Competim, els competents?

Albert, Bea, Esther, Gemma, Jota, Judit, Sergio i Xavi

En aquest bloc, “Competir, lo justo”. Més aviat el que pretenem és col·laborar. Nosaltres estem vinculats i vinculades al món de l’educació, però el nostre punt de vista és diferent i complementari. Participem des de diferents escoles i pobles, des de diferents nivells educatius i, evidentment, des de les nostres diferents personalitats.

És per això que posem en marxa un bloc col·lectiu, per recollir diverses visions i plantejaments. Bé, també és col·lectiu per repartir la feina i poder-lo mantenir actualitzat.
Al bloc penjarem reflexions, opinions, experiències, recursos, acudits, enllaços, notícies, convocatòries i altres materials que considerem d’interès.

Cada setmana s’encarregarà un o una de nosaltres de fer la tria del que vol penjar i de respondre els vostres comentaris.

Us convidem, doncs, a afegir aquest bloc als vostres preferits per entrar-hi sovint, i sobretot a fer tots els comentaris que us vinguin al cap respecte del que anem penjant setmanalment.
portes.jpg

11 thoughts on “Competim, els competents?

 1. Merche

  Hola!
  Enhorabona per la creació del bloc i gràcies per convidar-me a llegir-lo. Intentaré convertir-me en una lectora assídua i fer algun que altre comentari quan ho cregui oportú (això ja serà més difícil… em falta el do de paraula que té l’Albert… jajajaja…) Fora conyes, em sembla interessant crear un bloc sobre aquesta temàtica.
  Ens llegim!

  Merche, primària Ed. Musical (Terrassa)

 2. Neus

  Molt bé per la iniciativa!
  Ho passaré a altres compayes perquè em sembla prou interessant.
  Respecte a la primera opinió ,des de la meva pràctica a l’educació infantil ,crec que el problema d’afegir coses al currículum no és que volguem tocar massa temes, o que els llibres de text ens marquin masssa . Jo crec que el problema és del canvi de la societat en general i concretament del paper que ténen les famílies en l’educació dels fills/es.Cada cop treballem més hores i deleguem més coses a l’escola .Avui mateix, parlant amb l’infermera que ha vingut al centre ,comentava que ella passa per les escoles explicant a les famílies que la conjuntivitis és contagiosa i no es pot assistir a l’escola en aquestes condicions, i ja no diem els polls, la febre etc. A quina de les vostres famílies se li hagués ocurregut enviau-se a escola amb febre,polls, o alguna malaltia contagiosa? tot ha canviat molt, i no és només el curriculum.Hem d’educar fora del currículum- per desgràcia

 3. albertadiez4 Post author

  Gràcies per les felicitacions de totes dues. Esperem anar generant debat com si quedèssim per xerrar al bar, però la birra la posa cadascú.
  Respecte a això del canvi de la societat i de les famílies que diu la Neus, jo crec que no podem oblidar que el primer i més destacat element educatiu per un nen és la seva família (ja veurem com ho faig) i l’escola no hauria d’aspirar a substituir-la. Que els nens vinguin a l’escola en situació que no haurien de venir no ens dona més feina en educar els nens, seria en tot cas escola de pares.
  Tot i això cal tenir en consideració que en ocasions els pares no troben moltes sortides per no portar els nens a l’escola i això és pel sistema productiu en el que estem. A les nostres famílies que es refereix la Neus sempre hi havia la mare, l’avia o algú que es pogués quedar amb el nen, però això fa temps que ha anat canviant i actualment la mare també treballa i l’avia està a l’IMSERSO.

 4. Huertas

  Hola, et felicito pel bloc, aqui teniu una col·laboradora si necessiteu.

  Tenint en compte l’atapeït del currículum i tants aspectes estresantes de l’educació us ofereixo una opció lúdica per a desestresar-nos totes/ts una miqueta alhora que fem cultura aèria:

  http://vuelosenavioneta.blogspot.com/

  Per contactar adreceu-vos al bloc i/o al correu:

  drv152@gmail.com

  Salutacions i bons vols

 5. albertalbert Post author

  Hola Isa,
  Gràcies per les felicitacions. Espero que ens vagis llegint de tant en tant i afegint els comentaris. Potser un favoritos al teu navegador ja que cada setmana anirem actualitzant els articles.
  Dels vols segur que algú dels qui entrin al bloc estaran interessats. Jo fa poc vaig fer un i és recomanable veure la petita terra del Vallès des de l’aire, entre d’altres coses.

 6. Marisín

  Hola a tots i totes,
  M’ha alegrat molt veure que encara queda gent emprenedora, que s’interessa pel que opinem els mestres. La veritat és que massa sovint creiem, i en amb certa raó, que amb això de l’ensenyament estem bastant sols, i que el que els interessa als de més amunt no és sinó justificar el seu sou i omplir-nos de paperassa i horaris cada cop més estranys, enlloc del que de veritat interessa: ELS INFANTS.
  Bé, després del rotllo que he pegat, només volia dir-vos a tots que felicitats i que intentaré seguir-vos de ben aprop.

  Marisín, Ed. Infantil, Santa Bàrbara (Terres de l’Ebre)

 7. Jordi F.

  Gràcies per convidar-me a llegir el vostre bloc col·lectiu. Al primer cop d’ull ja m’ha vingut una alenada d’aire fresc, molt reconfortant, i m’he sentit com a casa. Copio l’adreça del bloc i l’enganxo a un lloc destacat al meu lector d’enllaços RSS: és la manera més efectiva de llegir el següent article tan bon punt surti del forn.

 8. Albert

  Marisin i Jordi,

  Moltes gràcies als dos per entrar al nostre bloc i gràcies també per les felicitacions. Esperem que us aneu animant a entrar sovint i dir la vostra sobre els temes que vagin sortint.

  Equip dels competents

 9. Elena Marín

  Bon dia !
  Bé, torno a ser l’Elena. Només voldria donar les gràcies també per convidar-me a compartir opinions o fer un somriure davant algun acudit.
  L’enhorabona!

 10. Assumpta

  Hola competents!!!
  jo també em vull afegir a les felicitacions per aquesta idea de compartir el què pensem. He fet 2 intervencions ( és el primer dia). I m’ hi he sentit molt bé. Aniré seguint-vos!!

 11. albertalbert Post author

  Hola Assumpta,
  Moltes gràcies per les felicitacions i per les intervencions. Ara tot just acabem de tornar a posar en marxa el bloc després de les vacances amb un article sobre els english corners, així que t’animem a continuar col·laborant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà