Cada vegada que percebem les tensions internes de la Terra trobem una ona de confusions entre els difussors de notícies. Tot i que amb quatre conceptes bàsics clars açò podria estalviar-se, sobretot en el que respecta a mesura i avaluació amb magnitud, intensitat, epicentre i hipocentre ja va be… i en aquest cas fins i tot la wikipedia podria resultar útil!!
A sota us enganxe diversos enllaços per aprofundir en el tema.
- Podeu aconseguir tots els paràmetres a les xarxes ORFEUS o CESEM-EMSC, sobretot dels referits a la mediterrània, o al monitor de sismes de la xarxa IRIS. Terratrèmols d’Itàlia i del món.
- Bloc de sismologia de l’Institut Cartogràfic del Principat amb una completa selecció de recursos i dades. Sismoweb d’Andorra i URSUA de la universitat d’Alacant. Un ampli portal de divulgació és el Sismic de la universitat de Barcelona i l’IEC
- Localitzador de terratrèmols de l’Observatori d’Edinburg, un molt complet recull d’informació és el web del USGS.
- Recull de 100 anys de tremolors i imatges dels efectes als Abruzzos, animació de l’origen d’un terratrèmol a la BBC, al Pais i altres a TheTech i UPSeis.
- Tipus d’ones sísmiques a la xarxa Iris, a wikipedia, al web de Jeffrey Barker i a la Purdue University.
- Model unificat de probabilitat sismològica a la Mediterrània Occidental, escenaris de risc a diverses ciutats europees i projecte ISARD.
- Diari de l’escola sobre terratrèmols i calaix de Guiu. Més recursos al web del PBS, de la SSA o al VirtualEartquake.
- Una proposta de treball de Ramon Grau.
- I acabem amb un Quequicom “Catalunya tremola” i un meteoK
[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/MeteoK/889567.rm" width="352" height="288"/]