Amb quina dea relaciones la llet Letona?

Letona_Latona

Retall de premsa de Mercè Otero. El Punt Avui 7 de desembre de 2014

Ahir al diari (ElPuntAvui) van sortir una sèrie de imatges de marca que tenen un valor artístic i històric i entre elles hi havia la de la llet Letona. Aquesta marca jo l’havia vista tota la vida perquè la meva àvia i la meva mare van tenir una granja lleteria i jo vaig passar tota la meva infantesa i adolescència voltant i ajudant a la botiga. Veníem la llet de les granges Viader que encara avui tenen una botiga al carrer Xuclà de Barcelona.

Marc Viader Bas fou un industrial català que l’any 1925 va posar en marxa la distribució de llet pasteuritzada i esterilitzada i productes derivats amb la marca Letona. I l’any 1931, el seu fill Joan Viader Roger va crear el Cacaolat que es va convertir en un producte d’èxit…

Em sembla recordar haver sentit a dir que el nom de la marca Letona havia sortir perquè l’esposa del fundador era de Letònia, però en veure al cap dels anys, la imatge originària de la marca, l’he relacionada immediatament amb una figura mitològica i, per això, us l’envio perquè em sembla molt suggerent…

No trobeu que en el logo es veu la influència grega? Amb quina dea la relacioneu? Per què? Potser, si en busquem pervivència trobareu el quid de l’entrellat. Què n’opineu?

Mercè Otero

Professora jubilada de llatí

Aquest article s'ha publicat dins de Actualitat, Déus, General, Pervivència publicitat i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Amb quina dea relaciones la llet Letona?

  1. Més ràpida que Èol, Mercè! Ja et tenim aquí amb un altre referent! Realment la dea hi és! Crec que els alumnes ho encertaran ràpidament perquè n’han fet arbres genealògics i, a més, l’han trobada en una de les Narracions de mites clàssics! És possible que l’il·lustrador, bon coneixedor de la mitologia, volgués lligar l’origen letó amb el diví!

  2. Retroenllaç: Amb quina dea relaciones la llet Letona? | El f...

  3. Zícora diu:

    Salve!

    Jo relaciono aquesta marca anomenada Letona amb la dea Leto, filla dels titans Ceo i Febe. També era mare dels bessons Apol·lo i Dafne.

    Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *