Regne Animalia

Invertebrats > Artròpodes > Insectes > Dípters

Lucilia caesar

Els cotxes poden ser de color verd metàl·lic? La resposta és sí, i les mosques també. La mosca que es pot observar a la següent fotografia és d’un bonic color verd amb alguna irisació vermellosa. S’hi poden identificar les tres parts que formen el cos d’un insecte: el cap, el tòrax i l’abdomen.

El cap de la mosca està pràcticament tot ell constituït pels grans ulls compostos, de color vermell fosc. El tòrax està format per tres segments: el protòrax, el mesotòrax i el metatòrax. El tòrax està separat de l’abdomen per una marcada cintura.

Els tres parells de potes es troben articulats a la part inferior del tòrax, mentre que les ales als costats, però també al tòrax.

Els dípters es caracteritzen perquè posseeixen un únic parell d’ales, les anteriors. En realitat, les ales posteriors no han desaparegut del tot, però s’han transformat en unes petites maces (no visibles a les fotografies) que els serveixen de contrapès per mantenir un vol regular i precís.