Aplicacions per a l’alumnat autista

L’autisme és una alteració que afecta al desenvolupament de l’infant pel que fa a la comunicació, al llenguatge, les relacions socials, al joc i a la capacitat d’enfrontar-se a canvis i a situacions noves o per desenvolupar comportaments variats.

A continuació, us mostrem una presentació sobre els aspectes més significatius dels nens i nenes amb autisme i que ens pot ajudar a conèixer i comprendre millor aquests infants. Aquest document no ha de servir com a base de cap diagnòstic, que sempre ha d’estar a càrrec d’un especialista.

WhizKidGames

És un portal de jocs en anglès que té com a objectiu ajudar a alumnes autistes.

Un portal, on han desenvolupat setze jocs terapèutics tots ells enfocats a accions quotidianes com per exemple: vestir-se, anar a escola,…

Per utilitzar-ho, simplement hem de seleccionar un joc i aquest començarà automàticament, sense distraccions de cap tipus.

Si desitgem veure el joc en pantalla completa, podem prémer F11 o bé la fletxa que hi ha a la part superior dreta. Per sortir clicarem la tecla ESC.

ARASAAC

ARASAAC és un portal Aragonès de Comunicació Augmentativa i Alternativa que ofereix un important nombre d’imatges i recursos per facilitar la comunicació d’aquelles persones amb algun tipus de dificultat en aquest àrea. Al mateix temps, pretén ser una eina útil per a tot el professorat, oferint una sèrie d’eines que li facilitin l’elaboració dels seus materials.

Amb la finalitat de facilitar aquest objectiu, tots els materials i eines s’ofereixen amb caràcter lliure, encara que subjectes, en alguns casos, a Llicència Creative Commons.

Entre els recursos destaquen els seus catàlegs de pictogrames. Els pictogrames són imatges icòniques i senzilles que permeten la comunicació a les persones amb una expressió oral limitada i són especialment recomanables per a alumnes amb necessitats educatives especials associades a discapacitat intel•lectual o altres trastorns generalitzats del desenvolupament.

Compta amb molts pictogrames. Us presentem dos grups:

Aquests catàlegs estan classificats per seccions que trobareu al marge esquerre del web i on podreu seleccionar els pictogrames que necessiteu, agrupant-los en un fitxer comprimit zip que finalment podreu descarregar.

Us oferim ara, alguns materials que hem recopilat i que han estat creats amb els pictogrames:


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *