Tot un referent clàssic a Port Aventura: Furius Baco!

La mitologia grega està pervivent als nostres dies fins a tal punt que al parc d’atraccions Port Aventura es fa referència a un mite grec. No sabeu de quina atracció us parlo?

L’atracció a la qual em refereixo és “Furius Baco”, la qual és una muntanya russa que, com ja he dit abans, es troba al parc d’atraccions més famós de Catalunya “Port Aventura” (a Salou).

Va ser la muntanya russa més ràpida d’Europa des de la seva inauguració fins a l’agost de 2009, i una de les de més acceleració del món. Permet arribar a una velocitat de 135 km/h en tan sols 3,5 segons.

Furius Baco.

L’atracció es troba situada a l’àrea de benvinguda de Port Aventura, a la Mediterrània.

La muntanya russa està rodejada de vinyes, i s’hi entra a través de les cases del poble de pescadors fins a arribar a la gran masia habitada per l’inventor boig i el seu mico Manàs. La casa està situada a sobre d’un turó envoltat de vinyes i jardins de flors. L’edifici reprodueix les cases de camp catalanes, tant l’interior com l’exterior. El recorregut de l’atracció passa entre la masia, les cases, els camps de vinya i el bosc del costat.

Tots aquests elements es travessen a gran velocitat. També es passa a poca distància de les trinxeres i el llac del parc, la qual cosa provoca una gran sensació de velocitat i xoc. Com a elements temàtics hi trobem la decoració de les cues, l’estació i el recorregut.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JO7BMbC_gSg[/youtube]

El nom de l’atracció fa referència a Bacus, déu del vi. L’argument de l’atracció s’explica en rimes il·lustrades que es van descobrint al llarg de la cua.

A la masia dels Ventura, l’hereu de la família dissenya una màquina. La seva família treballa en una vinya, i amb aquest invent espera guanyar molts diners. Ara bé, la màquina, que serveix per transportar bótes de vi, necessita un contrapès per funcionar correctament. L’inventor decideix utilitzar humans com a contrapès, però tot surt malament, ja que Manàs, el seu mico, desajusta accidentalment la velocitat. Aleshores l’inventor surt disparat mentre la pantalla s’omple de vi i s’accelera fins a una velocitat de 135 km/h en només 3,5 segons.

Bacus, que a més de ser el déu del vi també ho era del teatre i les festes, era representat envoltat de pàmpols i heures, amb una copa a la mà i un cep amb grops que li fa de bastó.

Bacus bevent de Guido Reni

El seu mite ens explica que després que Sèmele (la seva mare, una mortal) li demani al rei dels déus que li mostri tot el seu potencial i de veure el gran poder que té Zeus (el seu pare), es mor de por en veure-ho. Tot i així, el tot poderós, que sap que Sèmele està embarassada, decideix agafar-li el fill que porta a la panxa i se’l cus a la cuixa. El mite diu que sis mesos després, va néixer Bacus. Quan semblava que tot estava bé, Hera, l’esposa de Zeus mana matar al petit Bacus perquè ningú més no s’apropés al seu marit. Van tallar Bacus en trossets i el van posar per cuinar, però la seva àvia, que ho va veure tot, va tornar-lo a muntar i d’aquí es coneix el cós en si del déu.

Oi que no us havíeu parat a pensar que aquesta atracció feia referència a un mite grec? Per als més atrevits, us atreviríeu a pujar-hi?

Aquest article s'ha publicat dins de Déus, General i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a Tot un referent clàssic a Port Aventura: Furius Baco!

 1. Retroenllaç: Tot un referent clàssic a Port Aventura:...

 2. Abril Ramos i Aran diu:

  No tenia ni idea que aquesta atracció feia referència a un Déu! La veritat és que quan vaig pujar no m’hi vaig fixar en les rimes il·lustrades que hi ha a la cua, però m’hi fixaré més la pròxima vegada.

 3. Mariona Sabanés diu:

  Χαιρετε
  Molt bon treball!! Mai havia pensat que tenia relació amb la mitologia grega, cada dia un apren coses noves. Sempre que vaig a Port Aventura hi pujo, per a mi, una de les millors atraccions del parc d’atraccions.

 4. Ariadna Zarcos diu:

  No sabia que això tenia relació amb un dèu grec. Com he dit a un comentari d’un altre bloc, és impressionant com trobem referents clàssics a tot! I estic totalment d’acord amb la Mariona, és de les millors atraccions del parc.

 5. Alina Roman diu:

  Xaipete!

  No sabia qué l’atracció tinguès el nom d’un déu. Jo fa uns anys hi vaig anar a Port Aventura i vaig em vaig muntar en aquesta atracció i la veritat es qué dóna bastant impresió. Bacus en la mitologia va ser el deu del vi , del teatre i les festes.

 6. Retroenllaç: Referents del déu Bacus | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *