Gran Torino

gran_torino

Walt Kowalski, un veterà de la guerra de Corea jubilat, viu la mort de la seva dona. D’aleshores ençà, la seva vida entra en una rutina diària sense cap mena de fi. Kowalski passa els dies fent encàrrecs i les tardes al porxo amb el seu gos i netejant el seu tresor més preuat: un auto “Gran Torino” del 1972. Kowalski es limita a esperar que la mort arribi a la seva vida i menysprea tot el que l’envolta, veïns, familiars, etc.

Un dia descobreix que el seu veí adolescent d’origen asiàtic mira de robar-li el seu cotxe, per tal d’entrar en una banda de brètols de joves asiàtics. Al mateix temps, coneix la germana del noi, que l’introdueix en la seva família i fa que el noi pagui pel que va intentar de fer. A partir d’aquí, la seva manera d’orientar la seva vida canvia i es dedica a ajudar al noi. La brivalla d’origen asiàtic, encapçalada pel cosí del noi, només fa que molestar i terroritzar a la família i obliga el vell Kowalski, malalt, a actuar.

Comentaris i aportacions voluntàries

Aquests darrer film que hem compartit permet una gamma molt àmplia de comentaris i aportacions voluntàries. Us proposo una llista per facilitar la vostra inspiració. Cadascú que trii el que més l’hagi colpit o impactat o el que més l’hagi fet reflexionar.

1.- El “racisme” i prejudicis que el protagonista expressa respecte els “estrangers”, fins i tot, cap els que ja porten generacions als USA (italians, polonesos com ell, etc.)

2.- La soledat de les persones grans, allunyades dels fills, quan es senten ja poc útils, …

3.- Els records de la guerra, el sentiment de culpa per accions terribles dutes a terme en combat a Corea, …

4.- La manera “tradicional” de viure de la família xinesa immigrada. El paper de la noia jova, espavilada, i el paper del noi (aton)Thao.

5.- El problema de les “bandes i màfies” juvenils, xineses, mexicanes, afroamericanes, …

6.- El paper del capellà catòlic

7.- L’egoisme dels fills i neta del protagonista.

8.- La “venjança” com a sentiment que fins i tot comparteix el capellà cap a l’abús i la violència injustificada contra innocents. La gestió intel·ligent de la venjança que farà el protagonista al convertir-se en un nou tipus d’heroi, inesperat i sorprenent, ja que aconsegueix “donar una lliçó” sense … (ja m’enteneu).

9.- La felicitat és compartir amb els veïns i ajudar?

10.- Què és la justícia en aquest film, com aconsegueix fer “justícia” el protagonista? Com gestiona la seva malaltia?

En fi, … teniu de tot per treballar els temes! Ànims.

59 comentaris a “Gran Torino

 1. Aquesta pelicula tracta d’un gran home jubilat , veterà amb una gran experiencia a la guerra de Corea anomenat Walt Kowalski la pelicula comença molt malament per ell perque viu la mort de la seva dona i es queda viu . Quan acaba la misa de la mort de la seva dona i quan també l’enterrament finalitza va quasi tota la familia a casa seva a menjar..
  Ell no es feliz, ya que se li a mort a la persona que el mes preciava i la seva familia nomes l’astima per els seus diners.Poc a poc es va fent amic del seus veins ja que els salva varias vagadas de una vanda.Ajuda a uns dels seus millors amics coreans a trobar feina i a arreglar coses.
  Coneix en tao es fan molt amics i li regala el seu cotxe.
  al final es deixa matar .

 2. Aquesta pel·licula m’ha ensenyat que les coses no es poden jutgar sense probarlas abans. El protagonista un polac-estadounidenç que viu a un barri d’immigrants d’Estats Units. En aquests barris es formen bandes de diferents races, hi ha bandes de latinoamericans, d’asiàtics i de negres.
  A la casa del veí, arriben uns veïns que són d’orígen asiàtic. En aquesta família hi ha un noi adolescent, que un dia, forçat per una banda, intenta robar el cotxe del senyor Kowalski (el protagonista). Kowalski acaba fent-se amic d’en Thao,i esta molt interesat en ajudar-lo, acaba molt unit a ell,i un dia, el seu cosí i la seva banda li van cardar una palliça,i Kowalski,molt enfadat va anar a la casa d’ells i va sacar un mechero i els altres es van pensar que era una pistola,i li van començar a disparar fins que va a morir. Al final de la pel·licula, li va deixar el seu gran cotxe, “El Gran Torino” a Thao.
  Es una de les pel·licules que més m’ha a gradat,i mai me cansarè de veurala.

  Genaro, data 13/8/2014

 3. Jo crec que aquesta és una pel · lícula molt emocional, és plena de moments amb diferents sensacions, el final és tràgic però amb una bona causa. Es veuen temes com la religió, la transformació de les persones, les diferències racials … Molt espectacular i amb bones lliçons, ja que els personatges empren un comportament exemplar del que es poden treure conclusioneWalt és un nord-americà ja major el qual es queda vidu i la seva família no li dóna suport massa, sinó que fingeixen per interès. Per això viu ressentit. La seva figura solitària aquesta sempre envoltada de personatges que el visiten i li fan prendre decisions. Walt conviu des de fa uns anys amb uns veïns asiàtics als que detesta, ja que fa anys va participar en la guerra del Vietnam on no guarda un bon record ja que va fer atrocitats. El sacerdot del barri li insisteix que es confessi com volia la seva dona i que s’allunyi de problemes. Els problemes van arribar una nit en la qual el fill de la família veïna asiàtica va ser persuadit perquè intentés robar el seu cotxe, un gran torino. El noi, Tao va ser sorprès al garatge i reconegut però va aconseguir escapar. Walt després de mostrar i alliberar el seu odi rep les disculpes dels seus veïns i la situació que viuen, de manera que accepta el seu perdó com un deute i actua de forma parental amb Tao durant un temps en què aquest li deu treball. Tao aprèn i en el fons es diverteix amb Walt. Però aviat tornen a sorgir els problemes quan reapareixen la colla en la qual hi ha el cosí de Tao, el qual ho vol ficar a la banda i que es converteixi en un delinqüent. Walt decideix actuar i s’enfronta a ells i es posa de part dels seus veïns. A partir d’aquí viuen bons moments junts fins que tornen a topar-se amb els pandilleros els quals no es fan enrere i ataquen a la família de Tao. Walt ja cansat de acosamientos i pallisses a Tao i fins i tot una violació a la seva germana decideix actuar, la seva persona va canviar en aquell moment ja que va deixar de banda les seves passats complexos i va voler fer justícia, va estar un temps planificant, Walt estava malalt li havien diagnosticat una malaltia fa poc però això no li va fer enrere. Va ser a confessar com volia la seva dona abans de morir i després a la mateixa casa dels bandes. Els va amenaçar i va fer el gest de treure un arma el qual els espanto i li van tornar la seva por amb un afusellament que acabaria empresonant i salvant a la família de Tao. Es sacrifici per salvar els que es van mostrar agraïts amb ell, li ensenyo una lliçó a Tao el qual va heretar la seva gran Torino ia la seva família no els va deixar res per interessats.

 4. Aquesta pel·licula M’agradat molt , pero el que no m’ha agradat a sigut el final com acaba pero bueno aqui estic per explicar el meu punt de vista de la pel·licula.

  Aquesta pelicula tracta d’un gran home jubilat , veterà amb una gran experiencia a la guerra de Corea anomenat Walt Kowalski la pelicula comença molt malament per ell pAquesta pel·licula M’agradat molt , pero el que no m’ha agradat a sigut el final com acaba pero bueno aqui estic per explicar el meu punt de vista de la pel·licula.

  Aquesta pelicula tracta d’un gran home jubilat , veterà amb una gran experiencia a la guerra de Corea anomenat Walt Kowalski la pelicula comença molt malament per ell perque viu la mort de la seva dona i es queda viu . Quan acaba la misa de la mort de la seva dona i quan també l’enterrament finalitza va quasi tota la familia a casa seva a menjar..

  Ell era molt racista , no li agradaven molt els immigrants i justament al costat d
  e casa es muden una familia de chinos anomenats els Monk ell els hi diu “los Amarillos” .
  Cuan una nit el cosí dels del costat dels monk va a visitar al seu cosí petit de 16-17 anys ells tenien vintialgo o trenta anys , ells volien que en Tao que es el cosi de un d’ells volien que s¡ajuntes amb ells a la banda callejera , quan al final el van posar a la pandilla forçadament , i la proba per entrar a la pandilla encara que ell no vulgues era… robar-li el famos Gran Torino el coche d’en Walt i quan en Tao va entrar al garatge en Walt va escoltar un fort soroll … i va anar al garatge i el va pispar intentan robar-li el coche i en Tao va sortit corrents .

  I cuan en Walt va sortir corrents també , i va veure als altres chinos alla a fora al seu jardi i els va fotre fora amenaçan-los amb una pistola … i van fugir.

  Mes endevant en Walt es va donar conta de que en Tao era una bona persona , humil i honest , perque el va veure ajudar a una senyora amb la compra.I li va voler aconseguir un treball per ajudar economicament a la seva familia . I com en Walt tenia un amic obrer i li va aconseguir el treball , en Walt li va comprar unes noves eines per treballar millor i en Tao estava molt entusiasmat i content per
  poder treballar . I el seu cosi i els seus amics chinos (els de la pandilla)
  el van agafar a en Tao al tornar del treball i li van trencar totes les coses noves i li van fer una palliça. En Walt estava molt cabrejat amb els de la pandilla .
  Mes tarde els pandillers van tornar a per la Su la germana den Tao i tambe li van donar una palliça i en Walt va anar vengar-se a la casa dels pandillers els chinos es pensaban que treuria una pistola i avans de que tregues res el van acrivillar a dispars i el van matar…
  erque viu la mort de la seva dona i es queda viu . Quan acaba la misa de la mort de la seva dona i quan també l’enterrament finalitza va quasi tota la familia a casa seva a menjar..

  Ell era molt racista , no li agradaven molt els immigrants i justament al costat de casa es muden una familia de chinos anomenats els Monk ell els hi diu “los Amarillos” .
  Cuan una nit el cosí dels del costat dels monk va a visitar al seu cosí petit de 16-17 anys ells tenien vintialgo o trenta anys , ells volien que en Tao que es el cosi de un d’ells volien que s¡ajuntes amb ells a la banda callejera , quan al final el van posar a la pandilla forçadament , i la proba per entrar a la pandilla encara que ell no vulgues era… robar-li el famos Gran Torino el coche d’en Walt i quan en Tao va entrar al garatge en Walt va escoltar un fort soroll … i va anar al garatge i el va pispar intentan robar-li el coche i en Tao va sortit corrents .

  I cuan en Walt va sortir corrents també , i va veure als altres chinos alla a fora al seu jardi i els va fotre fora amenaçan-los amb una pistola … i van fugir.

  Mes endevant en Walt es va donar conta de que en Tao era una bona persona , humil i honest , perque el va veure ajudar a una senyora amb la compra.I li va voler aconseguir un treball per ajudar economicament a la seva familia . I com en Walt tenia un amic obrer i li va aconseguir el treball , en Walt li va comprar unes noves eines per treballar millor i en Tao estava molt entusiasmat i content per
  poder treballar . I el seu cosi i els seus amics chinos (els de la pandilla)
  el van agafar a en Tao al tornar del treball i li van trencar totes les coses noves i li van fer una palliça. En Walt estava molt cabrejat amb els de la pandilla .
  Mes tarde els pandillers van tornar a per la Su la germana den Tao i tambe li van donar una palliça i en Walt va anar vengar-se a la casa dels pandillers els chinos es pensaban que treuria una pistola i avans de que tregues res el van acrivillar a dispars i el van matar…

 5. Aquesta pelicula m’agrada molt perque es molt americana,realista i l’ancia es un home molt valent.
  Tracta d’un vell que es diu Walt que hi va ser a Corea on hi havien molts estrangers.La seva dona mor i els seus fills es com si no els importes molt,ja que son uns interesats tots i nomes els volen pels diners.Walt te un cotxe que li diu ”Gran Torino”,el dia de la mort de la seva dona el cura de la dona vol parlar amb ell,li diu que la seva dona volia que ell es confeses,obviament en Walt es nega,perque no creu en Deu.Els seus veïns son hmong (Coreans) no es cauen gen bé mutuament,fins que un dia la noia adolsecent,la filla esta passejant amb un noi pel barri i una banda els atraca i amb el noi que anava no feia res i en Walt veu que esta en perill i va a fer algo,fica a la noia en el cotxe i tenen una conversa,a partir d’alla ja es cauen mes o menys bé.Els veïns li fan ofrenes a la seva porta representant que estaven molt agraïts pel seu acte de valentia.
  El germa de la noia es diu Thao,tots pensaven que era homosexual pero no era aixins,simplement que era molt reservat.Els cosins del Thao que estan ficats a una banda dolenta li diuen que vagi amb ells que s’ho passara molt bé,pero aban ha de fer com una proba de foc,li ordenen que ha de robar el ”Gran Torino” del Walt,desafortunadament pilla al Thao al traster.La noia veu que en Walt dina sol i l’invita a se casa que hi havia un banquet,com sempre.Fa bones molles.
  La banda hmong vol fer mal a la familia del Thao,i en Walt com que els hi te molt de apreci es fica.La banda agafa a la noia,la viola i li donen una pallisa.En Walt es posa molt furios i va a buscar-los i ells el maten amb les metralletes.
  En Walt deixa el seu cotxe tant espectacular ”Gran Torino” a en Thao,i als seus fills res,per interesats.

 6. Aquesta pel·licula m’ha agradat molt, tracta d’un home jubilat que es diu Walt Kowalski que havia lluitat a la guerra de corea. La seva dona havia mort i ell no tenia una bona relació amb els seus fills i nets. Al seu costat vivia una família de coreans, ell els anomenava amarillos. Tot el barri estava envoltat de gent així. En Kowalski era bastant racista i no li agradava aquesta gent. Els seus veins tenien un fill que es deia Tao, ell li anomenava “Atontao”, aquest fill ajudava molt a casa etc, un dia va arribar el seu cosi, que era d’una banda bastant dolenta, i el van anar a recollir al Tao per obligarlo a robar l’estimat cotxe d’en Kowalski el Gran Torino. En Tao com no es sabia defensar va aceptar i va anar haviam si el podia robar, en Kowalski al escoltar cops al seu garatge i va anar a mirar i el va enganxar intentar robar el cotxe, en Tao va sortir correns.
  Al dia següent la família d’ell i els del seu voltant li portaven menjar d’agraiment per no denunciar al Tao etc. La Su (germana d’en Tao) sempre intentava mantenir una relació amb el Kowalski i la va salvar d’una banda que la volien acosar. La mare d’en Tao li va demanar siusplau si en Tao podia ajudar a fer-li els treballs de casa per compensar aquella nit que va intentar robar el Gran Torino, ell va aceptar, poc a poc els dos es van anar fent bons amics, i en Kowalski li anava ensenyant coses de com ser un “home” i entrar al món laboral. Un dia la banda del cosí dolent van disparar amb pistoles la casa d’en Tao per sort allà ningú va sortir mal herit, pero més tard al arribar la Su amb molta sang i que li havien donat una pallisa, en Kowalski va decidir actuar.
  Ell no volia que en Tao l’acompanyes, ja que ell tenia molt camí per devant, i ell no ja que tenia una enfermetat anomenada càncer.
  Així que el va tancar i va marxar ell sol, va anar a casa la banda, hi havia molta tensió estava apuntat amb pistoles de la tensió que hi havia ell va fer un gest de com si anes agafar una pistola i la banda el va disparar, ell anava desarmat.
  Després va arribar la policía i els van detenir, el cotxe del Gran Torino que anava a ser per la seva neta, va quedar com herencia al seu gran amic Tao.

  Aquesta pel·licula m’ha agradat, perquè te un final molt macu pero bastant dur a l’hora, ensenya que tothom te bons sentiments en el fons per molt durs que siguem i que els nostres pensaments poden cambiar amb el temps.

 7. Gran Torino és una pel·lícula dirigida, produïda i protagonitzada per Clint Eastwood, estrenada a l’any 2008. Aquesta pel·lícula m’agradat molt, tracta sobre Walt Kowalski un veterà de la guerra de Corea que fa poc s’ha li a mort la seva dona. La seva vida comença a ser rutinaria, cada dia esta en el porxo amb la seva gossa Daisy i netejant el seu Gran Torino del 72. Walt és un home malhumorat i que no li agraden els asiàtics, el seu barri abans estava format per gent blanca i treballadora, però ara hi ha gent de afora. A la casa del costat s’han mudat gent asiàtica de la cultura hmong. Un adolecent veí del seu costat, en Tao, el noi presionat per entrar en la banda del seu cosí, li diu que robí el Gran Torino de Walt, ell escolta un soroll en el seu garatge i baixa amb un rifle, en Tao aconsegueix escapar per poc. El fill d’en Walt el vol ficar en una residencia d’ancians, en Walt s’enfada i els fa fora de la seva casa. La família d’en Tao, li diuen a en Walt si pot formar a en Tao , ell primer es va negar, però al final va dir que si. En Walt li fa fer feïnes dures. El seu cosí i la seva banda començen a apareixer per on viu en Tao, i volen que ell es uneixí, però en ell no vol. Un dia van tornar i volien portarse-lo per la força, però en Walt els va fer fora. En Walt li va trobar feina i també li va comprar unes quantes eïnes, però un dia quan Tao tornava del treball es va trobar amb el seu cosí i la seva banda i el van començar a molestar i li van cremar la cara amb un cigarret. En Walt portava un temps tossin sang i va anar al metge, li van diagnosticar càncer de pulmó. Una nit la banda del cosí d’en Tao, van disparar contra la casa d’ell, en Walt es va aixecar del llit i va anar a veure si algú havia resultat ferit. Ell preocupat va dir on estava la Sue germana d’en Tao, ja que amb ella es portava bé. Li diuen que esta en casa d’una amiga, però resulta que el seu cosí i la seva banda li van pegar una pallissa, en Walt enrabiat va començar a pegar les coses de la seva casa. En Tao volia venjança i li va dir a en Walt quan anaven a venjar-se, ell li va dir que s’esperes que ell li avisaria. Quan li va dir que anes a la seva casa van anar al soterrani i li va donar una medalla que va conseguir a Corea, quan s’ananaven en Walt el va deixar tancat al soterrani. Va deixar la seva gossa Daisy amb l’avià d’en Tao i li va dir a la Sue que el seu germà estava en el soterrani. Va anar a la casa d’en cosí d’en Tao, i ells van sortir, en Walt va disparar-lis amb la mà però després s’anava a encendres un cigarret, i va buscar l’encenedor a la xaqueta, quan de sobte li van començar a disparar i el van matar. En Tao va arribar molt tard, però gracies al sacrifici d’en Walt van empressonar al cosí d’en Tao i tota la seva banda. En el funeral, quan estaven llegint el testament d’en Walt, ell li va deixar el seu Gran Torino a en Tao i res a la seva família. La pel·lícula m’ha ensenyat que no tens que jutjar a la gent per la seva cultura sino per com són.

 8. Aquesta pel·licula M’agradat molt , pero el que no m’ha agradat a sigut el final com acaba pero bueno aqui estic per explicar el meu punt de vista de la pel·licula.

  Aquesta pelicula tracta d’un gran home jubilat , veterà amb una gran experiencia a la guerra de Corea anomenat Walt Kowalski la pelicula comença molt malament per ell perque viu la mort de la seva dona i es queda viu . Quan acaba la misa de la mort de la seva dona i quan també l’enterrament finalitza va quasi tota la familia a casa seva a menjar..

  Ell era molt racista , no li agradaven molt els immigrants i justament al costat d
  Málaga
  Málagae casa es muden una familia de chinos anomenats els Monk ell els hi diu “los Amarillos” .
  Cuan una nit el cosí dels del costat dels monk va a visitar al seu cosí petit de 16-17 anys ells tenien vintialgo o trenta anys , ells volien que en Tao que es el cosi de un d’ells volien que s¡ajuntes amb ells a la banda callejera , quan al final el van posar a la pandilla forçadament , i la proba per entrar a la pandilla encara que ell no vulgues era… robar-li el famos Gran Torino el coche d’en Walt i quan en Tao va entrar al garatge en Walt va escoltar un fort soroll … i va anar al garatge i el va pispar intentan robar-li el coche i en Tao va sortit corrents .

  I cuan en Walt va sortir corrents també , i va veure als altres chinos alla a fora al seu jardi i els va fotre fora amenaçan-los amb una pistola … i van fugir.

  Mes endevant en Walt es va donar conta de que en Tao era una bona persona , humil i honest , perque el va veure ajudar a una senyora amb la compra.I li va voler aconseguir un treball per ajudar economicament a la seva familia . I com en Walt tenia un amic obrer i li va aconseguir el treball , en Walt li va comprar unes noves eines per treballar millor i en Tao estava molt entusiasmat i content per
  Málagapoder treballar . I el seu cosi i els seus amics chinos (els de la pandilla)
  Málagael van agafar a en Tao al tornar del treball i li van trencar totes les coses noves i li van fer una palliça. En Walt estava molt cabrejat amb els de la pandilla .
  Mes tarde els pandillers van tornar a per la Su la germana den Tao i tambe li van donar una palliça i en Walt va anar vengar-se a la casa dels pandillers els chinos es pensaban que treuria una pistola i avans de que tregues res el van acrivillar a dispars i el van matar…

 9. Aquesta pelicula m’agradat molt .Perque ami las peliculas d’accio m’agraden molt i el actor aquest es molt bo i molt famos . La pelicula tracta de un ancia que es diu walt que se li a mort la seva esposa i viu sol en un barri estrange que no li agrada per que ell avia estat en la querra de Corea i en el barri la majorias tots son coreans.Ell no es feliz, ya que se li a mort a la persona que el mes preciava i la seva familia nomes l’astima per els seus diners.Poc a poc es va fent amic del seus veins ja que els salva varias vagadas de una vanda.Ajuda a uns dels seus millors amics coreans a trobar feina i a arreglar coses.Una nit la vanda comensa a disparar a la casa dels coreans i violan a la gernama del millor amic del ancia aio fa que el walt senfadi molt i i el Tao osigi el millor amic de Walt vol matarlos a tot pero Walt no vol que Tao mati a ningu i lo que fa Walt es tancarlo al soterrani per que no vagi a per la vanda avans de anar Walt es va confesar i fer moltes coses que mai avia fet i va anar cap a la casa de la vanda els va probocar per que disparesin i el van matar i va aconsegir que tots els de la vanda anesin a la praso o pena de mort i a la arencia no va deixar res a la seva familia i va deixar el gran coche el Gran Torino al seu gran amic Tao

Deixa un comentari