Solstici fred, estiu calent

estiu festiu
estiu festiu

Ara que estan tan de moda les fusions fredes, al bell mig d’una tramuntanada ben refrescant ens han fet el canvi i, com sempre uns dies abans de la nit de Sant Joan, hem transitat pel solstici d’estiu. De fet fou ahir, dia 21 a les 13.28h, quan ho ferem oficialment…. Ja som a l’Estiu!!

Amb la nit més curta -a l’hemisferi nord- i el dia més lluminós hem completat altre cicle solar, després de la caminada cap als pols ara és hora de començar a desfer el camí.

Podem trobar un vídeo dels Matins, amb diverses curiositats o des del Kurdistan Planetarium una animació sobre el solstici, que com sempre es va seguir des d’Stonehenge.També podeu testejar els vostres coneixements sobre el tema o be refrescar-los amb un Meteo-K.

Com diu la dita, A l’estiu tota cuca viu, i això ja es nota fins i tot en les recuperacions d’aquests dies. Tot i que més por fa aquella de Aigua de Sant Joan, no dóna ni vi ni pa.

I amb la caloreta del  solstici, arranquen bona cosa de festes arreu de la nostra geografia. La Flama del Canigó encendrà fogueres i fogerons la nit de Sant Joan; a Ciutadella ja fa dies que els cavalls corren amunt i avall, i per tot arreu els dimonis encenen les metxes, les Falles al Pallars… i com no, les Fogueres d’Alacant. Així que tanquem cicle amb el poema l’Espurna de Joan Alcover des de l’institut homònim.

Estiu dAmbrogio Lorenzetti
Estiu d'Ambrogio Lorenzetti

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/gPUouu-Nr9Q" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/5jZlV51gaKA" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Edu3.cat

Published by

Màrius

Màrius

Professor de Ciències a Secundària, amb formació i deformació biològica. Treballe a l'Institut Santa Eulàlia de L'Hospitalet de Llobregat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà