Gran Torino

gran_torino

Walt Kowalski, un veterà de la guerra de Corea jubilat, viu la mort de la seva dona. D’aleshores ençà, la seva vida entra en una rutina diària sense cap mena de fi. Kowalski passa els dies fent encàrrecs i les tardes al porxo amb el seu gos i netejant el seu tresor més preuat: un auto “Gran Torino” del 1972. Kowalski es limita a esperar que la mort arribi a la seva vida i menysprea tot el que l’envolta, veïns, familiars, etc.

Un dia descobreix que el seu veí adolescent d’origen asiàtic mira de robar-li el seu cotxe, per tal d’entrar en una banda de brètols de joves asiàtics. Al mateix temps, coneix la germana del noi, que l’introdueix en la seva família i fa que el noi pagui pel que va intentar de fer. A partir d’aquí, la seva manera d’orientar la seva vida canvia i es dedica a ajudar al noi. La brivalla d’origen asiàtic, encapçalada pel cosí del noi, només fa que molestar i terroritzar a la família i obliga el vell Kowalski, malalt, a actuar.

Comentaris i aportacions voluntàries

Aquests darrer film que hem compartit permet una gamma molt àmplia de comentaris i aportacions voluntàries. Us proposo una llista per facilitar la vostra inspiració. Cadascú que trii el que més l’hagi colpit o impactat o el que més l’hagi fet reflexionar.

1.- El “racisme” i prejudicis que el protagonista expressa respecte els “estrangers”, fins i tot, cap els que ja porten generacions als USA (italians, polonesos com ell, etc.)

2.- La soledat de les persones grans, allunyades dels fills, quan es senten ja poc útils, …

3.- Els records de la guerra, el sentiment de culpa per accions terribles dutes a terme en combat a Corea, …

4.- La manera “tradicional” de viure de la família xinesa immigrada. El paper de la noia jova, espavilada, i el paper del noi (aton)Thao.

5.- El problema de les “bandes i màfies” juvenils, xineses, mexicanes, afroamericanes, …

6.- El paper del capellà catòlic

7.- L’egoisme dels fills i neta del protagonista.

8.- La “venjança” com a sentiment que fins i tot comparteix el capellà cap a l’abús i la violència injustificada contra innocents. La gestió intel·ligent de la venjança que farà el protagonista al convertir-se en un nou tipus d’heroi, inesperat i sorprenent, ja que aconsegueix “donar una lliçó” sense … (ja m’enteneu).

9.- La felicitat és compartir amb els veïns i ajudar?

10.- Què és la justícia en aquest film, com aconsegueix fer “justícia” el protagonista? Com gestiona la seva malaltia?

En fi, … teniu de tot per treballar els temes! Ànims.

59 comentaris a “Gran Torino

 1. A mi la pelicula m’agradat molt , te molt bona historia i a la par ensenya que cualsevol pot cambiar la seva forma de vida forma de ser i forma en la que pensarias que moriries , fins y tot en la pelicula t’ensenya que encara que tu estiguis en contra de 1 tipus de persona raça o el que sigui , potser el dia de la teva mort la persona que mes t’omple al final era un al que odiaves per nomes la sdeva proccedencia , i bueno la part final on no porta armas per que atrapin al cosi del tao , per que si ell en portes l’altre podria dir que era en defensa propia tot per protegir al tao , el noi que insultaba y que va intentar robar al seu gran torino , i poc a poc agafantli cariño va regalarli en el testament despres de morir el seu gran torino

 2. És una pel·ícula bonica, i m’agrada molt l’argument. Lo dolent es que acaba malament.
  La pel·lícula tracta sobre un americà, Walt, que sent despreci per la gent asiàtica, tot i així vivia en un barri on hi vivien molts. Tenia un veí adolescent, Tao, que es forçat a entrar a una pandilla del seu cosí, i la proba per entrar-hi era robar el Gran Torino de Walt pero no ho consegueix. La pandilla del seu cosí van a buscar a Tao a casa seva per emportar-se’l a la força i aquest es defensat per Walt. Això fa que els veïns, asiàtics, li comencin a portar menjar i flors com a agraïment i Tao és obligat a disculpar-se per intentar robar el seu Gran Torino.
  Això va fer que Walt els estimés mes que als seus propis fills, que aquests només el volien per el cotxe i per la casa.
  El protagonista Walter va descobrir que tenia càncer.
  La pandilla dels cosins de Tao, agafen a la seva germana Sue, i la violen, Walt arriba a la conclusió de que l’unica manera de salvar a aquesta família és acabant amb aquesta pandilla.
  Walt vivia en culpa perque en un passat va matar a gent per la guerra. Per això va decidir que no acabaria amb la pandilla matant-los. Va planejar buscar a la pandilla fent-los creure que anava armat. El van matar. La policia va investigar i va veure que no anava armat per aixo era inocent i que els que l’han matat acabarien tots a la presó duant molts anys.
  Walt acaba donant tots els seus bèns a l’esglèsia i el seu Gran Torino a Tao. La família de Walt es va sorprendre de que no li toqués res.

 3. La pel.licula Gran torino m’agrada molt t’ensenya diferents tipus de vida.
  En Walt viu en barri ple de gent de diferents cultures, ell viu al costat
  d’una familia coreana. En walt veu q un de la familia , en tao te problemes amb
  el seu tiet q eol vol ficar a la seva banda. En walt no li agrada gens aixo i el
  treu del mal cami i el posa a treballar en una empresa de construcció.
  En resum, es una pel.licula molt real. Ho recomano a tothom q no l’han vist encara.

 4. Aquesta pel · lícula m’ha agradat molt.
  Gran torino va d’un típic americà, Walt , que va estar a la guerra de Corea .
  Walt sentia menyspreu per la gent de trets asiàtics , no suportava que estiguessin envaint el seu país, tot i això vivia en un barri amb molts asiàtics , un veí adolescent que es deia Tao és forçat a enrolar-se en una banda i la seva prova consisteix a robar el gran torino de Walt però fracassa , aquests pandilleros busquen a Tao a casa i intenten portar-li per la força i és defensat per Walt , això fa que els veïns ( asiàtics ) comencin a portar regals com a mostra d’agraïment , Tao és obligat per la seva família a disculpar-se amb Walt per intentar robar el seu gran torino i ha d’ajudar en diferents treballs com a càstig , tot i la negativa de Walt.
  Tao compleix i això propicia l’inici d’una relació d’amistat entre ells i de pas Walt comença a tractar a aquestes persones i la seva forma de pensar respecte a ells comença a canviar, a tal grau que se sent més identificat amb ells que amb els seus propis fills , que només estaven interessats en la casa i el gran torino , ni tan sols quan Walt va descobrir que estava greument malalt ( cancer de pulmo) es van preocupar pel.La colla segresta i viola a la germana de Tao.
  Walt arriba a la conclusió que l’única forma de salvar al Tao és acabant amb la banda, a la nit en Walt va a la casa de la banda aquesta i ells creient que estava armat li disparen fins a matar i la policia arresta tota a la banda .
  En el seu testamendo Walt li hereta casa a l’església i al Tao el seu presiat gran torino.

 5. Rubén Carbonell:
  Aquesta pelicula, protagonitzada per Walt Kowalski, un veterà de la guerra de Corea, que es un obrer jubilat del sector, automovilistic, que fa poc es va quedar viudo, el seu entreteniment era cuidar del seu “muscle car” Ford Torino del 1972, era un home inflexible i rondinaire, al qual li costa assimilar els canvis que es produeixen al seu voltant, en especial, l’arriba d’immigrants asiatics, al seu barri, pero es troba unes circumstancies, que tindra que canviar, la seva manera de ser i ajudar a la familia asiatica, que te com a veins

 6. No he visto el final de la pelicula, pero hasta donde vi me ha gustado mucho.
  La pelicula es sobre Walt, un veterano de guerra en Corea, que vive en Estados Unidos y hace poco se ha muerto su mujer, y ya no tiene motivacíon en la vida y ahora solo espera que pasen los dias, hasta que un dia, el niño que vive a la casa al lado, Tao, intenta robar su choche Gran Torino. Como castigo por lo intento, su madre va hacer con que el niño trabaje para Walt, en eso, Walt va conocer la hermana de Tao, que va presentarlo a su familia, y desde entonces, Walt va cambiar su manera de ver las cosas y va dedicarse en ayudar Tao y su familia.

 7. Aquesta pel·licula M’agradat molt , pero el que no m’ha agradat a sigut el final com acaba pero bueno aqui estic per explicar el meu punt de vista de la pel·licula.

  Aquesta pelicula tracta d’un gran home jubilat , veterà amb una gran experiencia a la guerra de Corea anomenat Walt Kowalski la pelicula comença molt malament per ell perque viu la mort de la seva dona i es queda viu . Quan acaba la misa de la mort de la seva dona i quan també l’enterrament finalitza va quasi tota la familia a casa seva a menjar..

  Ell era molt racista , no li agradaven molt els immigrants i justament al costat de casa es muden una familia de chinos anomenats els Monk ell els hi diu “los Amarillos” .
  Cuan una nit el cosí dels del costat dels monk va a visitar al seu cosí petit de 16-17 anys ells tenien vintialgo o trenta anys , ells volien que en Tao que es el cosi de un d’ells volien que s¡ajuntes amb ells a la banda callejera …

 8. El Ford Torino és un automòbil del segment D produït per la Ford Motor Company per al mercat d’EE . UU . entre 1968 i 1976 . Inicialment va ser una versió de luxe de mida mitjana del Ford Fairlane , que Ford USA va produir entre 1962 i 1970 . Després de 1968 , el nom de Fairlane es va mantenir en els models base amb menors nivells d’ajust dels models que portaven el nom de Torino . Durant aquest temps , es va considerar el Torino una subcol · lecció del Fairlane . El 1970 el nom de Torino s’havia convertit en el nom principal , i el Fairlane era ara una subcol · lecció del Torino . El 1971 el nom de Fairlane va ser eliminat per complet i tots els models van ser anomenats Torino .

  La majoria de Torino van ser els cotxes convencionals , i en general els models més populars van ser els sedanes de quatre portes i sostres durs de 4 portes . No obstant això , Ford va produir algunes versions d’alt rendiment del Torino equipant-los amb grans motors de gran abast , com ara el 428 cv ( 7 L) i el 429 cv ( 7 L) ” Cobra – Jet ” . Aquests cotxes es classifiquen com els muscle car . Ford també va optar pel Torino com a base per als seus participants de NASCAR , i té una herència de carreres de gran èxit .

 9. aquesta pel·licula tracta sobre un vell que en principi no soportava als asiatics.Un dia es van mudar uns asiatics al costa de la seva casa.Tao el seu vei s’uneix a la banda del seu cosi i la banda aquella li diu que robi el gran torino del seu vei.Walt l’enxampa intentant robant el su cotxe i li agafa repugnasia.Més tard Tao no vol anar amb la banda del su cosi i lintenten empotarse’l però Walt el salva perque estaven al seu jardí i no volia que estiguin allà i el cosi del tao li diu que es venjaran. Més tard en Tao treballa per al Walt fins que un dia es fan amics.un dia els cosins del Tao disparen a la seva casa i pegan a la germana. en Walt enfadat va a casa de labanda d’asiatics i els asiatics l’acaven matan.En el testamen walt li dona el GRAN TORINO del 1972 a el Tao de la erencia.

 10. Aquesta pel·licula M’agradat molt , pero el que no m’ha agradat a sigut el final com acaba pero bueno aqui estic per explicar el meu punt de vista de la pel·licula.

  Aquesta pelicula tracta d’un gran home jubilat , veterà amb una gran experiencia a la guerra de Corea anomenat Walt Kowalski la pelicula comença molt malament per ell perque viu la mort de la seva dona i es queda viu . Quan acaba la misa de la mort de la seva dona i quan també l’enterrament finalitza va quasi tota la familia a casa seva a menjar …

 11. La pel·licula el gran torino tracata de un vetera nord america que va estar en la guerra de corea, ell viu en un barri que esta ple de coreans, comença a coneixer a la familia de el costat encara que ell no vulgui, pero al final els agafa carinyo, un noi que es diu tao que es un corea que nomes vol estar tranquil el sou cosi vol ficar-lo en la seva banda, pero ell no vol, al final el tao va a robar el gran torino(que es un cotxe) per iniciarse a la banda, pero el protagonista que es diu Walt Kowalsky li pilla, pero el l’asusta amb una escopeta, dies despres la mare de en tao vol que es disculpi i li fagi les tasques de casa, ell li fa arraglar la casa de el costat per que no vol que fagi res a la seva casa, el final acaban sent amics i en Walt li acaba donant un treball de constroctor, pero el cosi de el tao i la banda li acaban trencant el material, en Walt li dona una pallisa a un noi de la banda per que no li fesin res al tao si no els mataria a tots, durant un temps van estar be fins que la banda va agafar a la germana de en tao i li va deixar la cara feta un nyap litaralment, el Walt Kowalsky enrabiat amb el tao volen vengarse i matarlos a tots pero en Walt no vol que en tao se enbruti les mans, elva tancar a la seva casa i va anar ell sol a la casa on vivia tota la banda, al final el Walt fa que posin a la preso a als de la banda pero per aixo es ba tindre que sacrificar, els va enganyar fent que tenia un arma i ells amb la por van començar a disparar, al final el van matar pero els de la banda el van posar a la preso per que el Walt no portaba ninguna arma.

 12. grant torino es una pel·licula molt interessant que es tracta d’un homa que es deia walt un veterano de la guerra de Corea que vive con su perra que vivia el custat d’uns asiatics walt hera un home rasista pero tot canvia cuant descubreix un jova que es deia taho que intentava robar el coxa de walt grant torino para poder entra en una banda pero el Walt l’agafa i la mara dan Taho li diu a walt que trabalara par el walt es va adonar que tenia coses en comú amb ells i que eren bones persones Al final es van fer amics i en Walt li va aconseguir un treball. Un dia quan en Thao sortia del treball la banda del seu cosí li van agafar les einesi le van cramer la cara en Walt el va veura i se enfadat va anar a casa de la banda i va pegar un d’els pero van tornar la banda i van agafar a la la germana den taho la van pegar i en walt es va enfadar molt i va anar a la casa del dolents i el vant matar.

 13. Walt Kowalski (Clint Eastwood) és un nord-americà ja major el qual es queda vidu i la seva família no li dóna suport massa , sinó que fingeixen per interès . Per això viu ressentit . La seva figura solitària aquesta sempre envoltada de personatges que el visiten i li fan prendre decisions . Walt conviu des de fa uns anys amb uns veïns asiàtics als que detesta , ja que fa anys va participar en la guerra del Vietnam on no guarda un bon record ja que va fer atrocitats . El sacerdot del barri li insisteix que es confessi com volia la seva dona i que s’allunyi de problemes . Els problemes van arribar una nit en la qual el fill de la família veïna asiàtica va ser persuadit perquè intentés robar el seu cotxe , un gran torino . El noi , Tao va ser sorprès al garatge i reconegut però va aconseguir escapar. Walt després de mostrar i alliberar el seu odi rep les disculpes dels seus veïns i la situació que viuen , de manera que accepta el seu perdó com un deute i actua de forma parental amb Tao durant un temps en què aquest li deu treball . Tao aprèn i en el fons es diverteix amb Walt . Però aviat tornen a sorgir els problemes quan reapareixen la colla en la qual hi ha el cosí de Tao , el qual ho vol ficar a la banda i que es converteixi en un delinqüent . Walt decideix actuar i s’enfronta a ells i es posa de part dels seus veïns . A partir d’aquí viuen bons moments junts fins que tornen a topar-se amb els pandilleros els quals no es fan enrere i ataquen a la família de Tao . Walt ja cansat de acosaments i pallisses a Tao i fins i tot una violació a la seva germana decideix actuar , la seva persona va canviar en aquell moment ja que va deixar de banda les seves passats complexos i va voler fer justícia , va estar un temps planificant , Walt estava malalt li havien diagnosticat una malaltia fa poc però això no li va fer enrere . Va ser a confessar com volia la seva dona abans de morir i després a la mateixa casa dels bandes . Els va amenaçar i va fer el gest de treure un arma el qual els va espantar i li van tornar la seva por amb un afusellament que acabaria empresonant i salvant a la família de Tao . Es va sacrificar per salvar els que es van mostrar agraïts amb ell , li va ensenyar una lliçó a Tao el qual va heretar la seva gran Torino ia la seva família no els va deixar res per interessats.

 14. Thao es un chico tímido, salido del instituto pero sin trabajo, que se ve presionado para unirse a una pandilla hmong especial, encabezada por un adolescente llamado Smokie y el primo de Thao, a quien se conoce con el nombre de Spider. “Dondequiera que vaya Thao, alguien le elige”, comenta Sonny Vue, que interpreta el papel de Smokie. “No puede hacerse valer, así que ahí estará la pandilla para respaldarle. Convertirse en pandillero era importante porque podían defenderse unos a otros de otras pandillas del barrio. Sin embargo, las cosas se descontrolan cuando se sienten amenazados por Walt, creen que cuanto más duros sean, más valientes parecerán

 15. Me ha gustado mucho la pelicula. Es una película que te enganchas desde el principio, y el mensaje que nos transmite es muy importante. Esta pelicula me ha gustado mucho tambien porque no todo son momentos tristes, también tiene sus momentos de risa. Sobre todo lo que mas me gusta es el final, porque ves como al principio de la película no se llevaba bien con la familia asiática, pero al final da su vida para ayudarlos, y eso para mi a sido muy importante.
  Y tambien Clint Eastwood para mí es uno de los mejores actores, pero no sabía que podía llegar a ser tan bueno también como director. Me ha encantado la manera de dirigir la peli y de interpretar su duro papel. Recomiendo la película porque no tiene edad ni gustos establecidos.

 16. A mi m’agradat mol aquesta pelicula.

  Gran Torino

  La pel·lícula tracta sobre un americà Walt Kowalsky, és un vell jubilat que viu als estats units. Al costat seu viuen una familia xinesa , a ell no li agrada res al xinèsos perquè tenen uns costums molt raros. Una vegada el nen chinès vol robar al torino que tè al garatge perquè una pandilla del seu cosí li van dir No va poder. Desde allà Walt li te mania. La noia xinèsa va amb al seu novio per un barri on hi ha uns homes que es riuen del novio i el començan a empujar i la noia xinèsa es posa en mig i començan a empujarla a ella. Walt pasa per allà i la veu que li estan empujan , para el cotxe i surt. Al final Walt deixa que el nen xinès treballi per ell per intentarli roba. Al final Walt ajuda a la familia xinèsa.
  Walt li troba feina al nen. Walt es posa malalt i al final mor i la pandilla del così van a la presó .

 17. Per mi, la película de Gran Torino, tracta principalment sobre els ultims dies de vida d’un americà, veterà de la guerra de Corea. El nostre home es diu Walt Kowalski, que esta bastant renegat amb la vida dades les cirqumstàncies que va passar a la guerra.
  el missatge que jo he captat, es que és igual si ets vell, negre o chino, però que si tens el que s’ha de tenir i utilitzes bé el cap. pots fer feliç ala gent.
  Finalment el nostre protagonista fa una astuta estratagema, morint en el seu Gran Torino, i deixant l’erència a la familia de Tao, el que un dia li va intentar robar el coche, per lo qual treballa per ell durant una setmana, i d’aquí s’esdevè el principi del final de la història d’en Walt.

 18. la pel.licula va sobre un home gran en walt que se li mor la seva dona i els seus fills el volen per interres i un dia arriven a la casa del costat venen uns estrangers que son de raça mom i el vei en tao intenta un dia robar-li el cotxe pero era una proba per entrar en la banda del seu cosi robar el gran torino pero en walt es dona compte i enganxa en tao pero s’escapa i al dia seguent be amb la seva mare i germana a demanar perdo i la mare li diu que treballara per ell un mes i al final es fan amics i un dia el walt va a dir -li a un de la banda del seu cosi de que el deixi en pau i li dona una pelliza i al dia seguent disparen amb metralles a casa d’en tao i a la germana la violen i li peguen i al final en walt va a per ells i al final en walt va morir i el gran torino se’l queda en tao perque passaba temps amb ell i s’estimaban i la famalia es sorpren a no tenir ningun be al testament.

 19. Aquesta pel·lícula es molt bonica i surten molts problemes, i formes que tenen d’ afrontar-ho algunes persones.
  La pel·lícula de El Gran Torino, és una demostració del típic nord-americà racista que acaba de perdre a la seva dona. Aquest home es molt solitari i no suporta a la gent de un altre país que no sigui dels Estats Units. No es porta bé amb la seva família i es un ex-militar de la guerra, al qui l’atemoria un acte que va fer abans. Quan mor la seva dona ell es queda sol, es molt tradicional i quan es sen adona que te nous veïns i que són asiàtica (mongs), es fica amb ells. Fins que el adolescent, el fill dels seus veïns l’intenta robar el seu precisat tresor, el seu Torino, el seu cotxe. El protagonista agafa a el adolescent intentant robar-li el cotxe i al final marxa en noi. Però després de tot això la germana del noi i la mare del noi li demanen perdo per lo que a fet el noi. Després l’ home es fa amic de la noia i li pregunta pel seu germà i li ensenya les costums dels mongs i l’introdueix a la seva família. Després de coneixes una mica i tindre més confiança li diuen que si pot formar , ensenyar al seu germà i ell al principi es negava però al final diu que si així que es compromet a ensenyar-li a ser un home de veritat. Al cap del temps els de la banda, on volia entrar el noi comencen a apareixer per on viu ell, el noi no vol fer res amb ell però ells no so prenen molt bé. Així que el cosí del noi, que es el cap de la banda el va a buscar i s’acaben barallant i el protagonista es fica i els fa fora. Després segueix ajudant al noi i li troba un treball, i li deixa les eines que necessita per a la feina. Però un dia quan torna el noi el vell es dona comte de que li han fet algú, els de la banda. Així que decideix anar a amenaçar a un. Ell es pensava que ho havia solucionat, però va ser tot lo contrari. Un dia per la nit van disparar contra la casa dels mongs on estava el noi el vell va anar a veure si estaven bé i es va adona de que la noia no estava. El noi li va dir que estava amb una amiga. El vell tot preocupat , el va fer trucar a la amiga i la amiga els va dir que no estava. Va passar la estona fins que va arribar tota plena de sang i plena de cops. L’home es va sentir molt malament i va fer un pla per ‘’venjar-se d’ells ‘’ . El noi, el germà de la noia els volia matar, però el vell li va dir que no que tenien que fer les coses bé. L’home es va anar a confessar amb el pare de l’església, on anava la seva dona, per complir el seu desig de que es confesses amb el pare. Després va anar a casa va tancar al noi a baix al soterrani i va marxar. Quan va arribar on vivien els de la banda va trucar a la noia per dir-li on estava el seu germà que el treies d’allà i sen va anar a enfrontar amb els de la banda. De tan nerviosos que estaven els integrants de la banda quan el vell va treure l’encenedor de la butxaca el van disparar i el van matar. El noi va arribar massa tard i no va poder fer res, però gracies a el protagonista van encelar a els de la banda.
  Personalment aquesta pel•lícula m ’agrada’t molt per que ma fet plorar, e sentit el dolor que transmetia la pel•lícula i la finalitat que tenia. Ma fet comprendre que el color de la pell o d’on provens no te res a veure amb la teva forma de ser i que a vegades amb qui creus que no et portares bé es amb qui millor ta bens. Que no tens que tenir por a afrontar les coses i que hi ha moltes maneres de arreglar les coses. Crec que aquest home era molt bo però simplement tenia un passat que l’ atemoria i necessitava que algú l’ajudes a superar-ho.

 20. Aquesta pel·lícula m’ampliat molt la mentalitat i trobo que és una pel·lícula molt interessant.
  Quan comença la pel·lícula el Walt que és un protagonista el senyor se li mor la seva dona. Els fills del Walt volen que se’n vagi a una residència perquè així agafen totes les seves propietats i ho nega tot. Tenia uns veïns que al principi no és portava bé amb ells, hi han estat així durant una temporada, mentre que el cura li seguia i li deia que es té que anar a confessar els seus pecats i en walt no li feia. El comportament amb el seu fill no era bo, un dia resulta que uns nois volien violar a la germana d’en Thao que li deia atontao que era Coreà, i els va veure i va intervenir, la va poder salvar. Un dia el cosí i els seus amics van fer-li una proposta a en Thao i en Thao no volia però va haver d’acceptar perquè no tenia cap altre remei aquella proposta era robar el cotxe del veí el “Gran Torino”, en Thao ho va entrar a la casa de veí per intentar robar el cotxe, però va fracassar. Encara en Walt seguia odiant als veïns coreans. Va arribar un moment que en Thao no volia seguir amb la canalla que anava el seu cosí, i va decidir reconèixer el que va intentar fer al veí, en walt es va enfadar i li va tenir encara mes odi. La família d’en Thao es van enfadar molt i li van proposar al veí, per castigar a en Thao que treballés per al veí una setmana. Gràcies a aquest treball que ha fet en Thao, el comportament entre els dos veïns va millorar molt. En Walt i en Thao es va fer amics, i el Walt li va aconseguir treball perquè així en Thao pogués estudiar. Quan ja treballava en Thao, un dia que acabava de treballar, va anar pel camí i es va trobar amb el seu cosí i la colla, el van apallissar i li van treure el material que li va comprar en Walt. Després d’un temps el cosí i la colla van maltractar a la germana d’en Thao, i van disparar a la seva casa. Quan es va assabentar en Walt es va enfadar i l’endemà abans d’anar a veure a aquella colla, va anar a missa a confessar els seus pecats i es va dirigir a la colla. Aquella colla el van matar. El dia que van començar a repartir les seves propietats. Li va deixar el cotxe “Gran Torino” a en Thao, la casa la va donar a l’església, el gos se’l va quedar l’àvia d’en Thao i el fill d’en Walt es va quedar sense res.

  Aquest pel·lícula és interessant.

 21. Walt Kowalsky, es un home vell que es queda vidu de la seva dona. Es un home molt racista, es sent despreciat, que ningú l’estima, te l’autoestima baixa. En Tao es un noi xinès que es es veí d’en Walt i aquell dia te una germana aquell mateix dia. A ell no li agrada el que fan els altres nois xinesos que fan “pandilles” y tot aixó a ell li agrada la jardineria, cuinar i tot aixó “la feina de les dones” diuen els xinesos. Es troba amb el seu cosí que a ell no li cau bé i axí que pasa d’ell però el cosí insisteix i li diu que si vol entrar a la “pandilla” que té que robara el “Gran Torino” ell accedeix. Quan el va a robar el Walt el descobreix i li va a dispara pero ell fa una clau i el tira al terra. Un día despres el cosí d’en Tao te una baralla familiar mb la família d’en Tao i el Walt li apunta amb la pistola i li diu que s’en vagin. Els xinesos s’ho agraeixen. El dia després la Sun la germana d’en Tao es troba amb els cosins i la “acosen” i el Walt li defendeix. Després també s’ho agraeixen. Li diuen que volen que es fes “càrrec” de en Tao perque el volen fer un home ell accedeix i el fa un dia li cremen la cara a en Tao i el Walt els amenaza. Casi matan a la Sun i llavors ells va a la casa ells es caguen i li maten el cosi d’en Tao entra a prisiò amb la seva pandilla i ell li dona el Gran Trino a en Tao.També es mata perque te cancer pulmonar terminal

 22. gran torino

  Walt Kowalski, un ex-soldat de la guerra de Corea. La seva vida entra en una rutina diària. Kowalski passa el temps al porxo amb el seu gos i netejant el seu tresor més preuat: un cotxe “Gran Torino” del 1972. Kowalski es limita a esperar que la mort arribi a la seva vida i menysprea tot el que l’envolta, veïns, familiars, etc.

  Un dia descobreix que el seu veí mira de robar-li el seu cotxe, per entrar en una banda asiàtica . Al mateix temps, coneix la germana del noi, que l’introdueix en la seva família . A partir d’aquí, la seva manera d’orientar la seva vida canvia i es dedica a ajudar al noi.

 23. Walt Kowalski (Clint Eastwood), un veterà de la guerra de Corea, és un obrer jubilat del sector de l’automòbil que recentment s’ha quedat vidu. La seva màxima passió és cuidar del seu tresor: un cotxe Gran Torino de 1972. És un home inflexible i rondinaire, a qui li costa assimilar els canvis que es produeixen al seu voltant, especialment l’arribada de multitud d’immigrants asiàtics al seu barri. No obstant això, les circumstàncies faran que es vegi obligat a replantejar les seves idees. Es va fer amic de un asiatic, que li deia atontao i rollito de primavera, i tambe de una asiatica que es deia Sul, que

 24. Aquesta m’ampliat molt la mentalitat i trobo que es una pel·licula molt interessant.
  Quan comença la pel·licula el Walt que es un protagonista el señor se li mor la seva dona. Els fills del Walt volen que se’n vagi a una residència perquè així agafen totes les seves propietats i ho nega tot. Tenia uns veïns que al principi no es portaba be amb ells… .

 25. Me ha gustado mucho la pelicula. Es una película que te enganchas desde el principio, y el mensaje que nos transmite es muy importante. Esta pelicula me ha gustado mucho tambien porque no todo son momentos tristes, también tiene sus momentos de risa. Sobre todo lo que mas me gusta es el final, porque ves como al principio de la película no se llevaba bien con la familia asiática, pero al final da su vida para ayudarlos, y eso para mi a sido muy importante.
  Y tambien Clint Eastwood para mí es uno de los mejores actores, pero no sabía que podía llegar a ser tan bueno también como director. Me ha encantado la manera de dirigir el film y de interpretar su duro papel. Recomiendo la película porque no tiene edad ni gustos establecidos; es una gran obra realizada por un gran hombre.

 26. Gran Torino
  Aquesta pelicula m’agradat molt perque et fa veure com una persona pot sembla queno tingui sentiments i et fa veure que es una gran persona i bona.
  En Walt era un home que feia poc que es va quedar vidu i estaba una mica emfadat amb la vida i amb ell mateix. En Walt era racista, i tenia uns veis chinesus que quan va ser el seu cumple anys li van fer mes casa que la seva familia. En mica en mica en Walt es fa anan fent amic dels seus veins. Al tao era un chines que vivia al seu custat i en Tao tenia els seus cusins que eren de una mafia,com ell no vuilia entrar ala seva mafia i van pegar i li van cremar un tros de la cara. Quan el Walt es va enterar que van pegar al Tao es va enfadar molt i va anar a un de la mafia i el va pegar. El de la mafia com es va enfadar molt perque en Walt el va pegar va agafar la germana del Walt i la va pegar i viula. En Tao estaba molt enfadat i vulia fer justicia amb la mafia del seu cusi. En Walt va anar a casa de la mafia i els de la mafia el van disparar, en Walt ja sabia que si anaba el dispararien i no es va portar pistola perque aixi els de la mafia els pusesin ala carcel. Al final van acabar tots ala presio i en Walt li va dunar el seu cotche al Tao.

  Al final a sigut una mica trist pero en Walt la fet per prutegir al Tao i ala seva familia.

 27. Aquesta pel·licula m’ha ensenyat que les coses no es poden jutgar sense probarlas abans.
  El final de la pel·licula es una mica dur i no ma agradat molt com acaba, pero jo crec que una vegada més ens ensenya que les coses no son com semblen ja que tots pensabem que en Walt aniría a matarlos a tots pero ell només va a sacrificarse perquè els arrestin i aixi deixin tranquils a la familia d’en Tao.
  Una pel·licula que impacta molt.

 28. Gran Torino és una pel·lícula que tracta diversos temes; racisme, amistat, egoisme, immigració, vellesa… Walt Kowalsky, d’origen polonès. un vell jubilat al que se li acaba de morir la dona, viu a un barri americà amb la seva estimada gossa. Es un veterà de la guerra de Corea(1950-1953) i encara segueix marcat per aquella experiència i per les coses que havia arribat a fer allà. La seva pasió és cuidar del seu gran tesor: el seu Gran Torino. Walt és un home dur, no mostra els seus sentiments ni cap als seus fills i nets, però, amb raó ja que ells, només estaven interessats en les seves riqueses i fins i tot, el van voler dur a un centre d’ancians. Walt no va soportar això i tenia una freda relació amb ells. Ell, no entenia els canvis que s’anaven fent al seu voltant, com l’arribada de molts asiàtics al seus barri. A la casa del costat viu una família xinesa i a ell no li agrada gota ja que tenen unes costums molt estranyes. Aquesta família vivia horroritzada per una banda que la formaven el cosí den Thao i uns amics seus, un dia van obligar a en Thao a robar el Gran Torino d’en Walt, però en Walt s’en va adonar i ho va impedir. La família d’en Thao li van demanar en senyal de disculpa que es quedes en Thao uns dies per que l’ajudes a treballar. Al final es van fer amics i en Walt li va aconseguir un treball. Un dia quan en Thao sortia del treball la banda del seu cosí li van agafar les eines i van marxar.
  En Walt ben enfadat va anar a casa del dolents i li va donar un cop de puny a la cara d’un d’ells i va pensar que no tornarien a molestar més però una nit la banda van metrallar la casa den Thao i gairebé el maten. En Walt va anar a la casa de la banda per fer justícia i el van matar. Va deixar el Gran Torino d’herència per en Thao.
  Aquesta pel·lícula ens ensenya que pots arrivar a estimar una persona que mai pe podries pensar que estimaries i que val més vigilis amb la gent que no coneixes.

 29. La pel.licula m’ha agradat molt, tracta d’un america que es diu walt kowalski d’origen polones era molt sulitari , tenia uns veins chinos que no els i agradaba pero al final es van fer amics , la pel.licula a estat molt be , l’unic que el final no m’ho esperaba pensaba que el vell treuria una metralladora i els mataria a tota la banda de chinos que eren els que molestaban els veins del vell sobretot el atontao (tao) perque el lider de la banda era el seu cosi i volia que fosi de la banda i no va volguer.
  I el final de la peli quan mort el vell dona el seu gran torino el tao .

 30. Aquesta pel·licula m’ha ensenyat que les coses no es poden jutgar sense probarlas abans.
  El final de la pel·licula es una mica dur, pero jo crec que una vegada més ens ensenya que les coses no son com semblen ja que tots pensabem que en Walt aniría a matarlos a tots pero ell només va a sacrificarse perquè els arrestin i aixi deixin tranquils a la familia d’en Tao.
  Una pel·licula que impacta molt.

 31. Jo no he pogut veure el final,però igualment,m’ha agradat molt.
  Aquesta pel.lícula que hem vist, és molt interessant.Tracta de diferents temes, com el racisme,la amistat la mort de una persona estimada…
  El protagonista perd a la seva dona, i després d’aoxò, ha de refer la seva vida tot sol.El seu fill,va a veure’l el dia del seu primer anniversari que passa sol,i l’intenta conevençer per portar-lo a una reseidència,perquè segons ell estarè millor,que no pas tot sol.Tot i així, en Walt s’hi nega.Comença a tindre uan mica de relació amb un noi, (el seu veí) després de que aquest intentes robar-li el seu cotxe,obligat pel grup del seu cosí i els seus amics. Com a recompença,el noi li ajuda a fer feines a en Walt, i a poc a poc, l’ajuda a que pugui trobar una feina, per poder guanyar diners,i així poder ajudar a la seva família.Tot i així, no li surt del tot bé, ja que el grup del seu cosí ,iels seus amics,es troben amb ell, i li roben les eines que en Walt li havia deixat per la feina. A partir d’aquí,comença una baralla,o finalment,en Walt mort defensant als seus veïns.

  A mi,m’ha agradat molt,i crec que està molt bé,perquè des de un principi es veu que en Walt,es un home molt tancat que no vol que l’ajudi ningú,i ho vol fer tot ell sol. Però,des de que el noi va a casa seva a ajudar-lo,en Walt ,es relaciona cap a ell i cap a la seva germana.Els ajuda molt,i fins i tot,posa la seva vida en perill per salbar-los a ells.
  A mi,ha sigut una de les que més m’ha agradat,i crec que és molt bona.

  Judith.

 32. Aquí deixo el meu text ampliat, amb més reflexions, però basant-me en l’argument de la pel·lícula:

  Gran Torino, com million dollar baby, és un gran film de Clint Eastwood. Aquesta pel·lícula ja l’hava vist anteriorment, però cada cop que la miro penso el mateix, que m’encanta!
  A la pel·lícula, l’actor principal, es un polac-estadounidenc que viu a un barri d’immigrants d’Estats Units. En aquests barris es formen bandes de diferents races, hi ha bandes de latinoamericans, d’asiàtics i de negres. L’actor principal, és molt racista, té despressi per les altres races i les altres cultures. Sempre hi ha hagut gent així i fins hi tot ara n’hi han. El racisme és una cosa que hi ha a tot el món, la gent odia als qui no són iguals que ells, una cosa molt lletja i injusta.

  A la casa del veí, arriben uns veïns que són d’orígen asiàtic. En aquesta família hi ha un noi adolescent, que un dia, forçat per una banda, intenta robar el cotxe del senyor Kowalski, el protagonista i aquest l’enxampa i l’expulsa amenaçant-lo amb una escopeta.
  Aquí ens mostra el film que si et deixes portar per una banda, pots acabar en problemes. Les bandes, aprofiten les seves armes i la seva força per aprofitar-se dels demés. Però si tu aconsegueixes entrar al seu món els problemes encara són més grans, perquè entres en una guerra per dominar els carrers i has de fer el que et diguin els teus superiors per encaixar, fins i tot si són coses dolentes. A més, això no ho diu a la pel·lícula, però un cop entres, sortir-ne és practicament impossible.
  Al cap d’uns dies, Walt salva a Thao, el noi que intenta robar el cotxe, dels asiàtics de la banda. El noi que havia intentat robar el Gran Torino va a casa de Walt a demanar-li perdó i, per ser perdona’t comença a fer feines pel senyor Kowalski. En aquests dies els quals fa feines per ell, Atonthao i Walt es fan amics. La família del noi són de cultura hmong, una cultura molt diferent a l’americana, tot i així, Walt, encaixa millor amb ells que amb la seva pròpia família. Perquè aquesta cultura. Les famílies són bones, sempre estan tots junts, fan dinars familiars a “lo grande”. A més els hmong són super agraïts i quan Kowalski ajuda a Thao, els familiars del noi per agrair-li el que ha fet, li porten molt menjar, a part de que el noi l’havia ajudat en les tasques que el protagonista desitjava.
  Walt, ensenya a Thao a ser un home, li busca treball, li deixa les seves eines, l’ensenya a parlar, a dir el que pensa quan és necessari, perquè els altres no s’aprofitin de tu i finalment Thao acaba éssent un home madur i que es pot valer per ell mateix, fins hi tot acaba tenint una novia molt maca, que l’aconsegueix gràcies als consells del seu amic Kowalski. I ens ensenyen, que tot i que tothom pensava que Walt era un home antipàtic, en el fons tenia un molt bon cor i per això ajuda al jove. Per tant s’ha de conèixer millor una persona, abans de jutjar-la.

  Un dia, la banda d’asiàtics, para a Thao pel carrer, li cremen la cara i li trenquen totes les eines que el seu veí li havia deixat.
  El seu veí, enfadat, va a casa d’un noi de la banda i l’enxampa sol, llavors, el pega i es venja del que li han fet al seu amic. Aquí veiem que quan una persona va de forta amb els seus amics, després pot ser que tot sigui molta boca i poc actuar i que en veritat sigui un covart quan estigui sense ningú, com aquest noi. Seguidament, després de la pallissa, el protagonista, amenaça al jove que com tonin a apropar-se a l’Atonthao, els matarà a tots.
  A més de rebre una pallissa de l’ancià, el noi el delata als de la banda a Walt pel que ha fet. I els bàndals violen la germana de Thao i li donen una pallissa.

  Kowalski, s’enfada i dessideix fer justícia per la seva conta. Primer de tot va a confessar-se a l’església cosa que mai havia fet, perquè era el desitg de la dona. Com veiem, a amèrica la religió és important i el paper dels capellans per ajudar a la gent ho és més. A més Kowalski es troba amb un pastor que li és molt proper i que té plena fe en el seu paper i això sempre és d’agrair.

  Després va al barri de la banda i es planta a allà al mig desamat. Llavors fa veure que va a treure una arma però en veritat l’únic que volia treure era un encenedor que tenia a la butxaca per encendre la cigarreta que tenia a la boca. Acte seguit, tots els asiàtics comencen a disparar-lo i el maten. Així va fer justícia i la seva venjança va ser que al anar ell desarmat van anar tots a la presó i no van molestar més pel barri.

  Molts haguéssin decidit fer venjança, però la venjança genera més odi i més venjança i llavors s’inicia una roda que mai acaba. A més, jo crec que l’home pren la decisió correcte, ja que durant tota la peli se sap que morirà, ja que està molt malalt i ja que ha de morir, millor que mori fent un acte de bona fe, per fer que s’aturi la violència. Per tant en una decisió tan difícil com la que es trobava el protagonista, que era escollir entre justícia i venjança, s’acaba decidint per justícia, cosa que no sempre és fàcil per a tothom.

  Al seu testament, dóna la casa a l’església, alegant que és el que a la dona li hagués agradat i a Thao li dóna el seu bé més preuat, el seu Gran Torino del 72. A la seva família no els hi deixa res, ja que ells, des que era gran, l’havien ignorat completament i només el reclamaven per interès.

 33. aquesta pel·licula es una d’aquelles que et fa pensar. en la familia, els amics,els coneguts i desconeguts, els veïns,etc… hauriem de ajudar a tothom, sigui qui sigui.
  Parla de l’egoisme i interes per part de la familia,la pressio dels amics a fer alguna cosa que no volem per a integrar-non en un grup.

 34. Gran Torino es la millor pel·licula que hem vist fins ara. Explica la historia de un juvilat america que te uns veins orientals. Walt acaba tenint una relacio amb el thao, el fill menor de la familia. una banda intenta reclutar a vasa de la força. Walt es veu implicat en aquet desastere. Al principi Walt es mostraba antipatic amb l’altra familia pero al convidarlo a una festa ttradicional Walt canvia d’idea. El final de la peli es el final que ningu espera, ET FA PLORAR DE LA EMOCIÓ.

 35. Gran Torino és una pel·lícula que m’ha agradat i m’ha semblat interessant perque tracta diversos temes; racisme, amistat, egoisme, immigració, vellesa…

  Walt Kowalsky és un nord-americà ja major el qual es queda vidu i la seva família no li dóna massa suport, sinó que fingeixen per interès . Per això viu ressentit . La seva figura solitària aquesta sempre envoltada de personatges que el visiten i li fan prendre decisions . Walt conviu amb uns veïns asiàtics als que detesta , ja que fa anys va participar en la guerra del Vietnam on no guarda un bon record ja que va fer atrocitats . El sacerdot del barri li insisteix que es confessi com volia la seva dona i que s’allunyi de problemes . Els problemes van arribar una nit en la qual el fill de la família veïna asiàtica va ser persuadit perquè intentés robar el seu cotxe , un gran torino . El noi , Thao va ser sorprès al garatge i reconegut però va aconseguir escapar. Walt després de mostrar i alliberar el seu odi rep les disculpes dels seus veïns i la situació que viuen , de manera que accepta el seu perdó com un deute i actua de forma parental amb Thao durant un temps en què aquest li deu treball . Thao aprèn i en el fons es diverteix amb Walt . Però aviat tornen a sorgir els problemes quan reapareixen la colla en la qual hi ha el cosí de Thao , el qual el vol ficar a la banda i que es converteixi en un delinqüent . Walt decideix actuar i s’enfronta a ells i es posa de part dels seus veïns . A partir d’aquí viuen bons moments junts fins que tornen a topar-se amb els pandilleros els quals no es fan enrere i ataquen a la família de Thao . Walt ja cansat de acosamientos i pallisses a Thao i fins i tot una violació a la seva germana decideix actuar , la seva personalitat va canviar en aquell moment ja que va deixar de banda els seus passats complexos i va voler fer justícia , va estar un temps planificant , Walt estava malalt li havien diagnosticat una malaltia fa poc però això no li va fer enrere . Va anar a confessar-se com volia la seva dona abans de morir, i després va anar a la casa dels de la banda de cosí de Thao. Els va amenaçar i va fer el gest de treure un arma el qual els va espantar i li van tornar la seva por amb un afusellament que acabaria empresonant i salvant a la família de Thao . Es sacrifici per salvar els que es van mostrar agraïts amb ell , li va ensenyar una lliçó a Thao el qual va heretar el seu gran Torino i a la seva família no els va deixar res per interessats .

  Jo crec que aquesta és una pel·lícula molt emocional , és plena de moments amb diferents sensacions , el final és tràgic però amb una bona causa . Es veuen temes com la religió , la transformació de les persones , les diferències racials … Molt espectacular i amb bones lliçons , ja que els personatges emprenen un comportament exemplar del que es poden treure conclusions .

 36. esta pelicula he encontrado muy interisante Esta muy bien el argumento de la película, te enseñan que la venganza no siempre tiene que terminar bien.la pelicula trata de un hombre de 65 anyos ,que se llama Walt. Es un hombre de carácter fuerte y que no supera su propio pasado y siempre se está arrepintiendo de errores que cometió.Sus vecinos son asiáticos pero establece una buena relacion con el tao el que intentó robar su gran torino porque las bandas chinos no le dejan en pas y siempre esta banda molesta el tao o su familia . una noche esta banda intentan a disparar la casa del tao y pegan una paliza a su hermana y el walt esta muy enfadado a la banda. entonces el walt va a la casa de la banda y hace que el dispare así ellos irán a la càrcel y pagarán por todo que le han hecho a la familia del tao y el gran torino se lo deja al tao …
  sobretodo esta pelicula el que mas me gusta en todo lo que hemos visto

 37. Doncs aquesta pelicula que hem vist, es una pelicula molt interessant que tracta diferents temes, com el racisme, la mort de una persona estimada…El protagonista perd a la seva dona, i despres de aixo, li toca refer la seva vida. Un dels seus dos fills intenta convence’l per portar-lo a una residencia on, segons ell estara millor, pero en Walt s’hi nega. Es comença a fer-se amb un noi, (que viu al seu costat) despres de que aquest intentes robar-li el seu cotxe, amb la ajuda del seu cosi i els seus amics. El noi li ajuda a fer feines al Walt, i a poc a poc ell l’ajuda a que pugui conseguir una feina, per guanyar diners…Pero no tot li surt be, perque el cosi del noi i els seus amics tornen a trobar-se amb ell, i li roben les eines de la feina. A partir d’aqui comença una especie de baralla que hi ha entre la familia deUn dia descobreix que el seu veí adolescent el noi, el cosi i els seus amics, i en Walt. Primer de tot, en Walt fereix a un dels amics del cosi del noi, i el cosi, per venjar-çe, tira trets a casa del noi, i maltracten a la seva germana. Despres de aixo, en Walt es veu convençut a acabar amb tot aixo, i va fins a casa del cosi del noi, on finalment mor. Pero tot i aquest conflicte, al testament, li deixa al noi, el seu cotxe, aquell amb el que va començar tot aixo. tota aquesta historia.

  Crec que esta molt be perque es veu des de un principi que el Walt es un hoe molt tancat que no vol que l’ajudin, i que es vol espavilar per ell sol, encara que la enfermetat que te no li ajuda molt. Pero de cop, des de que el noi va a casa seva a ajudar-lo (per recomanacio de la familia del noi) en Walt s’obra cap a ell i cap a la seva germana, i els ajuda, tant, que fins i tot es veu en cor de sacrificar-se per ells, perque tot el conflicte acabi.
  M’ha agradat aquesta pelicula, i crec que ha sigut una de les que mes m’ha agradat de les que hem estat veien en aquest trimestre.

  Anna.

 38. Gran Torino és com million dollar baby, un gran film de Clint Eastwood. Aquesta pel·lícula ja l’hava vist anteriorment, però cada cop que la miro penso el mateix, que m’encanta!
  A la pel·lícula, l’actor principal, es un polac-estadounidenc que viu a un barri d’immigrants d’Estats Units. En aquests barris es formen bandes de diferents races, hi ha bandes de latinoamericans, d’asiàtics i de negres.
  A la casa del veí, arriben uns veïns que són d’orígen asiàtic. En aquesta família hi ha un noi adolescent, que un dia, forçat per una banda, intenta robar el cotxe del senyor Kowalski, el protagonista i aquest l’enxampa i l’expulsa amenaçant-lo amb una escopeta.
  Aquí ens mostra el film que si et deixes portar per una banda, pots acabar en problemes. Les bandes, aprofiten les seves armes i la seva força per aprofitar-se dels demés. Però si tu aconsegueixes entrar al seu món els problemes encara són més grans, perquè entres en una guerra per dominar els carrers.
  Al cap d’uns dies, Walt salva a Thao, el noi que intenta robar el cotxe dels asiàtics de la banda. El noi que havia intentat robar el Gran Torino va a casa de Walt a demanar-li perdó i, per ser perdona’t comença a fer feines pel senyor Kowalski. En aquests dies els quals fa feines per ell, Atonthao i Walt es fan amics.
  Walt, ensenya a Thao a ser un home, li busca treball, li deixa les seves eines, li ensenya a parlar, ha dir el que pensa quan és necessari, perquè els altres no s’aprofitin de tu i finalment Thao acaba éssent un home madur i que es pot valer per ell mateix, fins hi tot acaba tenint una novia molt maca, que l’aconsegueix gràcies als consells del seu amic Kowalski.
  Un dia, la banda d’asiàtics, para a Thao pel carrer, li cremen la cara i li trenquen totes les eines que el seu veí li havia deixat.
  El seu veí, enfadat, va a casa d’un noi de la banda i l’enxampa sol, llavors, el pega i es venja del que li han fet al seu amic. Aquí veiem que quan una persona va de forta amb els seus amics, després pot ser que tot sigui molta boca i poc actuar i que en veritat sigui un covart quan estigui sense ningú, com aquest noi. Seguidament, després de la pallissa, el protagonista, amenaça al jove que com tonin a apropar-se a l’Atonthao, els matarà a tots.
  A més de rebre una pallissa de l’ancià, el noi el delata als de la banda a Walt pel que ha fet. I els bàndals violen la germana de Thao i li donen una pallissa.
  Kowalski, s’enfada i dessideix fer justícia per la seva conta. Primer de tot va a confessar-se a l’església cosa que mai havia fet, perquè era el desitg de la dona i després va al barri de la banda i es planta a allà al mig desamat. Llavors fa veure que va a treure una arma però en veritat l’únic que volia treure era un encenedor que tenia a la butxaca per encendre la cigarreta que tenia a la boca. Acte seguit, tots els asiàtics comencen a disparar-lo i el maten. Així va fer justícia i la seva venjança va ser que al anar ell desarmat van anar tots a la presó i no van molestar més pel barri.
  Al seu testament, dóna la casa a la dona, alegant que és el que a ella li hagués agradat i a Thao li dóna el seu be més preuat. El seu Gran Torino del 72. a la seva família no els hi deixa res, ja que ells, des que era gran, l’havien ignorat completament i només l reclamaven per interès.

 39. En Walt és un vell viudo de fa molt poc racista que va sobreviure a la guerra a Corea, i arriben veíns Xinesos al seu barri, aquests despres de que els salves d’ una banda que havia obligat a en Thao a robar el gran torino d’ en Walt l’ aprecien i l’ estimen molt, a més que li porten menjar que li encanta, però un dia la banda crema la cara d’ en Thao amb una cigarreta i en Walt a que ha agafat apreci a en Thao, Segueix a un de la Banda i l’ apallissa i li diu que no s’ acosti a en Thao o el mata, però la banda ametralla la casa d’ en Thao, al qual fereixen sense importancia al coll i apallissen a la Seva germana, despres Thao i Walt planejen la vengança, però Walt tanca a Thao a casa d’ en Walt i va ell sol a casa de la banda, ell fa que el matin desarmat per sorpresa de tothom i els de la banda acavin a la pressó per uns quants anys i al dia del funeral esta ple de Mongs i quan llegeixen el testament deixa la casa a l’ esglesia i el Torino a en Thao, i la seva famila, fills i nets es quedem com el cul després de que no els hi deixin res.
  Un peto Carles

 40. La pel.lícula m’ha agradat molt per que tracta temes molt interesants com per exemple superar el teu propi passat, apendre a tractar millor a les persones o un tema molt important com es la justíca.
  El protagonista es un home d’uns 65 anys, que es diu Walt. Es un home de carácter fort i que no supera el seu propi passat i sempre s’está penedint del errors que va cometre.
  Els seus veins són asiátics i no té molt bona relació amb ells. Però amb el més jove, Taho, estableix una bona relació, a partir de que per culpa d’uns nois que no el deixen en pau, i que volen que s’uneixi a la seva banda, li roba el seu cotxe, el Gran Torino.
  Ell s’implica molt amb aquesta família i sempre que aquesta banda molesta a en Taho o a la seva família ell els protegeix, tot i que mai ho reconeix.
  Al final de la pel.lícula, aquesta banda una nit intenten disparar a en Taho i a la seva família, i a més, violen i peguen una pallisa a la seva germana. Llavors en Taho vol vengasa i matar a tots els de la banda, peró en Walt no deixa que senbruti les mans amb ells i el tanca en el seu gartje.
  Llavors en Walt va a la casa del de la banda i fa que el disparin, per que així ells aniran a la pressó i pagarán per tot el que l’han fet a la família d’en Taho.
  I el Gran Torino s’el deixa a en Thao, per que li tenia més estima a ell que a la seva propia família.
  Amb aquesta pel·lícula he aprés que hem de solucionar i apendre a oblidar els problemes del passat, per que si no, no podrem viure el nostre present, i sempre estarem pensant i penedint-nos del passat.

 41. aquesta pelicula m’agradat molt perque explica cosas molt emocionants perque enseña que les persiones poden cambiar i tambe perque una persona perque sigui de una altre rasa no te que ser inferior o mala persona hi ha molts tipus de personas, potser el dia de la teva mort la persona que mes t’omple al final era un al que odiaves , i bueno la part final on no porta armas per que atrapin al cosi del tao , per que si ell en portes l’altre podria dir que era en defensa propia tot per protegir al tao ….

 42. La pel·licula Gran torino va de un home que viu a Estats Units d’Amèrica en un barri “conflictiu”. Té uns veïns coreans. El nen de la casa del costat, li vol robar el seu cotxe, un Gran Torino. Després la familia coreana li demana disculpes i fan que el noi durant una setmana fagi feines per en Walt. En Walt i en Tao escomencen a fer amics i ell li busca una feina. Li deixa unes quantes einesque tenía per casa, pero els seus cosins li treuen les eines. En Walt va a casa dels amics del seu cosí i es baralla amb un. Després els seus cosins vana casa den Tao i es posen a disparar. A en Tao li toca una bala al coll i a la seva germana la violen. Finalment, en Walt vaa casa dels cosins den Tao on es mor perque el maten disparant-lo. Eldia del testament, el Walt li dona al Tao el seu Gran Torino.
  A mi m’ha agradat molt perque tracta de molts temes diferents i apart no l’havia vist mai i es molt interesant.

 43. M’ha agradat molt la pel · lícula. És una pel · lícula que t’enganxes des del principi, i el missatge que ens transmet és molt important. Aquesta pel · lícula m’ha agradat molt també perquè no tot són moments tristos, també té els seus moments de riure. Sobretot el que mes m’agrada és el final, perquè veus com al principi de la pel · lícula no es portava bé amb la família asiàtica, però al final dóna la seva vida per ajudar-los, i això per a mi a estat molt important. Comentari final: Actors molt bons, música bastant bé, historia genial.

 44. M’ha agradat molt la pel · lícula. És una pel · lícula que t’enganxes des del principi, i el missatge que ens transmet és molt important. Aquesta pel · lícula m’ha agradat molt també perquè no tot són moments tristos, també té els seus moments de riure. Sobretot el que mes m’agrada és el final, perquè veus com al principi de la pel · lícula no es portava bé amb la família asiàtica, però al final dóna la seva vida per ajudar-los, i això per a mi a estat molt important.

 45. Walt Kowalsky, és un vell jubilat que viu als estats units, en un barri on hi ha molta immigració, se li acaba de morir la dona,el que més li agrada és cuidar el seu Gran Torino, no té molt bona relació amb la seva família ja que només el volen per les seves riqueses.
  A la casa del costat viu una família xinesa i a ell no li agrada gota ja que tenen unes costums molt estranyes. Aquesta família vivia horroritzada per una banda que la formaven el cosí den Thao i uns amics seus, un dia van obligar a en Thao a robar el Gran Torino d’en Walt, però en Walt s’en va adonar i ho va impedir. La família d’en Thao li van demanar en senyal de disculpa que es quedes en Thao uns dies per que l’ajudes a treballar. Al final es van fer amics i en Walt li va aconseguir un treball. Un dia quan en Thao sortia del treball la banda del seu cosí li van agafar les eines i van marxar.
  En Walt ben enfadat va anar a casa del dolents i li va donar un cop de puny a la cara d’un d’ells i va pensar que no tornarien a molestar més però una nit la banda van metrallar la casa den Thao i gairebé el maten. En Walt va anar a la casa de la banda per fer justícia i el van matar. Va deixar el Gran Torino d’herència per en Thao.
  Aquesta pel·lícula ens ensenya que pots arrivar a estimar una persona que mai pe podries pensar que estimaries i que val més vigilis amb la gent que no coneixes.
  Aquesta pel·lícula ens ensenya

 46. Gran Torino és una pel·lícula que tracta diversos temes; racisme, amistat, egoisme, immigració, vellesa… Walt Kowalsky, d’origen polonès. un vell jubilat al que se li acaba de morir la dona, viu a un barri americà amb la seva estimada gossa. Es un veterà de la guerra de Corea(1950-1953) i encara segueix marcat per aquella experiència i per les coses que havia arribat a fer allà. La seva pasió és cuidar del seu gran tesor: el seu Gran Torino. Walt és un home dur, no mostra els seus sentiments ni cap als seus fills i nets, però, amb raó ja que ells, només estaven interessats en les seves riqueses i fins i tot, el van voler dur a un centre d’ancians. Walt no va soportar això i tenia una freda relació amb ells. Ell, no entenia els canvis que s’anaven fent al seu voltant, com l’arribada de molts asiàtics al seus barri.
  A la casa del costat vivien una família xinesa que s’anomenaven “mongs” i tenien uns costums tradicionals que Walk no entenia. Una nit va descobrir a Thao, el seu veí intentant robar el seu cotxe i, la seva família per disculpar-se li van oferir a en Thao per a què treballi per a ell. En aquests dies,Walt es va apropar a la familia i van arribar a ser amics. L’home es va adonar que tenia coses en comú amb ells i que eren bones persones. Però, aquesta familia vivia atemoritzada per una banda que no els deixaven viure i volien que en Thao s’unís a ells. Fins i tot, van ser ells qui van obligar en Thao a que robi el Gran Torino d’en Walt. Les coses van anar malament i un dia, quan Thao surtia del treball que Walt li havia aconseguit, el van agafar per banda,li van destruir les noves eines i li van cremar la cara. Quan Walt ho va saber,va decidir fer justícia ell sol i una nit, agafà a un d’ells i li destrossà la cara. L’home va pensar que fent això la banda els deixaria en pau però, no va ser així.Una nit Walt va sentir el terrible soroll d’unes metralladores. Va anar corrent a casa del veïns que estaven morts de por i Thao, tenia sang a l’orella ja que una bala el tocà. Walt va preguntar on estava Sue, germana d’en Thao i gran amiga d’ell. Van dir que estava a casa d’una tieta però van trucar i allà no estava. Després d’uns eterns minuts, Sue va entrar per la porta plena de sang i violada. Al adonar-se que va ser ell el culpable ,Walt va anar a casa on va començar a destrossar els mobles de la cuina i tenia les mans ensanguentades. Després d’una estona el va visitar el pare confessor de la seva dona a la que, va prometre que aconseguiria fer que Walt es confesés. Tot i ser pare, va dir.li a Walt que ell buscaria una forma de venjar-se d’aquells monstres. Ja que Sue no va dir res a la policia, Walt i Thao van decidir fer justícia per ells sols. Abans d’això Walt es va confessar al pare i va quedar molt mes tranquil però no el pare ja que sabia que l’home amagava alguna cosa i estava segur que pasaria una desgràcia. Aquella nit, Walt va enganyar a Thao i el va tancar al subterrani perquè si a ell li passava alguna cosa, no tenia res a perdre però Thao era jove. Va agafar a la seva estimada gossa i la va deixar a casa dels veïns.
  Es va presentar allà on vivia la banda, sol, sense armes. Quan el van veure, van sortir armats. Walt va fer temps per cridar l’atenció de tots els veïns i llavors fent veure que es treia la pistola de la jaqueta, van matar-lo sense pietat i Walt va caure al terra. Al cap d’uns minuts la policia ja estava allà i van empresonar a tota la banda. Thao i Sue estaven molt afectats.
  Al notari, quan es va llegir el testament que Walt va deixar, els seus fills i nets es van sorprendre al veure que no els hi tocava res i que el Gran Torino era per a en Thao, el seu gran amic.
  La pel·lícula em va emocionar i més el final ja que no me’l esperava. Mostra molts aspectes de la vida; justícia, amistat, família, egoisme… També admiro molt a Clint Eastwood ja que ell ha sigut el director, productor i protagonista de la pel·lícula. És un gran actor i les seves pel·lícules son molt bones.

 47. Es una película muy interesante ya que nos enseña que todos en la vida somos iguales , que todos somos personas y tenemos que ayudarnos los unos a los otros sin importar su color de piel raíces o culturas , nos deja como enseñanzas que cualquier persona puede ser parte de tu familia y que puede ser aún más especial que tu propia familia , también que tenemos que ser simpáticos y educados con cualquier persona que necesita una ayuda , y lo más importante es decir no al racismo ya que es un movimiento irracional y no atrae nada bueno en ningún sentido , todos somos personas y estamos aquí por un mísmo motivo en común : Vivir así que que mejor que dejar vivir a todos y que te dejen vivir a ti , si una persona se encuentra en tu país simplemente puede ser por falta de oportunidades o porque quería vivir allí y realmente le gusta vivir allí así que ninguna perdón que hace el bien y trabaja honestamente merece ser ir respetada por su color de piel , cultura , religión … Etc

  Saludos , gracias

 48. he trobat molt interessant aquesta pelicula i molt realista.
  no m’esperaba aquest final, jo pensava que treuria una arma i els mataria a tots o algo així.
  Esta molt be el argument de la pelicula, t’ensenyen que la venjança no sempre ha de acabar be.
  Encara que en walt es molt racista i molt bestia en el fons, quant acaba de entendre a la gent per la situacio en la que viuen o per altres coses acaba relacionant-si.
  bueno en definitiva m’han acabat agradant totes les pelis que hem mirat fins ara.

 49. La pel·lícula tracta sobre un americà, Walt, bastant gran ja, que sent despreci per la gent amb característiques asiàtiques, no soportava que estiguessin invaint el país, tot i així vivia en un barri on hi vivien molts. Tenia un veí adolescent, Tao, que es forçat a entrar a una pandilla del seu cosí, i la proba per entrar-hi era robar el Gran Torino de Walt pero no ho consegueix. La pandilla del seu cosí van a buscar a Tao a casa seva per emportar-se’l a la força i aquest es defensat per Walt. Això fa que els veïns, asiàtics, li comencin a portar menjar i flors com a agraïment i Tao és obligat a disculpar-se per intentar robar el seu Gran Torino. Com a càstig Tao ha d’ajudar a Walt al que ell li digui i això crea una relació amistosa entre ells dos. Això fa que Walt els comenci a apreciar a aquesta família d’asiàtics més que als seus propis fills, que només estaven interessats per la casa i el seu cotxe, i no van estar al seu costat quan Walt va descobrir la seva enfermetat.
  La pandilla dels cosins de Tao, agafen a la seva germana Sue i la violen i Walt arriba a la conclusió de que l’unica manera de salvar a aquesta família és acabant amb aquesta pandilla.
  Walt vivia en culpa perque en un passat va matar a gent per la guerra i sent un pes culpable. Per això va decidir que no acabaria amb la pandilla matant-los. Va planejar buscar a la pandilla fent-los creure que anava armat, tots els veïns van sortir per la finestra i la pandilla va disparar a Walt. El van matar. La policia va investigar i va veure que no anava armat per aixo era inocent i que els que l’han matat acabarien tots a la presó duant molts anys.
  Walt acaba donant tots els seus bèns a l’esglèsia i el seu Gran Torino a Tao. La família de Walt es va sorprendre de que no li toqués res.

 50. a mi la pelicula m’agradat , te molt bona historia i a la par ensenya que cualsevol pot cambiar la seva forma de vida forma de ser i forma en la que pensarias que moriries , fins y tot en la pelicula t’ensenya que encara que tu estiguis en contra de 1 tipus de persona raça o el que sigui , potser el dia de la teva mort la persona que mes t’omple al final era un al que odiaves per nomes la sdeva proccedencia , y bueno la part final on no porta armas per que atrapin al cosi del tao , per que si ell en portes l’altre podria dir que era en defensa propia tot per protegir al tao , el noi que insultaba y que va intentar robar al seu gran torino , i poc a poc agafantli cariño va regalarli en el testament despres de morir el seu gran torino

Deixa un comentari