Minerva, l’Atena llatina a Harry Potter

Com molts sabreu, en la mitologia romana, la deessa de la saviesa, les arts, les tècniques de guerra, protectora de Roma i patrona dels artesans, és Minerva. En la mitologia grega aquesta deessa rep el nom d’Atena i, per no ser elegida per Paris en el judici de la poma de la Discòrdia, va en la guerra de Troia en contra dels troians i a favor dels grecs.

Estic molt interessada amb aquesta deessa ja que és una de les que més m’agrada i com sóc una Potterhead, vull parlar-vos del referent clàssic de la professora Minerva McGonagall de Hogwarts.

5d8ae52306075d08a152061d163cba8a

Minerva McGonagall a “Harry Potter”

Minerva McGonagall era una bruixa que va ser seleccionada per a la casa Gryffindor. Després dels seus estudis, va treballar durant anys en el Ministeri de Màgia i més tard va tornar a Hogwarts on es va convertir en la Professora que portaria la Casa Gryffindor. Va ser professora de Transformacions i al mateix temps va ocupar de vegades el lloc de directora de l’escola. Al final de Harry Potter es converteix definitivament en la directora del centre.

És coneguda per transformar-se en gat i per ser una gran protectora dels estudiants que passen per Hogwarts encara que fos molt estricta quan calia. Va tenir un important paper en la batalla de Hogwarts on va lluitar contra Lord Voldemort i els seus aliats. També és coneguda per la seva gran destressa màgica i per la seva gran sabiduria. Tenia una gran capacitat d’aprendre nous coneixements com Hermione Granger. També era una bruixa molt honesta i era molt bona a l’hora de liderar. Aquestes característiques tenen moltes semblances amb les de la deessa romana, així que podem dir que J.K Rowling va voler donar-li vida a la deessa Minerva a través d’aquest gran personatge de Harry Potter.

Si Grècia és Grynffindor, la dea que afavoreix Grècia és Atena, en llatí Minerva,  i la maga que afavoreix Grynffindor és Minerva McGonagall.

Sens dubte, J.K. Rowling s’ha inspirat en els clàssics per escriure l’heptologia de Harry Potter i la lectura de Harry Potter, a la vegada, ens porta a la descoberta dels clàssics, de la Ilíada i l’Odissea!

Rocío Rodríguez

1r Batxillerat Humanístic

Aquest article s'ha publicat dins de Déus, General, Pervivència en la pintura, Pervivència literatura anglesa i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Minerva, l’Atena llatina a Harry Potter

  1. Anna Bagaria diu:

    Bonum diem
    Molt bon apunt Rocío! M’ha agradat molt i penso que aquest cas de Minerva és un referent molt interessant i actual degut a la seva aparició a Harry Potter.
    In proximum!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *