Caront trasllada amb balsa Fidel Castro

unnamed-5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mercè Otero

Aquest article s'ha publicat dins de Actualitat, General i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 respostes a Caront trasllada amb balsa Fidel Castro

 1. Per qüestions de drets, ja que els diaris on publica @kapdigital no posen els seus acudits a la web, ell tampoc ho fa; però al twitter alguns lectors ho fan, com avui en Joan Queralt @JoanQueralt i per tant molts dels dibuixos de KAP apareixen al seu twitter.

  Moltes gràcies, Mercè per passar-nos la versió en català.

  Qui ho havia de dir! Fidel Castro amb balsa! Més aviat era d’esperar: Omnia mors aequat

  Aprofitem, doncs, l’actualitat per treballar currículum:

  Qui és Caront? On el trobem? Quin personatge entra viu al món dels morts i, a diferència de la resta d’ànimes, no paga a Caront, sinó que el convenç perquè el porti gràcies a un branquilló d’or?

 2. Sandra Mendoza Barco diu:

  Salve!

  Caront és un personatge mitològic conegut principalment per la seva aparició en l’Eneida de Virgili, on se’l descriu com un home vell, amb barba blanca, lleig, d’ulls grisos i vestit amb una túnica estripada. Tot i així, Caront (com la majoria de personatges mitològics) ha inspirat moltes obres, el podem trobar en moltes altres com ara la Divina Comedia de Dante, i, fins i tot el trobem en l’adaptació cinematogràfica Hèrcules de Disney.
  Caront és el barquer encarregat de traslladar les ànimes, que han tingut sepultura, fins a les portes de l’Hades, a canvi dún òbol. Es per aixó perquè antigament els morts eren sepultats amb un òbol a la boca, per poder assegura l’arribada de l’ànima del difunt a l’Hades. Tot i així, a l’Eneida veiem com l’heroi Eneas aconsellat i guiat per Sibil·la aconseguix entrar de franc i viu al món dels morts convencent a Caront amb un branquilló extret d’un arbre consagrat a Juno.

 3. Alexia Álvarez Pàmies diu:

  Salvete!
  Caront, fill d’Èreb i Nix, era el barquer d’Hades, encarregat de transportar les ànimes dels difunts en la seva barca (Condueix la barca fúnebre, però no rema; d’això s’encarreguen les mateixes ànimes.). Els difunts havien de portar un òbol per pagar el seu viatge al més enllà, raó per la qual en l’antiga Grècia els cadàvers s’enterraven amb una moneda sota la llengua o sobre els ulls. Aquells que no podien pagar havien de vagar cent anys per les riberes del Aqueront, temps després Caront accedia a portar-los sense cobrar.
  Podem trobar aquest personatge en el segle I a. C., quan el poeta romà Virgili ho descriu en l’Eneida en el descens d’Enees a l’inframón, després que Sibil•la de Cumes enviés a l’heroi el branquilló d’or que li permetria tornar al món dels vius. En el Cant III de la Divina Comèdia de Dante, on hi apareix quan Alighieri, Virgili i Dante travessen la porta infernal, el vestíbul dels covards i el pas del Aqueront.

 4. Irene Sanz diu:

  Salve!
  Caront té l’aparença d’home vell, amb barba blanca, molt lleig i sempre porta una túnica trencada. El seu nom, d’origen grec, fa referència als seus ulls grisos, els quals es poden relacionar amb la mort. Resideix a l’Avern i es dedica a creuar el riu Aqueront amb una balsa. Transporta aquelles ànimes que tenen permès entrar al món dels morts (l’ànima d’aquelles persones que un cop mortes han estat enterrades) fins l’entrada, mentre que les altres resideixen a les aigües per sempre més.
  Vaig aprendre qui era Caront després de llegir l’adaptació de l’Eneida, A la recerca d’una pàtria. Aquest personatge apareix en el moment que Eneas baixa a l’Avern i ha d’entrar al món dels morts. Per entrar-hi necessita que Caront el transporti amb la seva balsa fins a l’entrada, ja que havia de creuar el riu on residien les ànimes que no se’ls havia permès entrar al món dels morts. Eneas el convenç ensenyant-li el branquilló d’or que portava.

 5. Laia A. diu:

  Salvete!
  Caront, és un personatge bastant conegut en la mitologia, el qual és l’encarregat de portar en la seva balsa les ànimes d’aquells que han mort i transportar-les d’una banda a l’altre del riu Aqueront. És el barquer del món dels morts.
  Caront era fill de Nix i d’Èreb. Es representa vell, amb una llarga barba blanca i una túnica negra.
  Aquells que eren portats pel barquer, havien de dur una moneda que prèviament havia estat col•locada sota la llengua pels seus familiars post mortem, com a forma de pagament pel viatge en barca de Caront.
  El regne d’Hades i per tant també Caront, van estar visitats per diversos herois i personatges, com ara Eneas, protagonista de l’Eneida, on aquest va al reialme dels morts.
  Sé de l’existència del barquer d’Hades per la meva àvia, “enamorada” de la mitologia i dels mites!
  Interessant la il•lustració de Caront amb el recentment mort el dictador Cuba, Fidel Castro, on es fa una similitud entre ambdós.

 6. Nil López diu:

  Salvete!
  Caront és un personatge mitològic de la cultura grega que s’encarrega de portar les ànimes dels morts a Hades amb la seva barca travessant el riu Aqueront, però tot i que ell és el barquer fa remar a les ànimes que transporta. Caront cobrava per transportar les ànimes fins a Hades i és per això que s’enterrava als morts amb una moneda sota la llengua. Es representa com a un home vell amb una barba grisa i espessa, i una túnica negra.
  Determinats herois grecs entren al món dels morts estant vius, com Eneas, Orfeu o Hèracles. Eneas és el protagonista de l’Eneida i entra al món dels morts estant viu per poder veure al seu pare per un últim cop, i aconsegueix que Caront el porti a l’altra riba del riu gràcies a un branquilló d’or que ha obtingut d’un arbre consagrat per Juno.
  Personalment no coneixia a Caront tot i que m’encanta la mitologia grega i especialment el regne d’Hades.

 7. Kevin Ferran diu:

  Salvete!

  Caront és un personatge mitològic de la cultura grega encarregat de portar les ànimes dels morts a Hades amb la seva barca travessant el riu Aqueront. Caront cobrava un pagament per viatge i és per això que, als morts, se’ls enterrava amb una moneda sota la llengua.
  Es representa Caront com un vell amb una barba hirsuta i grisa, vestit amb parracs i molt lleig. Navega amb la seva barca però no rema ell sinó les ànimes que transporta.
  Determinats herois grecs, han aconseguit arribar al món dels morts, estan vius, com Eneas, Orfeu o Hèracles. Eneas, protagonista de l’ Eneida és un d’aquests personatges que aconsegueix entrar per veure al seu pare una última vegada. Aquest aconsegueix travessar el riu pagant a Caront amb una branca d’or que aconsegueix abans d’un arbre consagrat per Juno.

 8. Laia Costa diu:

  Salve!
  Trobem al personatge Caront (Χάρων) a la mitologia grega, i és l’encarregat de portar les ànimes a Hades amb la seva barca a través del riu Aqueront. Aquest feia pagar als seus ‘viatgers’ amb una moneda, per això a les cultures clàssiques s’enterrava als morts amb una moneda a la boca, per tal de poder pagar aquest ‘viatge’. Tot i el preu del viatge, ell feia remar a les ànimes.
  Caront era representat com un home vell amb una barba grisa i espessa, i una túnica negra.
  A l’Eneida podem veure com l’heroi Eneas, aconsegueix entrar de franc i viu al món dels morts convencent a Caront amb un branquilló extret d’un arbre consagrat a Juno.
  En aquesta vinyeta satírica veiem com el diari utilitza un tema d’actualitat (la mort de Fidel Castro) per fer referència als clàssics: en aquest cas, Caront.
  Personalment, no coneixia molt sobre Caront tot i que sabia qui era, i m’ha fet gràcia aquesta vinyeta cómica del diari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *