EL CENTRE EDUCATIU

INSTITUT ESCOLA LLUÍS MILLET.

Una Mica d’Història.

Després de la Guerra civil amb l’època franquista, entre 1950 y 75 és va produir una gran metamorfosis demogràfica a Santa Coloma de Gramenet; de 15.000 habitants s’arribaria fins a135.000 habitants, conseqüència de la gran migració provinent principalment del sud d’Espanya buscant feina i una major qualitat de vida. Això va fer que es derruïssin algunes cases i es construïssin blocs de pisos amb un ritme frenètic, es va construir sense previsió, només per l’enriquiment dels especuladors, que quan ja no hi havia espai, van decidir aixecar pisos de forma irregular a les faldilles de la muntanya. Com exemple d’això ens han quedat els barris de les Oliveres i Can Franquesa.
Davant d’aquest augment considerable de la població al barri de les Oliveres neix el centre al 1972.

El Barri
Aquest barri té una característica especial, i es que actualment es troba força allunyat del centre de la ciutat, fins i tot es podria dir que aïllat de la resta de la població. El barri no disposa de serveis, només l’escola i tan sols arriben dues línees d’autobús i la línea 9 del metro que el connecten amb la resta de barris de Santa Coloma Aquesta situació està molt propera a canviar en un futur proper amb la construcció de la nova comissaria de la policia local, una llar d’infants, equipaments esportius i construccions d’edificis en les arteries de comunicació amb el barri de Singuerlin, que actualment es troben sense edificar. Això permetrà l’aparició de nous serveis i a la vegada, l’ampliació, en un futur, de l’escola. Pel que fa a la població, no escapa a la situació que ens trobem a Santa Coloma, la majoria dels habitants d’aquest barri són descendents de l’onada migratòria que hi va haver a Santa Coloma entre els anys 60 i 70 atreta per les noves i creixents fonts de treball, com va succeir a la resta de Catalunya, principalment d’Andalusia. A l’actualitat s’ha d’afegir l’arribada d’immigració àrab provinent del nord d’Àfrica, però al contrari que a la resta de la ciutat ens trobem amb l’absència de població xinesa, establerts en un altre barri. Per tant ens trobem amb una realitat castellanoparlant, que evidentment és relaxarà a l’escola.

L’IE Lluís Millet. 

L’escola oferta el segon cicle d’Educació infantil i l’etapa Primària. Ambdues etapes són d’una línea exceptuant el cinquè curs d’Educació primària que té dos grups d’escolarització. Actualment hi ha un total de 214 alumnes i la ratio per aula és aproximadament de 25 alumnes exceptuant el tercer curs d’e primària que compta amb 27 alumnes.

La plantilla està formada per un total de 30 docents, incloent l’equip directiu i els especialistes d’anglès, educació especial, educació musical i educació física. A més s’ha d’incloure d’una vetlladora i dels serveis externs, EAP (cinc hores setmanals) i TIS. Com a personal no docent disposem d’un conserge i d’una administrativa.

Un comentari a “EL CENTRE EDUCATIU

  1. Hola!! Excelente trabajo, tengo una duda la autoevaluación de los niños me imagino que es diferente por grado o es igual. Si son diferentes quiero que me compartan la autoevaluaciones, porque quiero hacer una con mi grupo,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *