Ars: doceat, moveat et delectet

Salve de nou! Com ja vaig anar dient als comentaris i als apunts, continuaré fent-vos llegir coses meves, perquè no em trobeu massa a faltar!

Bé, com ja sabeu, aquestes dues setmanes passades van estar dedicades a la recerca dels nostres projectes finals de quart. Cadascú va haver d’escollir el tema que més li agradava i va haver de buscar-se la vida per fer que quedés d’allò més bé.

Nosaltres, la Lucila i jo, vam agafar el tema proposat per l’àrea de clàssiques Ars: doceat, moveat et delectet, perquè ens agrada molt la mitologia i l’art, i vam pensar que les dues coses juntes acabarien essent un treball molt interessant. Aquest tema, (que ens hauria agradat moltíssim que estigués tutoritzat per la nostra magistra, encara que no va ser possible i ho entenem perfectament perquè estava ben embolicada amb el crèdit de síntesi de 1r de l’ESO Com viuríem si haguéssim nascut en l’època romana?) el vam centrar en l’Edat Moderna, que com potser sabeu és un període ple de mitologia i de referents clàssics. Dins d’aquesta etapa, trobem el Renaixement, el Barroc i el Neoclassicisme. Per poder parlar una mica de tot, vam fer dues obres escultòriques i pictòriques de cada etapa, explicant els mites corresponents i analitzant posteriorment cadascuna de les obres segons la seva forma i la seva manera de realitzar-se.

Aquí us deixo, per tal que pugueu visualitzar-lo i gaudir-lo el prezi que vam utilitzar per presentar el nostre projecte de recerca davant del jurat.

Respecte el treball, properament el passarem a format blog i l’ampliarem, perquè no us el perdeu! Ja publicarem un article explicant-vos més sobre el tema.

El que sí que voldria comentar-vos, són les conclusions a les que vam arribar en acabar el nostre projecte de recerca. Vam poder veure la gran quantitat d’obres artístiques amb referents o influenciades per la mitologia, i sobretot vam poder veure quins eren els artistes que més obres mitològiques feien, així com vam poder aprendre sobre més mites i més mitologia, en fer recerca sobre aquestes. Creiem que ens va resultar molt útil, i finalment vam quedar molt contentes amb els resultats obtinguts, i és per això que volíem passar-lo a format blog, perquè el pugueu gaudir tots plegats!

Esperem que a vosaltres també us hagi anat tan bé com a nosaltres el projecte de recerca, i pels que encara avui havíeu de fer la presentació molta sort!

Noelia Nistal García, 4t (encara que ja no sóc oficialment de 4t). Optativa 3 (i tampoc fem d’aquesta optativa a l’estiu).

Aquest article ha estat publicat en Arts, General, Pervivència, Pervivència en l'art. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Ars: doceat, moveat et delectet

  1. Així m’agrada, Noelia! Ja sabia que continuaries amb el blog! Em sap molt de greu no haver pogut estar amb vosaltres a quart, però gràcies per voler compartir el vostre treball hic et nunc i gràcies per voler-lo ampliar. D’entrada, hauríeu de pensar en justificar el títol que li vam posar. Seguim! Fins dia 26 de juny!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *