Taula periòdica i codis QR

L’altre dia, al blog Experimentació lliure i al Pepquímic, es feien ressó de la publicació d’una taula periòdica feta amb codis QR.

En la Taula, cada element es representa amb un codi QR amb la  informació bàsica (nom de l’element, nombre atòmic i  densitat).

Codi QR homeòstasi
Codi QR homeòstasi

Si no teniu clar de que va això dels codis QR, queda ben clar amb la definició de la wikipèdia…  codi de barres en 2 dimensions (codi matriu) que pot emmagatzemar fins a 7089 caràcters numèrics o 4296 caràcters alfanumèrics (contràriament al codi de barres tradicional que només pot emmagatzemar de 10 a 13 caràcters) o 2953 octets .

Per accedir a la informació encriptada en un qr-code, és necessari un dispositiu digital de captura d’imatges i un software lector de codis QR (per exemple aquest).

Té l’avantatge de poder emmagatzemar moltes informacions, tot i ser petit, i ràpid d’escanejar. Així, les sigles QR deriven de Quick Response ja que el contingut pot ser desxifrat ràpidament… Feu la prova amb el de la dreta i us conduirà a la pàgina principal del blog 😉

Més informació sobre codis QR a un antic Espai internet amb molts més enllaços, idees per aplicar-lo a l’ambit escolar o, fins i tot, algun generador de codis per a que us llenceu. 🙄

[slideshare id=3669399&doc=presexpodidactica5-100408170149-phpapp01]

Taula QR
Taula QR

Published by

Màrius

Màrius

Professor de Ciències a Secundària, amb formació i deformació biològica. Treballe a l'Institut Santa Eulàlia de L'Hospitalet de Llobregat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà