Els arquetips femenins de la mitologia clàssica encara són vigents?

Els mites femenins de la Grècia clàssica estan plens d’estereotips: la dona que espera, la dona submissa, la dona sotmesa a la voluntat del pare o del marit. Són la representació d’una societat altament jerarquitzada que atorgava a la dona un paper totalment secundari. Aquests mites estan plens de poesia i simbolisme, però també contenen elements patriarcals molt clars que encara ara, segles després, estan vigents. Així que amb l’ajuda d’historiadores de l’arts, professores i altres expertes rellegim aquests arquetips femenins que de sempre han format part de les nostres vides.

Què n’opineu? Què us ha cridat més l’atenció?…

Quant a Margalida Capellà Soler

Professora de clàssiques de l'institut Premià de Mar.
Aquest article s'ha publicat dins de Actualitat, Deesses, General, Heroïnes i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *