el dia de Sant Jordi a l’escriptor Joan Salvat-Papasseit (1894-1924), que celebra el seu centenari enguany. Conegut com a poeta d’avantguarda, va tenir també una prolífica activitat com a redactor d’articles de crítica social. La seva obra va quedar oblidada fins que, a partir dels anys seixanta, la seva figura va ser popularitzada sobretot gràcies a autors de la Nova Cançó que van posar música a alguns dels seus poemes. Avui dia és considerat un dels escriptors catalans clau del segle XX.

 

En homenatge a Joan Salvat-Papasseit, des del CFA La Llagosta hem organitzat tres activitats: un concurs de cal·ligrames, un concurs de portades i una Ruta literària guiada per Barcelona i el Born.

Papasseit - Les Formigues

Papasseit – Les Formigues

 

Moltes de les obres d’en Joan Salvat-Papasseit són cal·ligrames, un tipus de poema visual. Consisteixen en un text, generalment poètic, en què s’utilitza la disposició de les paraules, la tipografia o la cal·ligrafia per tal de representar el contingut del poema.

 

Concurs de Cal·ligrames

 

Concurs de cal·ligrames

Concurs de cal·ligrames

 

Concurs de Portades

 

Concurs de portades

Concurs de portades

 

 

Ruta literària

Ruta literària guiada

 

Estem disponibles al matí a Can Pelegrí, i a la tarda a l’institut Marina. Per a més informació podeu consulteu les nostres xarxes socials @cfalallagosta o venir presencialment.

 

Us hi esperem!

8M: Conferència Dones i Art

0

Meri Torras, professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha compartit amb l’alumnat i professorat del CFA La Llagosta una sèrie d’interessants reflexions sobre la dona al món de l’art i la literatura.

No hem de ser normals

Torras ha relacionat la presència i l’absència de dones al cànon artístic i literari amb les expectatives a l’hora de criar fills/es i la manca d’oportunitats a l’hora de crear obres d’art que la societat tradicionalment ha imposat a la dona. També ha defensat la necessitat de no ser normals: “No hem de ser normals, no hem de seguir la norma que ens han volgut imposar“.

Conferència de Meri Torras, professora de la UAB.

Conferència de Meri Torras, professora de la UAB.

Amb aquesta xerrada, el CFA La Llagosta ha tancat la setmana de la dona, que s’emmarca en les activitats de coeducació que al llarg del curs realitza l’escola per a posar en valor la figura de la dona al món.

 

Si no hi has pogut assistir, a continuació et compartim la seva presentació perquè te la puguis mirar.

Presentació de Meri Torras, professora UAB.

Presentació de Meri Torras, professora UAB.

 

 

 

Setmana de la dona al CFA La Llagosta

0

Del 4 al 8 de març celebrem la setmana de la dona amb un munt d’activitats dedicades a posar en valor la igualtat i el respecte entre dones i homes.

Setmana de la dona 2024

Conferència sobre el conflicte a l’Orient Mitjà

0

El passat 18 de desembre, el CFA La Llagosta, tanca el primer trimestre del curs 2023-24 amb un esdeveniment cultural de gran rellevància, una altra mostra molt important del nostre compromís amb la defensa i promoció de la cultura.

 

Aquesta conferència ha pogut celebrar-se gràcies a l’organització i gestió del Cercle literari “Resistència Literària” de La Llagosta, ha acollit  una personalitat excepcional, repetidament premiada, l’àmbit d’actuació del qual és d’immediata actualitat: el conflicte bèl·lic entre Israel i Hamas. 

 

Aquest personatge ha estat el Tomàs Alcoverro (n.1940), corresponsal de guerra de La Vanguardia des de 1970 a l’àrea de l’Orient Mitjà, i que va viure directament el mateix conflicte, entre d’altres, des d’aleshores.

 

Amb més de 8.000 cròniques sobre els diferents conflictes a l’Orient Mitjà, Alcoverro ens ha donat claus inèdites adquirides de primera mà per poder comprendre millor i en més profunditat l’esmentat conflicte armat, acompanyada d’una presentació molt interessant. 

 

A la taula de conferenciants, l’han acompanyat la Mayte Bonilla, del cercle literari “Resistència Literària” de La Llagosta, i el nostre director del CFA La Llagosta, l’Abel Lacruz, i com a públic, alumnat i professorat del CFA, periodistes locals, així com convidats/des del cercle.

 

Un cop finalitzada, el públic assistent ha pogut conversar i preguntar els seus dubtes al Sr. Alcoverro, per a posteriorment poder gaudir in situ de la venta i firma de llibres del conferenciant, i que ha resultat de gran popularitat entre els/les assistents/es.

 

Ha estat una experiència única, amb una figura determinant del periodisme internacional, i esperem poder tornar a acollir-lo per tal de seguir estar informats amb un testimoni de primera mà. 

 

Per últim, aprofitem per agrair de nou al Cercle literari “Resistència Literària” de La Llagosta per poder fer-ho possible.

 

A reveure, Sr. Alcoverro!

 

 

Go to Top