Tornem-hi!

0

Acabat l’any, tornem a començar!

I tornem amb les piles ben carregades per encetar el 2n trimestre.

Bon any i benvinguts de nou!

 

Recordeu que l’escola d’adults La Llagosta té Matrícula Viva! 

 

Vols estudiar anglès, català, castellà?

Iniciar-te en l’ús de les noves tecnologies?

O bé, preparar-te les proves d’accés a la universitat per +25anys o +45anys?

Proves d’accès a grau mitjà?

Proves d’accès a grau superior?

Estàs interessat en algun altre estudi?

Passa’t pel centre i informa’t!

[Carrer de l’Estació, 28, 08120 La Llagosta, Barcelona]

Bones Festes i feliç 2019!!!

0

Brillant concert de Nadal!

0

El passat 13 de desembre amb el Nadal ja a tocar, vam celebrar al centre un concert de nadales a càrrec de l’Escola de Música de La Llagosta. Va ser tot un plaer poder acollir als petits músics i als seus professors que ens van delectar plegats amb un bon repertori nadalenc.

Cal remarcar que la peça estrella del concert va ser la polca en diverses versions. I cal destacar sobretot els solos de tots i cada un dels músics que van apropar una mica més la música als alumnes i professors del CFA La Llagosta.

Moltes gràcies per les vostres actuacions i moltes gràcies també als nostres alumnes per participar en aquesta gran trobada!

Visitem la depuradora i prenem encara més consciència del nostre entorn

0

El passat 11 de desembre l’escola va poder visitar la depuradora de La Llagosta. Donat que des del CFA La Llagosta estem molt compromesos amb la protecció i conservació del medi ambient, aquesta visita ha resultat d’especial interès.

Recordem que durant aquest primer trimestre hem posat en marxa un pla de reciclatge que requereix la col·laboració de tots. És per això que la visita a la depuradora del municipi ha resultat molt interessant. Durant la visita vam poder descobrir quins són els processos en detall de la recollida i el tractament de les aigües, gràcies al nostre guia acompanyant.

Sabeu quins són els dos problemes més greus per a la depuradora? Doncs, les tovalloletes i els olis de cuina! No hem de llançar les tovalloletes al lavabo i tampoc hem de llançar els olis residuals de fregir a l’aigüera! A l’escola cada dia més conscients!

Visitem l’exposició de Toulouse Lautrec i posem en pràctica el nostre francès

0

Nascut a França, amic de van Gogh, Gauguin, Degas…, persona trencadora, de vida bohèmia per naturalesa i gran precusor de les avantguardes artístiques, l’il·lustrador Henri de Toulouse Lautrec ens va enamorar en una exposició organitzada pel CaixaForum de Barcelona.

Traslladem-nos al París del segle XIX. Al bell mig de la diversió nocturna parisienca, al Moulin Rouge, a le Chat Noir o al Folies Bergères, allà on podríem trobar-nos un dels il·lustradors  post-impressionistes més reconeguts arreu del món, Toulouse Lautrec.

Sense haver de viatjar gaire lluny, aquest primer trimestre, el CFA La Llagosta ha pogut submergir-se en aquesta vida bohemia característica del barri de Montmatre de Paris. L’escola va organitzar el passat 22 de novembre una visita al CaixaForum per visitar les més de 350 obres d’art que recull sobre Toulouse Lautrec i altres artistes de l’època. La visita guiada es va fer en dos torns, un en francès i un en català. Així, tant els alumnes de francès com els de català van poder posar en pràctica les seves noves destreses.

Com no podia ser d’altra manera, la sortida va ser un èxit i el centre espera organitzar més trobades culturals en aquesta línia. La propera en anglès!

L’alumna Mª Rosario guanya la panera!

0

Després del gran èxit de la Marató de TV3 amb gairabé 11.000.000€ recaptats fins al moment, ha arribat el dia del sorteig de la Panera.

