Regne Animalia

Invertebrats > Artròpodes > Insectes > Himenòpters

Apis mellifera

Les abelles són els principals pol·linitzadors de les plantes que ens serveixen per alimentar-nos, com els fruiters. Desenvolupen, per tant, una funció molt important no tan sols en benefici nostre, sinó de tot l’ecosistema.

Si desapareguessin les abelles probablement deixaríem de disposar de la majoria de cultius, a excepció dels cereals, i la nostra supervivència a nivell global podria estar seriosament compromesa.

De forma incansable, les abelles recullen el pol·len i el nèctar de les flors que acumulen al tercer parell de potes per portar-los al rusc, on altres obreres el faran servir per alimentar les larves i per fabricar mel.

Mentre recol·lecten nèctar i pol·len de flor en flor, les abelles porten sobre el seu cos grans de pol·len adherits a les setes que deixen anar sense adonar-se a sobre d’altres flors. És així com pol·linitzen centenars o milers de flors cada dia.