Avui, dia 16 de desembre de 2018, per rematar els últims exàmens de Prova d’Accés a Grau Superior i Prova d’Accés a Grau Mitjà, alumnes, professors i conserge ens hem reunit per celebrar el tan esperat sorteig de la Panera.

Tres mans innocents han extret tres nombres que han donat com a guanyador el número:

 

 

El número corresponia a l’alumna d’Instrumental II Maria Rosario. Moltes felicitats Maria Rosario!!!

Gràcies a la solidaritat de l’alumnat i el professorat de l’escola, enguany hem recollit 300€ que han anat a parar íntegrament a la Marató.

Donem suport al càncer amb la Marató de TV3

0

El gran dia de la solidaritat és sense dubte el dia de la Marató de TV3.

Però, què és això de la Marató? La Marató de TV3 és un projecte solidari enfocat a l’obtenció de recursos econòmics per a la investigació científica de certes malalties.

Enguany el dia de la Marató ha estat el 15 de desembre i s’ha dedicat al Càncer. Fins al moment s’han recaptat 10.715.430€ en donacions.

I, què té a veure l’escola amb la Marató? Doncs, al CFA La Llagosta no volem perdre l’oportunitat de participar en projectes com aquest. És per això que el passat 15 de novembre vam organitzar una xerrada informativa a càrrec d’Irene Benito Morón, estudiant de sisè curs de Medicina. La Irene ens va explicar: en què consistia el càncer, com d’estesa està la malaltia i, sobretot, en quina línia estant treballant actualment els investigadors.

N’hi ha prou amb la divulgació? De quina altra manera hem participat?

Doncs bé, els professors de l’escola vam elaborar una Panera de Nadal per recaptar diners destinats íntegrament a la Marató:

Per poder participar en el sorteig de la Panera, i així a la Marató de TV3, tan sols calia comprar un número a canvi d’1€. Aquesta iniciativa, força arrelada a l’escola, ha estat sempre un èxit. En breus descobrirem els resultats d’enguany.

Celebrant Tots Sants…

0

“Recorda’m. No ploris, si us plau. Et porto al meu cor i a prop em tindràs”

Des del CFA La Llagosta hem volgut celebrar el dia de Tots Sants amb la projecció d’una pel·lícula animada molt entranyable. Es tracta de Coco, una pel·lícula de Pixar inspirada en la festivitat mexicana del Dia dels Morts. 

La tradició de vetllar els difunts es celebra no només a Catalunya, sinó arreu del món. I és que, si alguna cosa ens fa especialment humans és precisament això, la vetlla dels difunts i la seva commemoració.

A més a més, a l’escola hem aprofitat aquesta ocasió per practicar l’anglès. Així, els alumnes que han volgut han pogut gaudir de la projecció en versió original subtitulada (V.O.S).

I vosaltres heu celebrat aquest dia tan especial?

El mal de migranya es cura amb castanya!

0


Quan ve el temps de torrar castanyes, al CFA La Llagosta som els primers a posar la llenya al foc!
Enguany vam decidir celebrar la castanyada a dins de l’escola. Entre tots vam parar unes quantes taules amb les castanyes ben torrades per en Josep i l’ajut d’alguns alumnes. Els panellets van ser cosa de la Maria, la nostra Cap d’Estudis, i els moniatos dels nostres estimats alumnes. Entre tots vam encarregar-nos de decorar l’entrada de l’escola amb elements característics de la temporada: fulles, bolets, refranys, poemes i, fins i tot, jocs de vocabulari en anglès relacionats amb el Halloween que també es celebra durant aquests dies. Amb tot llest i enllestit, vam reunir-nos els diversos cursos de l’escola per celebrar una bona festa de tardor.

Castanyada 2018-2019

0

El pròxim 30 d’Octubre els alumnes del CFA la Llagosta celebrarem la Castanyada 2018-2019. Serà un magnífic moment per celebrar junts i compartir experiències entre tots els alumnes del centre.

Fins dimarts!

Go to Top